Maak je border klaar voor het voorjaar!

Maak je border klaar voor het voorjaar!

Laten we dit jaar zo lang mogelijk van de tuin en het buitenleven genieten. Het voorjaar kondigt zich aan, de temperatuur stijgt en dus gaan we de tuin alvast klaar maken voor de zonnige dagen! In dit blog geven we je tips om de border in te richten en te onderhouden, zodat deze er tiptop uitziet dit jaar. 

Border bemesten 

Bemest de grond van je border. Voor bestaande planten strooi je een laag van ongeveer 1 cm over de grond. Ga je nieuwe planten plaatsen? Maak dan een gat waar de plant moet komen. Gooi wat mest in het gat en meng dit met een schep door de aarde. Plaats hier vervolgens de plant in en dek de grond af met wat extra mest. Zo weet je zeker dat je planten genoeg kracht hebben voor de zomer!  

Hoogteverschil in de border 

Breng hoogte aan in je border. Ook wanneer je al een bestaande border hebt, kun je spelen met hoogte door nieuwe planten toe te voegen. Plaats de hoge planten in het midden van de border, of achteraan als de border aan een muur of schutting grenst. Vooraan en aan de randen plaats je zomerbloeiers of bodembedekkers. Dit geeft een speels en natuurlijk effect aan de border. 

Klimplanten 

De meeste vaste planten kun je het hele jaar door planten, zolang het niet vriest. Dit is wel dé tijd om klimplanten in je border te zetten. Veel borders bevinden zich aan de randen van de tuin en zijn dus een perfecte plek om klimplanten in te plaatsen. Als je klimplanten net na de vorst  in de grond zet, gaan ze in het voorjaar nog uitlopen en heb je van de zomer een groene en kleurrijke muur of schutting. 

Onderhoud van de border 

Om zo lang mogelijk te genieten van een mooie border is onderhoud essentieel. Verwijder daarom regelmatig onkruid. Als je dit te lang laat staan, wortelt het onkruid diep en is het lastiger te verwijderen.  

Pas op voor slakken 

Controleer je planten op slakken. Slakken zijn gek op jonge uitlopers, dus vooral in het voorjaar kun je ze in je (klim)planten verwachten. Er zijn een aantal planten waar slakken een hekel aan hebben, zoals akelei, anjer, geranium, viooltjes, varens, lavendel, goudsbloem en salie, tijn en knoflook. Plaats een aantal van deze planten langs de randen van je border en de slakken kiezen liever een andere tuin uit om van te eten! 

Een mooie border met de artikelen van Tuincentrum Eurofleur 

Kom langs in ons tuincentrum in Leusden. Op dit moment kun je alleen langskomen op afspraak of telefonisch je bestelling plaatsen. Bij Eurofleur vind je alle prachtige planten en zomerbloeiers waarmee je jouw border aankleedt. Ook hebben we verschillende tuintools en mest voor onderhoud om je border mooi te houden.  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures