Het gazon onderhouden met nat weer

Het gazon onderhouden met nat weer

De dagen worden korter en de temperatuur wordt kouder. In de ochtend is op het gazon ochtenddauw te zien en de lucht is vochtig. Ook valt er meer regen en is het grotendeels bewolkt. Dit herfstweer zorgt ervoor dat het gazon een andere behandeling vraagt dan de zomerse dagen. In het bijzonder het maaien van het gazon. In deze blog geven we je tips over hoe jij tijdens dit natte weer je gazon kunt onderhouden.

Tip 1: minder maaien

We zitten in de herfstperiode en gaan richting de winter toe. Het wordt steeds kouder, waardoor we het gazon minder moeten maaien. Door de kou en gebrek aan zonlicht heeft het gras moeite met het groeien en zal deze meer tijd nodig hebben tussen de maaibeurten. Ook kun je de grasmaaier op een hogere stand zetten, het liefst de hoogste. Zo heeft het gras voldoende bladlengte om extra energie op te doen voor de winter begint.

Tip 2: meer harken

Naast maaien raakt het gazon meer bezaaid met bladeren. Hark het gazon daarom regelmatig met een grashark om het vuil weg te halen. De combinatie van het natte weer en de bladeren kunnen er namelijk voor zorgen dat het gazon wordt aangetast. Met het harken van je gazon voorkom je mosvorming en blijft het gazon mooi.

Tip 3: maaien met nat weer

In deze tijd van het jaar is er vaak ochtenddauw aanwezig en regent het regelmatig. Dit betekent dat het gazon lastiger te maaien is. De vuistregel is als volgt: is het gazon nat? Maai het dan niet.

Wanneer het gazon nat is, ligt het gras plat. Hierdoor wordt het gras niet geleidelijk afgesneden, wat leidt tot lengteverschil of gemiste stukken. Ook kan het natte gras verstopping veroorzaken in de grasmaaier en kunnen de messen niet optimaal hun werk doen. Kortom: maai het gras niet met nat weer. 

Onze tip: maai voor een regenbui en zonder dauw. Wacht tot het gras droog is en begin dan met maaien.

Kom voor de juiste grasmaaier of andere producten voor jouw gazon naar Eurofleur of shop de producten online. Hier geven we je graag advies en beantwoorden wij graag jouw vragen over het gazon.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ontdek onze tips voor exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer...
Vacatures