Je tuinmeubelen door weer en wind

Tags:
Je tuinmeubelen door weer en wind

Het weer is nog niet zo zomers als we van juli gewend zijn. Helaas is veel storm en regen voorspeld. Dit betekent niet alleen dat jij niet van de zon kunt genieten, maar ook dat je tuinmeubelen beschermd moeten worden tegen dit weer. Zo blijven je tuinmeubelen optimaal en gaan je tuinmeubelen langer mee. In deze blog nemen we je mee hoe je jouw tuinmeubelen het beste kunt beschermen tegen slecht weer.

Schaf beschermhoezen aan

Onze nummer één tip voor het beschermen van je tuinmeubelen is het gebruik maken van beschermhoezen. De hoezen voorkomen dat er vochtplekken ontstaan en dat het vuil op de tuinmeubelen blijven liggen wat kan veranderen in hardnekkig vuil. We raden aan om de hoes zo goed mogelijk te laten aansluiten aan je tuinmeubel, zo blijft de hoes beter waterdicht.

Berg je kussens op

Om je kussens te beschermen tegen slecht weer raden we aan om je kussens op te bergen. Doe dit door ze binnen neer te leggen, op te bergen in een kussenbox of kussenhoes. Denk er wel aan dat de kussens droog opgeborgen moeten worden. Leg ze daarom op een droge plek. Zijn ze nog nat? Laat ze dan eerst drogen voordat je ze opbergt.

Breng een protector aan

Tot slot kun je je tuinmeubelen beschermen door middel van een protector. Dit product zorgt ervoor dat de levensduur van je tuinmeubelen verlengd wordt. Het meubel blijft hierdoor mooier en op kleur. Daarnaast beschermt de protector het tuinmeubel tegen water, vuil, vlekken en weersomstandigheden. Breng minstens één keer per jaar een laag protector aan. Slijt deze laag snel? Breng dan vaker een laag aan om het tuinmeubel te beschermen. Kies een protector die bij het materiaal van jouw tuinmeubel past.

Kom voor je beschermhoezen, opslag voor kussens of protectors langs in ons tuincentrum in Leusden of shop je producten online via onze website. We adviseren je graag over welke methode het beste bij jouw tuinmeubelen past.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures