Top 3 favoriete kamerplanten met grote bladeren

Tags:
Top 3 favoriete kamerplanten met grote bladeren

Het is weer tijd om je huis aan te passen en een nieuwe kamerplant te plaatsen. Je hebt wel wat ideeën over wat je wil neerzetten, maar je hebt geen idee welke plant je moet kiezen. Kamerplanten met grote bladeren zijn vaak een ware eyecatcher in huis en daarom delen wij graag onze top 3 favoriete kamerplanten met grote bladeren: 

1. De Ficus

De ficus is er in verschillende soorten en uitvoeringen, maar in de meeste gevallen heeft de ficus grote bladeren. Denk bijvoorbeeld aan de Ficus Lyrata, ook wel de tabaksplant genoemd. Veel van deze ficussoorten zijn te koop in ons tuincentrum. Stevige groene bladeren en makkelijk te verzorgen. 

2. De Codiaeum

Deze kamerplant staat niet alleen bekend om zijn prachtig grote bladeren, maar ook om de bladkleur. Ook deze plant is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, maar veel van deze soorten hebben groene bladeren met rode en gele tinten erin verwerkt. Prachtig bij een warm interieur waar al rood, oranje of geel in voorkomt. 

3. De Monstera

De Monstera heeft niet alleen grote bladeren maar kan ook "monsterlijk" breed worden. Deze plant groeit echt naar de zon. Heb je een kleine versie voor een smal raam, dan groeit hij mooi smal naar boven, maar staat hij bovenop een kast bijvoorbeeld, dan zal je zien dat de plant ontzettend breed wordt. Hoe ouder de plant, hoe groter de bladeren worden. 

Op onze website vind je een greep uit ons assortiment groene kamerplanten. Kijk gerust even rond voor meer kamerplanten met grote bladeren of kom naar onze winkel voor het complete assortiment. Vanwege de verse aanvoer verandert het assortiment continu! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
Vacatures