Tuinmeubels voor de ultieme tuin!  

Tags:
Tuinmeubels voor de ultieme tuin!  

Voor je het weet zijn de warme zomerdagen weer aangebroken. Dat betekent eindeloos in de tuin relaxen met een goed boek en een verfrissend drankje. Is jouw tuin al relaxproof? De ultieme tuin bestaat onder andere uit een hoekje waar je kunt eten en borrelen en een loungeplek om na het eten uit te buiken en te relaxen. In deze blog nemen we je stap voor stap mee in welke tuinmeubels je nodig hebt om jouw tuin om te bouwen tot een relaxproof omgeving. 

 

Eethoek 

Onmisbaar in elke tuin is een eethoek waar je met de hele familie kun tafelen en borrelen. Maar ook 's ochtends kun je hier uitgebreid ontbijten, het liefste natuurlijk met een opkomend ochtendzonnetje. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de keuze van je eethoek.  

 

1. De grootte van de tafel. De trend die je nu veel ziet zijn grote tafels, zodat er genoeg ruimte is om vrienden en familie uit te nodigen. Heb je niet zo'n grote tuin? Zorg ervoor dat je goed opmeet hoe groot jouw tafel kan zijn. Let er ook op dat er nog stoelen aan gezet kunnen worden en dat deze ook een stukje naar achteren moeten om lekker te kunnen zitten.  

Bekijk hier alle tuintafels

 

2. Het materiaal van de tuinmeubelen. Wat is de stijl van de tuin en wat wil je uitstralen? Kies je bijvoorbeeld voor een houten en natuurlijke look, een rotan en landelijke look of een cementen en strakke look? Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de kleuren van de kussens. De kleuren die je nu veel terugziet zijn olijfgroen en roestbruin.  

 

3. Lekkere stoelen. Er zijn veel verschillende soorten stoelen. Stoelen met of zonder armleuning, met of zonder kussens, verschillende materialen en verschillende kleuren. Denk opnieuw goed na over de stijl van de tuin en de tafel en zoek passende stoelen uit.  

Bekijk hier alle tuinstoelen

 

4. Planten en tafeldecoratie. Dit maakt de tuin af, zorg ervoor dat ook de planten en decoratie bij de stijl van de tuin passen. Ook een parasol is een fijne toevoeging, zodat je het op een hete zomerdag lang kunt uithouden.  

 

Loungeplek 

Na het eten is het fijn om een plek te hebben om uit te buiken, namelijk een loungeplek. Deze plek is om te relaxen, een muziekje te luisteren, een boek te lezen of om te loungen met vrienden en lekkere drankjes. De volgende opties zijn een aanrader voor jouw loungeplek!  

  • Het meest voorkomende tuinmeubel is de loungeset. Meestal bestaat deze uit een bank met kussens en een kleine, lage tafel. Ga je voor een bank zonder hoek of in een L-vorm? En past de kleur en de stijl bij de rest van de tuin?  

  • Een andere optie zijn loungestoelen. Deze nemen in de meeste gevallen minder ruimte in beslag dan een loungeset. Deze stoelen zorgen ook voor een ultiem comfort waar je de hele dag in wil blijven zitten.  

Tuincentrum Eurofleur heeft een ruim aanbod aan tuinmeubelen. Kom langs in onze winkel om het assortiment te bekijken en shop jouw tuin essentials! Je kunt natuurlijk ook alvast even rondneuzen in onze webshop, daar staat een groot deel van het tuinmeubelassortiment op.  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures