Timmer je eigen kerstboomstandaard in elkaar!

Tags:
Timmer je eigen kerstboomstandaard in elkaar!

Het mag weer bijna: de kerstboom opzetten! Heb jij je favoriete kerstballen en versieringen al van de zolder gehaald? Een belangrijk onderdeel voor het opzetten van een kerstboom is de kerstboomstandaard. Zonder een goede standaard blijft de kerstboom niet staan en valt deze om. Daarnaast raden wij aan om de voet te verbergen met leuke decoratie. In dit blog geven we je tips over het zelf maken van een kerstboomstandaard en hoe je de voet kunt bedekken door middel van decoratie.

Zelf een kerstboomstandaard maken

Het is mogelijk om in de winkel een kerstboomstandaard te kopen, maar hoe leuk is het om zelf een kerstboomstandaard met je familie en vrienden in elkaar te zetten? We nemen je stap voor stap mee in hoe jij je eigen kerstboomstandaard in elkaar timmert.

 • Stap 1: verzamel twee latten, hou in je hoofd dat hoe breder de lat hoe steviger de standaard wordt. We raden aan om een lengte van 50 centimeter aan te houden.
 • Stap 2: verhoog een van de twee latten door aan de uiteindes een klein latje toe te voegen die even hoog is als de latten. Deze komt uiteindelijk over de andere lat heen.
 • Stap 3: plaats de twee latten in een kruis op elkaar en spijker deze vervolgens aan elkaar vast. Je hebt nu een kruis.
 • Stap 4: zaag vervolgens de stam van de kerstboom recht af, zo voorkom je dat de boom gaat wiebelen.
 • Stap 5: spijker vervolgens de stam van de kerstboom aan het kruis. Tip: leg de kerstboom op tafel, zodat je eenvoudig het kruis aan de boom kan spijkeren.
 • Stap 6: zet de boom rechtop en dan is het tijd voor het versieren van de kerstboom!

Bedek de kerstboomstandaard!

Naast het in elkaar timmeren van de standaard is het bedekken van de standaard een belangrijk onderdeel van de decoratie. Er zijn vele mogelijkheden om de kerstboomstandaard te bedekken. Dit zijn onze favorieten:

 • Verspreid onder aan de kerstboom de cadeaus, zodat ze de standaard bedekken. Dit geeft een echt kerstgevoel.
 • Wikkel een deken onderaan de kerstboom, waardoor de voet niet meer te zien is. Het geeft een knusse uitstraling en is makkelijk te decoreren.
 • Ben je nog niet uit geknutseld? Dan kun je een eigen rieten ring maken voor over de kerstboomstandaard. Haal een rietenmand, waar je vervolgens de onderkant en de handvaten vanaf haalt. Hierdoor ontstaat er een ring die je over de standaard heen kan leggen.
 • Een andere mogelijkheid is het versieren door middel van houtblokken. Verspreid deze bij de voet van de kerstboom, waardoor je een natuurlijk resultaat krijgt.
 • Tot slot is het ook mogelijk om kerstboomvoet decoratie in ons tuincentrum te shoppen. We hebben verschillende kappen die je om de standaard heen kan zetten, waardoor deze verborgen wordt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures