Op vakantie? Vergeet je kamerplanten niet!

Op vakantie? Vergeet je kamerplanten niet!

Heb je eindelijk na al die staycations een vakantie buiten de deur geboekt? Heerlijk! Je kan je koffers inpakken, je testen op Covid-19 en gaan. Zou je denken, maar voordat je de deur achter je sluit moet je je kamerplanten niet vergeten. Ga je een weekend weg? Dan is het goed water geven voor je gaat voldoende. Ga je langer op vakantie? Dan is het belangrijk dat je een van de volgende stappen onderneemt, zodat jouw kamerplanten je vakantie overleven.

Zet alle planten bij elkaar

De eerste stap die je kunt nemen is alle planten bij elkaar zetten. De planten hebben een goed effect op elkaar wat leidt tot een betere luchtvochtigheid. Zo kunnen de planten beter overleven.

Een plantenoppas

Een andere stap die je kunt nemen is een goede buur, een familielid of vrienden vragen om op je kamerplanten te passen wanneer je weg bent. Je kan ze de huissleutel geven en instructies geven over hoe al je planten verzorgt moeten worden. Deze instructies zijn belangrijk, want je wilt niet dat je kamerplanten te weinig of te veel water krijgen. Dit kan leiden tot uitdroging of juist het verdrinken van de plant. Tip: plak een briefje op de verschillende planten met de instructies. Zo weet de plantenoppas precies hoe ze die plant moeten verzorgen.

Een natte handdoek 

Wil je liever niemand in je huis als je weg bent? Of kan niemand op je planten passen? Dan kun je ook een natte handdoek in je badkuip of douche leggen. Vervolgens kun je de planten op de natte handdoek zetten. De planten zullen langzaam het water uit de handdoek opnemen, waardoor ze een periode kunnen overbruggen zonder water. Maak de planten ook nat voordat je vertrek, zodat de uitdroging nog verder uitgesteld wordt.

Heb je geen badkuip of douche waar je de planten handig in kan zetten? Dan kun je ze ook op een bord met water zetten. Dit zal dezelfde werking hebben.

Een irrigatiesysteem

Tot slot kun je ook een irrigatieststeem instaleren voor je kamerplanten. Je kunt deze in de winkel kopen en vervolgens vullen met water. Steek het onderste deel van het pijpje in de aarde van de plant. De plant krijgt nu regelmatig water zonder dat je dit met de hand hoeft te doen.

Wil je liever zelf een irrigatiesysteem knutselen? Dat kan ook! Hier heb je een lege (water)fles voor nodig en een panty. Knip de onderkant van de fles flink af en maak 3 kleine gaatjes in de dop. Span vervolgens de panty over de opening van de fles en draai daarna de dop hier overheen. Steek de fles met dop naar beneden de aarde in en vul deze met water. Zo heb je nu je eigen gemaakte irrigatiesysteem, fijne vakantie!

Kom voor kamerplanten naar Eurofleur! We hebben het grootste kamerplant assortiment van heel Midden-Nederland. Ook voor vragen en advies over je kamerplanten kun je langskomen in ons tuincentrum in Leusden.

Tuintafels online kopen

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures