Een gezellig gedekte kersttafel

Tags:
Een gezellig gedekte kersttafel

Wat ga jij doen met kerst? Waarschijnlijk heeft het iets met eten te maken. Of het nou een kerstonbijt, -brunch, -lunch of diner is; een mooi gedekte tafel is een must. Dit brengt sfeer met zich mee en zorgt ervoor dat jouw kerst onvergetelijk wordt. Het dekken van de tafel kan al met kleine toevoegingen leiden tot een echte kersttafel. In dit blog nemen we je mee in de stappen die je kunt ondernemen bij het dekken van de gezelligste kersttafel voor je hele familie en al je vrienden.

Stel een thema vast

Voor je begint met het dekken van de tafel of het kopen van de benodigdheden is het belangrijk om een thema te bedenken voor de tafel. Bekijk hier wat de kersttrends voor 2021 zijn. Probeer 1 tot 3 kleuren te kiezen en hierop de tafel te decoreren om zo chaos te voorkomen. Als het thema gekozen is kun je beginnen aan het dekken van de tafel.

De basis

Begin met het verzamelen van de basis van je tafel. Denk hierbij aan borden, glazen en bestek. Het is kerst, dus je mag met de basis ook al uitpakken. Ga voor het mooiste servies dat je in de kast hebt staan en dek de tafel met dubbel servies. Voor de borden is het mooi om te beginnen met een groot bord, dan een kleiner bord en vervolgens een kom voor de soep. Kies voor de glazen voor een glas die past bij het arrangement. Denk aan een wijnglas en een waterglas, inclusief een karaf voor water. Deze glazen horen rechts boven het bord. Leg ook voor alle gangen bestek neer, met de vorken links en de messen rechts. Gebruik je bestek tijdens het eten van buiten naar binnen.

De tafeldecoratie

Nu de basis staat is het tijd voor de toevoegingen op de basis: de decoratie. Dit is het deel waar je echt een eigen draai aan de kersttafel kunt geven. Ga voor een aantal voor de volgende punten of ga ze allemaal af om jouw kersttafel dit jaar nog beter te dekken dan voorgaande jaren.

  • Maak gebruik van een tafelkleed of tafelloper voor een extra touch.
  • Een geknoopte of gevouwen servet of een servet met een servetring om het af te maken.
  • Kaarsen in een kaarsenhouder of kandelaar. Let hierbij natuurlijk wel op de veiligheid.
  • Een placemat in de stijl en kleur van jouw thema.
  • Versier de tafel met losse bloemen of bloemen in een vaas.
  • Voorzie de tafel van kerstversiering, zoals kerststerren of kerststukken.
  • Een naambordje voor de tafelschikking.
  • Overige versiering, zoals nepsneeuw, glitters of kleine lampjes.

Kom voor al je kersttafeldecoraties naar Eurofleur. We helpen je graag bij het maken van de gezellige kersttafel waar jij en je familie deze kerst kan genieten van het samenzijn. Fijne kerst!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures