Top 3 favoriete kamerplanten met grote bladeren

Tags:
Top 3 favoriete kamerplanten met grote bladeren

Het is weer tijd om je huis aan te passen en een nieuwe kamerplant te plaatsen. Je hebt wel wat ideeën over wat je wil neerzetten, maar je hebt geen idee welke plant je moet kiezen. Kamerplanten met grote bladeren zijn vaak een ware eyecatcher in huis en daarom delen wij graag onze top 3 favoriete kamerplanten met grote bladeren: 

1. De Ficus

De ficus is er in verschillende soorten en uitvoeringen, maar in de meeste gevallen heeft de ficus grote bladeren. Denk bijvoorbeeld aan de Ficus Lyrata, ook wel de tabaksplant genoemd. Veel van deze ficussoorten zijn te koop in ons tuincentrum. Stevige groene bladeren en makkelijk te verzorgen. 

2. De Codiaeum

Deze kamerplant staat niet alleen bekend om zijn prachtig grote bladeren, maar ook om de bladkleur. Ook deze plant is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar veel van deze soorten hebben groene bladeren met rode en gele tinten erin verwerkt. Prachtig bij een warm interieur waar al rood, oranje of geel in voorkomt. 

3. De Monstera

De Monstera heeft niet alleen grote bladeren maar kan ook "monsterlijk" breed worden. Deze plant groeit echt naar de zon. Heb je een kleine versie voor een smal raam, dan groeit hij mooi smal naar boven, maar staat hij bovenop een kast bijvoorbeeld, dan zal je zien dat de plant ontzettend breed wordt. Hoe ouder de plant, hoe groter de bladeren worden. 

Op onze website vind je een greep uit ons assortiment groene kamerplanten. Kijk gerust even rond voor meer kamerplanten met grote bladeren of kom naar onze winkel voor het complete assortiment. Vanwege de verse aanvoer verandert het assortiment continu! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures