In 3 stappen je kerstboom optuigen

Tags:
In 3 stappen je kerstboom optuigen

De kerstboom mag binnenkort weer opgezet worden en de kerstdecoratie mag je weer van zolder halen. Heb jij alles al in huis om jouw kerstboom op te laten opvallen dit jaar? Om je voor te bereiden op het decoreren van je kerstboom helpen we je in deze blog met een stappenplan voor het optuigen van jouw kerstboom, want de voorbereiding is het halve werk.

Stap 1: de kerstboom

Als eerste en belangrijkste stap moet je natuurlijk jouw kerstboom uitzoeken. De eerste vraag die je jezelf stelt is: wil ik een echte of een kunstboom? Een echte kerstboom brengt de ultieme sfeer van kerst in huis. De geur van dennennaalden, de wilde takken en het plezier van het uitkiezen van jouw perfecte kerstboom. Een kunstboom daarentegen heeft geen geur, maar heeft altijd een perfecte vorm. Ook is deze makkelijk op te zetten en kunnen ook mensen die allergisch zijn voor dennen genieten van een kerstboom.

Als je hierin een keuze hebt gemaakt, is de tweede vraag die je jezelf stelt: welk formaat wil ik dat de kerstboom is? Ga je dit jaar voor een mini kerstboom, omdat je weinig ruimte hebt? Of ga je juist voor een mega kerstboom, omdat je genoeg ruimte hebt?

Vervolgens moet de kerstboom een plekje in je huis krijgen en neergezet worden. Kunstbomen staan vaak al stevig. Een echte kerstboom daarentegen heeft nog een voet nodig. Deze kun je bij ons tuincentrum in Leusden kopen of zelf in elkaar timmeren.

Stap 2: de decoratie

Nu je de kerstboom hebt staan kun je door naar de decoratie. Als eerste stap heb je verlichting nodig voor in je boom. Hiermee creëer je sfeer en komt je boom echt tot leven. Ook kun je de takken van de kerstboom versieren met nepsneeuw. Zo krijg je jouw eigen witte kerst in huis.

De voet van de kerstboom is vaak niet het mooiste deel van de kerstboom. Gelukkig zijn er meerdere kappen die je om de voet heen kan doen, zodat ook dit deel van de kerstboom mooi is om te zien. 

Nu heb je de hele basis staan en kun je je nu uitleven in de versiering. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt keuze uit alle vormen en maten kerstballen, pieken en andere decoratie

Onze tip: hou alle decoratie in 2 of 3 kleuren die passen bij je interieur, zodat de boom niet te druk wordt en mooi bij je interieur past.

Stap 3: het optuigen

Na het in huis halen van alle decoratie kan nu het leukste deel beginnen: het optuigen van je kerstboom. Zet je favoriete kersthits op en maak warme chocomel met slagroom om te beginnen met je familie of vrienden aan het versieren van je kerstboom. Heb plezier met het optuigen en kom samen in de kerstsferen.

Kom voor al je kerstboom benodigdheden naar Eurofleur of shop de producten online via onze website. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures