In 3 stappen je kerstboom optuigen

Tags:
In 3 stappen je kerstboom optuigen

De kerstboom mag binnenkort weer opgezet worden en de kerstdecoratie mag je weer van zolder halen. Heb jij alles al in huis om jouw kerstboom op te laten opvallen dit jaar? Om je voor te bereiden op het decoreren van je kerstboom helpen we je in deze blog met een stappenplan voor het optuigen van jouw kerstboom, want de voorbereiding is het halve werk.

Stap 1: de kerstboom

Als eerste en belangrijkste stap moet je natuurlijk jouw kerstboom uitzoeken. De eerste vraag die je jezelf stelt is: wil ik een echte of een kunstboom? Een echte kerstboom brengt de ultieme sfeer van kerst in huis. De geur van dennennaalden, de wilde takken en het plezier van het uitkiezen van jouw perfecte kerstboom. Een kunstboom daarentegen heeft geen geur, maar heeft altijd een perfecte vorm. Ook is deze makkelijk op te zetten en kunnen ook mensen die allergisch zijn voor dennen genieten van een kerstboom.

Als je hierin een keuze hebt gemaakt, is de tweede vraag die je jezelf stelt: welk formaat wil ik dat de kerstboom is? Ga je dit jaar voor een mini kerstboom, omdat je weinig ruimte hebt? Of ga je juist voor een mega kerstboom, omdat je genoeg ruimte hebt?

Vervolgens moet de kerstboom een plekje in je huis krijgen en neergezet worden. Kunstbomen staan vaak al stevig. Een echte kerstboom daarentegen heeft nog een voet nodig. Deze kun je bij ons tuincentrum in Leusden kopen of zelf in elkaar timmeren.

Stap 2: de decoratie

Nu je de kerstboom hebt staan kun je door naar de decoratie. Als eerste stap heb je verlichting nodig voor in je boom. Hiermee creëer je sfeer en komt je boom echt tot leven. Ook kun je de takken van de kerstboom versieren met nepsneeuw. Zo krijg je jouw eigen witte kerst in huis.

De voet van de kerstboom is vaak niet het mooiste deel van de kerstboom. Gelukkig zijn er meerdere kappen die je om de voet heen kan doen, zodat ook dit deel van de kerstboom mooi is om te zien. 

Nu heb je de hele basis staan en kun je je nu uitleven in de versiering. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. Je hebt keuze uit alle vormen en maten kerstballen, pieken en andere decoratie

Onze tip: hou alle decoratie in 2 of 3 kleuren die passen bij je interieur, zodat de boom niet te druk wordt en mooi bij je interieur past.

Stap 3: het optuigen

Na het in huis halen van alle decoratie kan nu het leukste deel beginnen: het optuigen van je kerstboom. Zet je favoriete kersthits op en maak warme chocomel met slagroom om te beginnen met je familie of vrienden aan het versieren van je kerstboom. Heb plezier met het optuigen en kom samen in de kerstsferen.

Kom voor al je kerstboom benodigdheden naar Eurofleur of shop de producten online via onze website. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures