Verbouw je groentes in een moestuin binnenshuis!

Tags:
Verbouw je groentes in een moestuin binnenshuis!

Het is momenteel niet de tijd om buiten een moestuin te beginnen. Veel planten overleven niet in deze weersomstandigheden en met name deze kou. Wil je toch je eigen groentes verbouwen? We geven je in dit blog tips over hoe je het beste jouw planten kunt verbouwen binnenhuis.

Waar zet je de planten neer?

De plek van jouw moestuin is essentieel voor het laten slagen van een moestuin binnenshuis. Het is namelijk belangrijk dat de plant genoeg zonlicht krijgen, met voorkeur 4 tot 5 uur zonlicht op een dag. De beste plek is daarom veelal de vensterbank. Daarnaast is zuurstof belangrijk. Zorg ervoor dat de plant voldoende zuurstof krijgt en voldoende warmte. Kamertemperatuur is een fijne temperatuur waarin de planten kunnen groeien. Tot slot is water en voeding belangrijk. Geef genoeg water, maar zeker niet teveel en niet te weinig. Geef ook goede voeding waar de plant op kan groeien, zodat je straks heerlijke groentes kunt oogsten.

Waar zet je de planten in?

Krijgt jouw plant voldoende licht, warmte en zuurstof zonder extra's rondom de plantenbak of moestuin? Dan kun je deze laten staan hoe ze nu staan. Krijgen ze niet genoeg licht, warmte en zuurstof? Dan hebben wij enkele tips voor jou!

 • Om de plant voldoende licht te geven kun je een lamp aanschaffen die daglicht voor de plant nabootst. Zo krijgt de plant toch voldoende licht en kan hij goed groeien.
 • Voor voldoende warmte kun je de planten in een kas zetten. Er zijn vele kleine kassen speciaal voor een kleine moestuin. Hier kun je enkele plantjes in zetten. De kas houdt de warmte vast, waardoor er een constante temperatuur in de kas ontstaat.
 • Geef je planten genoeg ruimte om te groeien. Als je de plant vanuit een zaadje laat groeien, kun je deze eerst in een kleine bak planten. Op een gegeven moment wordt de plant groter en moet deze verpot worden, omdat de bak te klein wordt. Verpot deze naar een grotere bak of naar je buitenmoestuin wanneer de weersomstandigheden het toelaten.

De moestuin toppers voor binnen

Er zijn een aantal groentes die je met veel gemak binnenshuis kunt verbouwen. We hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

 • Kruiden, zoals bieslook, basilicum, koriander en munt.
 • Tomaten
 • Wortels
 • Sla
 • Champignons
 • Pepers
 • Courgette
 • Aubergine
 • Spinazie
 • Komkommer
 • Knoflook

Kom voor al je benodigdheden voor een moestuin binnenshuis naar Eurofleur. We helpen je hier graag verder en geven we je advies in hoe je jouw binnen moestuin laat slagen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures