Alles voor een mooi gazon: verticuteren, bemesten en inzaaien.

Alles voor een mooi gazon: verticuteren, bemesten en inzaaien.

Het gras lijkt altijd groener bij de buren. Laat daar na het lezen van dit artikel verandering in komen! Je gras nieuw leven inblazen is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Nu, in het voorjaar, is het juiste moment om dat te doen. We vertellen je in dit artikel welke ingrediënten je nodig hebt om een strak en groen gazon te creëren waar de buren jaloers op zullen zijn.

 

Verticuteren

Het verticuteren van de grasmat is van essentieel belang wanneer je je gazon opnieuw gaat inzaaien. Maar ook wanneer je niet gaat zaaien, is het goed om jaarlijks het gazon te verticuteren. Met verticuteren haal je namelijk dode grassen en mos uit het gazon. Als je deze laat zitten, gaat op den duur het mos de grassen verstikken en blijft er weinig van het groene gazon over. Door het mos te verwijderen middels verticuteren, geef je het gras weer de ruimte om te groeien.

Verticuteren kan met een verticuteerhark of verticuteermachine. Verticuteren met een hark is een vrij arbeidsintensieve klus. Een verticuteerhark is daarom het meest geschikt voor kleine grasmatten. Voor een groot gazon raden we dan ook aan om een verticuteermachine te gebruiken. Deze slaat met de messen het mos en de dode graspollen uit het gazon. Zorg ervoor dat je de stukken mos en dode graspollen verwijdert door het op te harken.

 

Bemesten

Als je lange tijd het gras niet geverticuteerd hebt en de mossen de overhand hebben genomen, zul je zien dat er na het verticuteren weinig van het gazon over blijft. Dan is het nodig om het gras opnieuw in te zaaien of bij te zaaien. Voordat je dit doet, is het verstandig om meststof over het gras of de grond te strooien. Hiermee zorg je ervoor dat de grond waar het nieuwe gras in moet groeien extra voedingsstoffen bevat.

 

Inzaaien

Vervolgens kun je het gras gaan inzaaien met graszaad. Strooi het zaad over het gazon heen. Per kilo graszaad kun je zo'n 50m2 grasveld inzaaien. Zorg ervoor dat je tegelijkertijd de losse grond vermengd met de meststof en het graszaad.

 

Water geven

Mocht het gaan regenen, dan is het niet nodig om het gazon te bewateren. Blijft het de komende dagen droog of valt er zeer weinig regen, dan is het wel goed om het gazon met de tuinslang nat te sproeien. Zo kan de bodem de meststof goed opnemen en krijgt ook het graszaad het benodigde vochtgehalte.

 

Aan de slag met Eurofleur

In ons tuincentrum in Leusden vind je alles wat je nodigt hebt voor een groener gazon dan de buren! Van verticuteermachine tot graszaad. Heb je nog vragen over het verticuteren of inzaaien van je gazon? Vraag een van onze medewerkers om hulp. Zij vertellen je graag meer en wijzen je de juiste producten aan.

Plan nu telefonisch jouw winkelmoment in! Je kunt een tijdslot van 20 minuten reserveren om te komen winkelen in ons tuincentrum. We kunnen 50 klanten tegelijk ontvangen. Bel naar 033 434 78 78.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures