Op vakantie? Vergeet je kamerplanten niet!

Op vakantie? Vergeet je kamerplanten niet!

Heb je eindelijk na al die staycations een vakantie buiten de deur geboekt? Heerlijk! Je kan je koffers inpakken, je testen op Covid-19 en gaan. Zou je denken, maar voordat je de deur achter je sluit moet je je kamerplanten niet vergeten. Ga je een weekend weg? Dan is het goed water geven voor je gaat voldoende. Ga je langer op vakantie? Dan is het belangrijk dat je een van de volgende stappen onderneemt, zodat jouw kamerplanten je vakantie overleven.

Zet alle planten bij elkaar

De eerste stap die je kunt nemen is alle planten bij elkaar zetten. De planten hebben een goed effect op elkaar wat leidt tot een betere luchtvochtigheid. Zo kunnen de planten beter overleven.

Een plantenoppas

Een andere stap die je kunt nemen is een goede buur, een familielid of vrienden vragen om op je kamerplanten te passen wanneer je weg bent. Je kan ze de huissleutel geven en instructies geven over hoe al je planten verzorgt moeten worden. Deze instructies zijn belangrijk, want je wilt niet dat je kamerplanten te weinig of te veel water krijgen. Dit kan leiden tot uitdroging of juist het verdrinken van de plant. Tip: plak een briefje op de verschillende planten met de instructies. Zo weet de plantenoppas precies hoe ze die plant moeten verzorgen.

Een natte handdoek 

Wil je liever niemand in je huis als je weg bent? Of kan niemand op je planten passen? Dan kun je ook een natte handdoek in je badkuip of douche leggen. Vervolgens kun je de planten op de natte handdoek zetten. De planten zullen langzaam het water uit de handdoek opnemen, waardoor ze een periode kunnen overbruggen zonder water. Maak de planten ook nat voordat je vertrek, zodat de uitdroging nog verder uitgesteld wordt.

Heb je geen badkuip of douche waar je de planten handig in kan zetten? Dan kun je ze ook op een bord met water zetten. Dit zal dezelfde werking hebben.

Een irrigatiesysteem

Tot slot kun je ook een irrigatieststeem instaleren voor je kamerplanten. Je kunt deze in de winkel kopen en vervolgens vullen met water. Steek het onderste deel van het pijpje in de aarde van de plant. De plant krijgt nu regelmatig water zonder dat je dit met de hand hoeft te doen.

Wil je liever zelf een irrigatiesysteem knutselen? Dat kan ook! Hier heb je een lege (water)fles voor nodig en een panty. Knip de onderkant van de fles flink af en maak 3 kleine gaatjes in de dop. Span vervolgens de panty over de opening van de fles en draai daarna de dop hier overheen. Steek de fles met dop naar beneden de aarde in en vul deze met water. Zo heb je nu je eigen gemaakte irrigatiesysteem, fijne vakantie!

Kom voor kamerplanten naar Eurofleur! We hebben het grootste kamerplant assortiment van heel Midden-Nederland. Ook voor vragen en advies over je kamerplanten kun je langskomen in ons tuincentrum in Leusden.

Tuintafels online kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures