De mooiste voorjaarsbloeiers in pot

De mooiste voorjaarsbloeiers in pot

Het voorjaar is bijna in zicht. Om helemaal in de lentesfeer te komen, hebben wij de voorjaarsbloeiers tevoorschijn gehaald. We hebben de mooiste exemplaren uit ons tuincentrum voor je op een rij gezet.

Muscari

Muscari, beter bekend als druifjes, zijn vroege bloeiers. Ondanks dat deze bollen met de lente worden geassocieerd, bloeien ze vaak al vroeg in het seizoen. De bollen krijgen groene stelen met trosjes klokvormige bloemetjes. Er bestaan meerdere kleuren druifjes, maar de meest voorkomende zijn de witte en blauwe variant. Deze vroegbloeier staat fantastisch op de tuintafel, maar kun je ook heel goed binnenzetten. Zo haal je letterlijk het voorjaar in huis.

Bekijk de witte druifjes en blauwe druifjes in onze webshop. 

Hyacint

Ruik je hyacinten, dan ruik je de lente! Naast dat de geur van de bloemen heerlijk is, zien de bloemen er ook nog eens fantastisch uit. Het is niet voor niets dat hyacinten symbool staan voor liefde en geluk. De kleurrijke bloemetjes maken deze bloeier tot een echte eyecatcher.  

Je vindt hyacinten in de webshop in het blauw, roze en wit.

Narcissen

De narcis is een van de meest bekende voorjaarsbloeiers. Dit komt door zijn lekker opvallende, gele kleur. De bloem staat dan ook voor een nieuw begin, omdat deze veelal het begin van de lente aangeeft.

De meest voorkomende Narcis is de ‘tete a tete’. Dit is de knalgele variant. De minder bekende, maar niet minder mooie, is de ‘bridol crown’. Deze is wit tot lichtgeel van kleur en heeft een gele kern.

Zowel de tete a tete en de bridal crown zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Fritillaria meleagris

De Fritillaria meleagris, ook wel bekend als de kievietsbloem, is een niet veelvoorkomende bloem. Deze voorjaarsbloeier heeft bijzonder gekleurde, hangende bloemen. De bloem kan een rode of witte kleur hebben en heeft een stippelpatroon. De bloeitijd van de kievietsbloem is van april tot en met mei.

Bestel de kievietsbloem in onze webshop.

Kom langs in onze drive-thru of winkel!

Onze planten drive-thru is geopend! Kies zelf de mooiste voorjaarsbloeiers uit op onze parkeerplaats vanuit je auto. Wij zetten de producten vervolgens voor je klaar. Je kunt ook van te voren je bestelling telefonisch doorgeven of je artikelen bestellen via onze webshop.

Ook is het weer mogelijk om onze winkel te bezoeken. Dit moet wel op afspraak en binnen bepaald tijdslot. Maak telefonisch een afspraak om jouw winkelbezoek in te plannen via 033 – 434 78 78.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures