Vind de juiste parasol voor jou!

Vind de juiste parasol voor jou!

De zon gaat er weer aankomen en dan wil je goed voorbereid zijn! We spenderen de dag het liefste buiten en zitten veel in ons tuin. Toch is het ook fijn om de schaduw op te kunnen zoeken, zodat je niet constant pal in de zon zit. Een parasol is een fijne oplossing om een relaxt plekje te maken in de schaduw en staat ook nog eens heel hip. In deze blog nemen je mee in de verschillende parasols en waar je op moet letten als je een parasol wilt aanschaffen.

Soorten parasols

Er zijn een aantal verschillende parasols die je kunt aanschaffen. Ze hebben allemaal een andere functie wat die soort speciaal maakt.

  • De vrijhangende parasol. Dit model zweeft als het ware, waardoor je er eenvoudig tuinmeubelen of andere producten onder kan zetten.

  • De staande parasol. Dit is de meest voorkomende parasol. Deze zet je in een parasolvoet en heeft een centraal frame.

  • De buigbare parasol. Dit is een parasol die je kunt kantelen aan de bovenzijde, waardoor je de parasol op een ideale hoek kunt zetten.

Waar moet je op letten?

Wil je een parasol aanschaffen? Dan hebben wij tips voor jou over hoe je dit kunt aanpakken.

  • Voor welk materiaal doek en welk materiaal frame wil je gaan? Het is goed om te kijken of het doek van de parasol tegen een stootje kan. Wij raden een doek van spuncrylic aan. Dit is een materiaal dat tegen vervaging door zonlicht kan, vlek weerstand heeft en waterafstotend is. Voor het frame raden wij aluminium aan. Dit is een licht, maar stevig materiaal, waardoor deze goed tegen een stootje kan.

  • Daarnaast moet je goed kijken naar de look van de parasol. Welke stijl heeft je tuin en past de parasol hierbij? Ga je voor een donkere kleur of een lichte kleur? En voor welke vorm kies je? Vierkant of rond?

  • Tot slot is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de parasol. Ga je voor een kleinere parasol of voor een grote? Meet je tuin of het gedeelte waar je een parasol wilt op en schat hoe groot de parasol moet zijn. Ga vervolgens naar de winkel of online kijken naar een parasol met die afmetingen.

We hebben veel verschillende parasols in ons assortiment. Kom voor de mooiste en hipste parasols langs in ons tuincentrum in Leusden of shop de parasols online.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures