Voor ieder gazon het juiste graszaad 

Voor ieder gazon het juiste graszaad 

De beste maanden om gras te zaaien in het voorjaar zijn weer aangebroken. De maanden april en mei zijn perfect om jouw gazon in te zaaien. Wanneer het niet te koud en te vochtig is kun je beginnen met zaaien, maar hoe weet je welk graszaad je nodig hebt? Hieronder hebben we de meest voorkomende graszaden voor je toegelicht.  

 

Inzaai graszaad  

Het meest voorkomende graszaad is inzaai graszaad en kan gezaaid worden wanneer de grond niet zo koud meer is. Dit zaad heeft met regelmatig water en zonlicht nodig. Wanneer plekken niet of te weinig water of zonlicht krijgen zal het gras niet goed groeien en ontstaan er kale plekken. Voor die kale plekken kun je dan weer herstel graszaad gebruiken, maar je natuurlijk direct een egaal gazonnetje.  

Daarnaast zijn er twee categorieën inzaai graszaad. Je hebt een combinatie van sterke grassoorten die tegen een stootje kunnen, wat fijn is als er gespeeld wordt op het gras. Ook heb je graszaad voor de sier is, deze is niet sterk en ook niet bedoeld om op te lopen.  

 

Herstel graszaad 

Iedereen heeft wel van die plekjes in zijn gazon, vooral na de winter, die wat meer aandacht verdienen. Kale plekken behandel je het beste met het herstel graszaad. Dit graszaad kenmerkt zich door de snelheid waarmee het gras groeit. Zaai dit graszaad direct op de kale plekken en binnen no time is jouw gazon weer egaal groen. Het is belangrijk dat de grond wel boven de 6 graden is wanneer je dit graszaad gaat zaaien. Ook na het verticuteren is herstel graszaad perfect om te zaaien.  

 

Schaduw graszaad  

De naam van dit graszaad zegt het al, schaduw graszaad is speciaal ontwikkeld voor gazonnetjes in de schaduw. Voor sommigen is dit graszaad nog onbekend, waardoor ze een gazon hebben dat meer op een stukje onbezaaide aarde lijkt. Het schadus graszaad is samengesteld uit zaden die geen zon nodig hebben om te groeien, perfect voor plekjes die niet in de zon liggen. Tijdens het zaaien mag de grond niet te koud zijn. Ook in de schaduw kun je dus een lekker groen en egaal gazon creëren.  

 

Wil jij je gazon eens goed aanpakken? Kom shopppen bij Eurofleur. Naast graszaad vind je ook ander tuingereedschap en voeding voor je buitenplanten. Om te kunnen shoppen in de winkel moet je een tijdslot reserveren. Dat doe je door te bellen naar 033 – 434 78 78. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures