Voor ieder gazon het juiste graszaad 

Voor ieder gazon het juiste graszaad 

De beste maanden om gras te zaaien in het voorjaar zijn weer aangebroken. De maanden april en mei zijn perfect om jouw gazon in te zaaien. Wanneer het niet te koud en te vochtig is kun je beginnen met zaaien, maar hoe weet je welk graszaad je nodig hebt? Hieronder hebben we de meest voorkomende graszaden voor je toegelicht.  

 

Inzaai graszaad  

Het meest voorkomende graszaad is inzaai graszaad en kan gezaaid worden wanneer de grond niet zo koud meer is. Dit zaad heeft met regelmatig water en zonlicht nodig. Wanneer plekken niet of te weinig water of zonlicht krijgen zal het gras niet goed groeien en ontstaan er kale plekken. Voor die kale plekken kun je dan weer herstel graszaad gebruiken, maar je natuurlijk direct een egaal gazonnetje.  

Daarnaast zijn er twee categorieën inzaai graszaad. Je hebt een combinatie van sterke grassoorten die tegen een stootje kunnen, wat fijn is als er gespeeld wordt op het gras. Ook heb je graszaad voor de sier is, deze is niet sterk en ook niet bedoeld om op te lopen.  

 

Herstel graszaad 

Iedereen heeft wel van die plekjes in zijn gazon, vooral na de winter, die wat meer aandacht verdienen. Kale plekken behandel je het beste met het herstel graszaad. Dit graszaad kenmerkt zich door de snelheid waarmee het gras groeit. Zaai dit graszaad direct op de kale plekken en binnen no time is jouw gazon weer egaal groen. Het is belangrijk dat de grond wel boven de 6 graden is wanneer je dit graszaad gaat zaaien. Ook na het verticuteren is herstel graszaad perfect om te zaaien.  

 

Schaduw graszaad  

De naam van dit graszaad zegt het al, schaduw graszaad is speciaal ontwikkeld voor gazonnetjes in de schaduw. Voor sommigen is dit graszaad nog onbekend, waardoor ze een gazon hebben dat meer op een stukje onbezaaide aarde lijkt. Het schadus graszaad is samengesteld uit zaden die geen zon nodig hebben om te groeien, perfect voor plekjes die niet in de zon liggen. Tijdens het zaaien mag de grond niet te koud zijn. Ook in de schaduw kun je dus een lekker groen en egaal gazon creëren.  

 

Wil jij je gazon eens goed aanpakken? Kom shopppen bij Eurofleur. Naast graszaad vind je ook ander tuingereedschap en voeding voor je buitenplanten. Om te kunnen shoppen in de winkel moet je een tijdslot reserveren. Dat doe je door te bellen naar 033 – 434 78 78. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures