Je tuinmeubelen door weer en wind

Tags:
Je tuinmeubelen door weer en wind

Het weer is nog niet zo zomers als we van juli gewend zijn. Helaas is veel storm en regen voorspeld. Dit betekent niet alleen dat jij niet van de zon kunt genieten, maar ook dat je tuinmeubelen beschermd moeten worden tegen dit weer. Zo blijven je tuinmeubelen optimaal en gaan je tuinmeubelen langer mee. In deze blog nemen we je mee hoe je jouw tuinmeubelen het beste kunt beschermen tegen slecht weer.

Schaf beschermhoezen aan

Onze nummer één tip voor het beschermen van je tuinmeubelen is het gebruik maken van beschermhoezen. De hoezen voorkomen dat er vochtplekken ontstaan en dat het vuil op de tuinmeubelen blijven liggen wat kan veranderen in hardnekkig vuil. We raden aan om de hoes zo goed mogelijk te laten aansluiten aan je tuinmeubel, zo blijft de hoes beter waterdicht.

Berg je kussens op

Om je kussens te beschermen tegen slecht weer raden we aan om je kussens op te bergen. Doe dit door ze binnen neer te leggen, op te bergen in een kussenbox of kussenhoes. Denk er wel aan dat de kussens droog opgeborgen moeten worden. Leg ze daarom op een droge plek. Zijn ze nog nat? Laat ze dan eerst drogen voordat je ze opbergt.

Breng een protector aan

Tot slot kun je je tuinmeubelen beschermen door middel van een protector. Dit product zorgt ervoor dat de levensduur van je tuinmeubelen verlengd wordt. Het meubel blijft hierdoor mooier en op kleur. Daarnaast beschermt de protector het tuinmeubel tegen water, vuil, vlekken en weersomstandigheden. Breng minstens één keer per jaar een laag protector aan. Slijt deze laag snel? Breng dan vaker een laag aan om het tuinmeubel te beschermen. Kies een protector die bij het materiaal van jouw tuinmeubel past.

Kom voor je beschermhoezen, opslag voor kussens of protectors langs in ons tuincentrum in Leusden of shop je producten online via onze website. We adviseren je graag over welke methode het beste bij jouw tuinmeubelen past.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
Vacatures