De leukste hangplanten voor 2022

Tags:
De leukste hangplanten voor 2022

De trend in kamerplanten zet door! Hangplanten zijn al een aantal jaren populair, maar hoe kun je ze nou leuk combineren in je interieur en welke hangplanten vinden wij het leukste, en waarom?! Met deze blog hopen wij je op weg te helpen om een passie voor hangplanten op te doen en om je vertrouwd te maken met de laatste trends van 2022. We hopen dat je net zo enthousiast wordt als wij!

Leuke ideeën om hangplanten op te hangen of neer te zetten

Er zijn veel verschillende soorten hangplanten die je kunt kiezen, variërend van grote hangplanten tot airplants (luchtplantjes of ook wel de wortelloze plantjes genoemd).

  • Die airplants kun je direct al in een leuke hanger kopen, dan ben je direct klaar.
  • De grotere hangplanten zijn leuk om bovenop een kast te zetten, zodat de bladeren mooi over de zijkant van de kast naar beneden hangen.
  • Een rooster aan het plafond waar verschillende hangplanten aan kunnen hangen, ook erg leuk!
  • Of leuke macramé pothangers met een goede plant erin.
  • Hangplanten aan een houten ladder;
  • Boven de eettafel;
  • Of twee wandpotten naast elkaar met lange hangplanten die naar beneden hangen.

Wij vinden het allemaal leuk! Voor meer ideeën kun je ook op Pinterest kijken.

De vier leukste hangplanten

Leuk al die plekken waar de kamerplanten mooi tot hun recht komen, maar welke planten kies je dan?

#1 Scindapsus pictus

Dit is zo’n leuke topper, omdat hij zowel kan klimmen als kan hangen en hij zuivert ook nog eens de lucht voor je. Hoe leuk is dat? En weet je wat nog leuker is? De Scindapsus staat symbool als geluksplant waarbij de plant de eigenaar helpt aan meer geld. Dit is toch wat we allemaal willen? Aan wie geef jij hem cadeau?

#2 Senecio Rowleyanus, oftewel de erwtenplant

Die Latijnse naam is niet alleen moeilijk uit te spreken, maar ook moeilijk te onthouden. We houden het gewoon op Erwtenplant. En eigenlijk blijft iedereen deze hangplant leuk vinden: de erwtjes! Het is net een parelketting die maar groeit en groeit!

#3 Ceropegia Woodii, het Lantaarnplantje

Het lantaarnplantje is een plant die bloeit! En hoe? De bloemen van deze plant zijn ontzettend apart van vorm en de blaadjes van de Ceropegia hartvormig. Binnen worden deze planten vaak maar een meter lang ongeveer, dus een aanrader als je iets zoekt voor op een niet zo hoge kast.

#4 Tillandsia - Luchtplantje

Heb jij geen groene vingers? Dan is de Tillandsia jouw grootste favoriet! Heel gemakkelijk in onderhoud en je kunt ze overal in doen, ophangen, combineren en meer. Het enige wat je hoeft te doen is af en toe even met de plantenspuit de blaadjes vochtig maken.

Hangplanten omgeving Amersfoort

Zat er een leuke plant voor je tussen? In ons tuincentrum vind je ze allemaal én meer! Een ruim assortiment hangplanten én werknemers die je meer advies kunnen geven over welke hangplant op welke plek het beste tot zijn recht komt. Zien we je snel? Kom langs bij Tuincentrum Eurofleur. Tot dan! 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures