Blaas nieuw leven in je kerstboom!

Tags:
Blaas nieuw leven in je kerstboom!

De kerstdagen zijn over en 2022 is van start gegaan. Het is tijd om alle kerstdecoratie op te ruimen en je kerstboom weg te doen. De kerstboom mag officieel tot Driekoningen op 6 januari blijven staan. Laat je hem langer staan? Dan brengt dit ongeluk volgens de verhalen. Heb jij al bedacht wat je met de kerstboom gaat doen? Wij hebben een aantal mogelijkheden voor je die duurzaam zijn en gemakkelijk uit te voeren.

Ophaaldag

In alle gemeentes heb je een kerstboom ophaaldag. Je zet de kerstboom aan de weg en de gemeente neemt deze vervolgens mee om deze te verwerken tot compost. Naast de standaard ophaaldagen kun je de kerstboom ook zelf naar de gemeente brengen. Check op welke datum de ophaaldienst in jouw wijk komt.

Verplaats de boom naar buiten

De kerstboom is in de meeste gevallen nog een goede boom. Heb je de boom in pot, met kluit of kale wortel gekocht? Plant de boom dan opnieuw buiten. Het liefst wanneer het niet meer vriest buiten. Geef de boom voldoende water, zodat de boom aanslaat en je deze volgend jaar opnieuw kan gebruiken.

Daarnaast kun je de boom ook gebruiken voor de vogels. Hang deze vol met voeding voor vogels, zodat de boom vogels trekt. Het wordt de nieuwe thuis voor de vogels, waardoor je tuin verrijkt wordt met leuke dieren.

Compost

Daarnaast kun je ook zelf de boom als compost gebruiken. Als je een composthoop hebt kun je de boom hierin verwerken. Mocht je dit niet hebben, knip dan de takken af en verspreid deze over je planten. De takken van een dennenboom zijn namelijk voedend voor andere planten.  

Niet verbranden

Wat wij echt afraden, is het verbranden van de kerstboom. Bij de verbranding komen schadelijk stoffen vrij die slecht zijn voor zowel het milieu als  de mens. Ook is het gevaarlijk, omdat het vuur erg onvoorspelbaar is.

Momenteel is ons tuincentrum wegens de nieuwe maatregelen gesloten. Tot die tijd verwelkomen we je graag online via onze website. Ook kun je telefonisch alles bij ons bestellen. Hopelijk zien we je na 14 januari terug in ons tuincentrum.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures