Droog sinaasappelschijfjes voor zelfgemaakte kerstdecoratie!

Tags:
Droog sinaasappelschijfjes voor zelfgemaakte kerstdecoratie!

Kerstdecoratie is tegenwoordig overal te koop, van tuincentra tot in supermarkten. Voor de meeste is het kopen van kerstdecoratie net zo leuk als het versieren van de woning. Verleng je plezier bij het decoreren van je woning en maak je kerstdecoratie zelf! Maak met deze stappen jouw eigen kerstdecoratie van sinaasappels. Het zorgt voor veel kerstplezier en is voordelig en gemakkelijk te maken.

Het drogen van de sinaasappelschijfjes

Voor je aan de slag kunt met de decoratie knutselen moet je de sinaasappelschijfjes laten drogen. Hoe beter je deze stap uitvoert hoe beter en gemakkelijker je de decoratie straks in elkaar zet.

Stap 1: haal bij de supermarkt of op de markt bij voorkeur handsinaasappels.

Stap 2: verwarm de oven voor op 100 graden en haal het rooster eruit.

Stap 3: snij de sinaasappel over de breedte in dunne schijfjes van ongeveer een halve centimeter. Hoe dunner de plakjes, hoe sneller ze drogen. Uit een sinaasappel haal je ongeveer 6 schijfjes.

Stap 4: dep de schijfjes voorzichtig droog met een keukenpapiertje en leg de schijfjes vervolgens op een rooster. Gebruik geen bakpapier en geen bakplaat, zodat ze sneller drogen.

Stap 5a: schuif het rooster de oven in en droog de sinaasappelschijfjes 3 uur op 100 graden. Houd de schijfjes in de gaten, want soms moeten ze iets korter of nog langer de oven in.

Stap 5b: leg de schijfjes in de airfrayer. Dit gaat sneller dan een oven, dus hiervoor adviseren wij een temperatuur van 80 graden voor 1 tot 1,5 uur. Houd de schijfjes goed in de gaten om te controleren of het drogen nog goed gaat.

Het maken van de kerstdecoratie

Met de gedroogde sinaasappelschijfjes zijn er leuke kerstdecoratie te maken. Denk hierbij aan een kerstslinger en kerstballen of gebruik het als decoratie in een kerstkrans, bij het inpakken van cadeaus of bij gerechten, zoals sinaasappelijs.

Koop je liever je sinaasappelschijfjes al gedroogd of kerstdecoratie kant en klaar? Bezoek dan ons tuincentrum in Leusden. Hier hebben wij een uitgebreide kerstroute met grote kerstdorpen, versierde kerstbomen en heel veel decoratie. Kom de kerstsferen proeven bij Eurofleur!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures