Timmer je eigen kerstboomstandaard in elkaar!

Tags:
Timmer je eigen kerstboomstandaard in elkaar!

Het mag weer bijna: de kerstboom opzetten! Heb jij je favoriete kerstballen en versieringen al van de zolder gehaald? Een belangrijk onderdeel voor het opzetten van een kerstboom is de kerstboomstandaard. Zonder een goede standaard blijft de kerstboom niet staan en valt deze om. Daarnaast raden wij aan om de voet te verbergen met leuke decoratie. In dit blog geven we je tips over het zelf maken van een kerstboomstandaard en hoe je de voet kunt bedekken door middel van decoratie.

Zelf een kerstboomstandaard maken

Het is mogelijk om in de winkel een kerstboomstandaard te kopen, maar hoe leuk is het om zelf een kerstboomstandaard met je familie en vrienden in elkaar te zetten? We nemen je stap voor stap mee in hoe jij je eigen kerstboomstandaard in elkaar timmert.

 • Stap 1: verzamel twee latten, hou in je hoofd dat hoe breder de lat hoe steviger de standaard wordt. We raden aan om een lengte van 50 centimeter aan te houden.
 • Stap 2: verhoog een van de twee latten door aan de uiteindes een klein latje toe te voegen die even hoog is als de latten. Deze komt uiteindelijk over de andere lat heen.
 • Stap 3: plaats de twee latten in een kruis op elkaar en spijker deze vervolgens aan elkaar vast. Je hebt nu een kruis.
 • Stap 4: zaag vervolgens de stam van de kerstboom recht af, zo voorkom je dat de boom gaat wiebelen.
 • Stap 5: spijker vervolgens de stam van de kerstboom aan het kruis. Tip: leg de kerstboom op tafel, zodat je eenvoudig het kruis aan de boom kan spijkeren.
 • Stap 6: zet de boom rechtop en dan is het tijd voor het versieren van de kerstboom!

Bedek de kerstboomstandaard!

Naast het in elkaar timmeren van de standaard is het bedekken van de standaard een belangrijk onderdeel van de decoratie. Er zijn vele mogelijkheden om de kerstboomstandaard te bedekken. Dit zijn onze favorieten:

 • Verspreid onder aan de kerstboom de cadeaus, zodat ze de standaard bedekken. Dit geeft een echt kerstgevoel.
 • Wikkel een deken onderaan de kerstboom, waardoor de voet niet meer te zien is. Het geeft een knusse uitstraling en is makkelijk te decoreren.
 • Ben je nog niet uit geknutseld? Dan kun je een eigen rieten ring maken voor over de kerstboomstandaard. Haal een rietenmand, waar je vervolgens de onderkant en de handvaten vanaf haalt. Hierdoor ontstaat er een ring die je over de standaard heen kan leggen.
 • Een andere mogelijkheid is het versieren door middel van houtblokken. Verspreid deze bij de voet van de kerstboom, waardoor je een natuurlijk resultaat krijgt.
 • Tot slot is het ook mogelijk om kerstboomvoet decoratie in ons tuincentrum te shoppen. We hebben verschillende kappen die je om de standaard heen kan zetten, waardoor deze verborgen wordt.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
tuinplanten
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
Vacatures