Je eerste kerstdorp bouwen doe je met deze #4 handige tips!

Tags:
Je eerste kerstdorp bouwen doe je met deze #4 handige tips!

Het opbouwen van een kerstdorp ziet eruit als veel werk, en vooral ingewikkeld werk. Echter is een kerstdorp bouwen helemaal niet heel ingewikkeld en is dit zelfs voor een startende kerstliefhebber een eitje! Maar wat heb je nou allemaal nodig voor een perfect kerstdorp? En waar moet je rekening mee houden tijdens het opbouwen? Je leest het in dit blog!

Tip #1: Wat heb je nodig?

Allereerst heb je voor het bouwen van een dorp natuurlijk huisjes nodig, met een paar huisjes kun je er al snel iets moois van maken. Naast de huisjes horen er ook poppetjes bij, want zij zorgen voor leven in het dorp. Voor de omgeving van het dorp en het creëren van een winterse sfeer is het plaatsen van boompjes en sneeuw erg leuk. En als laatste is een verlengsnoer nodig om de huisjes te voorzien van licht en stroom.

Tip #2: Zorg voor een natuurlijk en realistisch effect

Voor het nabootsen van een zo realistisch mogelijk dorp zijn er verschillende dingen van belang. Denk bijvoorbeeld aan hoogte verschillen in je dorp. Zo kun je de boompjes op verschillende hoogtes plaatsen, zoals in een echt bos. Ook is het plaatsen van mos een goed idee, dit is verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes.

Tip #3: Creëer meer sfeer door leuke decoraties

Ziet het dorp er na het plaatsen van alles nog steeds niet leuk genoeg uit? Voeg extra decoratie toe, zoals lavastenen of blauwe steentjes die het effect van water creëren. Naast deze stenen kun je natuurlijk ook takjes neerleggen bij de bomen, zodat het net echt is! Met verschillende verlichting die je door het dorp op kunt hangen maak je er een echt levendig winterdorp van. Lemax heeft niet alleen huisjes maar ook andere artikelen waarmee jouw kerstdorp nog gezelliger kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld een schaatsbaan toevoegen die werkt op elektriciteit, hierbij zitten meerdere poppetjes die zich bewegen over het ijs. Naast zo’n schaatsbaan zijn er natuurlijk nog veel meer bewegende dingen voor in het dorp.

Tip #4: Maak je kerstdorp niet te groot

Bij een bezoek aan het tuincentrum zie je natuurlijk al snel hele grote kerstdorpen staan. Maar ook kleinere dorpjes kunnen voor een hele gezellige sfeer zorgen bij jou in huis. Staar je dus niet blind op het namaken van de grootste kerstdorpen. Ook is het een goede tip om een thema aan jouw dorp te verbinden. Denk bijvoorbeeld aan een thema als de elf stedentocht of een kermis thema. Door jouw dorp te verbinden aan een bepaald thema maakt het inkopen doen een stuk minder ingewikkeld.

Heb jij genoeg handige tips voor het opbouwen van jouw kerstdorp? De nieuwe collectie van Lemax ligt nu al bij ons in de winkel, kom het snel eens bewonderen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Vacatures