Waarom kiezen voor kunstplanten?

Waarom kiezen voor kunstplanten?

Eerlijk is eerlijk: als u de mogelijkheid heeft, zullen we altijd adviseren voor échte kamerplanten te kiezen. Ze zijn mooi, geven leven, brengen je dichter bij de natuur en zijn goed voor lichaam en geest. Er zijn echter tal van redenen te bedenken waarom juist kunstplanten meer jouw ding zullen zijn. Zeker wanneer je vingers aan de lichtgroene kant zijn, zijn kunstplanten een uitkomst. Niemand wil immers dat jouw groene aanwinst al vrij snel een tragische dood sterft. In dit blog lichten we een aantal voordelen van kunstplanten uit.

Kunstbloem- en planten



Kunstplanten zijn ideaal voor drukke plantenbaasjes

Met zijde- of kunstplanten ben je altijd verzekerd van een groen en gezellig interieur, ook wanneer je een druk gezinsleven hebt of voor werk veel van huis bent. Veel vrije tijd is voor velen niet vanzelfsprekend en dus kan de verzorging van je kamerplanten er nog wel eens bij in schieten. Met een kunstplant haal je een niet-van-echt-te-onderscheiden plant in huis waar je totaal geen omkijken naar hebt. Je hoeft je dus nooit meer druk te maken over een water-geef-schema of over die bruine plek die steeds groter wordt. Vroeger zag je duidelijk het verschil tussen een echte en een neppe kamerplant, maar tegenwoordig zijn kunstplanten haast levensecht. Af en toe een doekje over het stof halen en je plant straalt weer alsof je ‘m net hebt gekocht.

Kamerplanten showroom

 

Nepplanten zijn een praktische toevoeging

Ook wanneer je een vrij donker huis hebt, is een kunstplant een uitkomst. De meeste kamerplanten kunnen niet goed tegen schaduw en zullen het niet overleven wanneer je deze in een hoek zet die onbereikbaar is voor natuurlijk licht. Heb je juist een huis op het zuiden dat wordt overgoten met direct zonlicht? Ook dat vinden de meeste kamerplanten niet fijn. Een radiator, openhaard of een tochtige, koude ruimte? Het kan je kunstplant allemaal niet schelen. Het biedt jou de vrijheid om een touch of green toe te voegen op een plek waar jij blij van wordt, ondanks de omstandigheden.

Kunstplanten kopen | Tuincentrum EurofleurTIP: Ga eens de hoogte in! Kunstplanten bieden je dus de mogelijkheid om overal waar jij wil kunstplanten neer te zetten – óók op plekken waar je normaal niet bij zou kunnen. Hang een kunsthangplant op aan het plafond of zet een nepper op die hele hoge kast. Ook de keukenkastjes waar je nauwelijks bij kan, zijn de perfecte podia voor jouw nepplant. Je zou zelfs, bij wijze van spreken, een hele muur kunnen 'behangen' met kunstplanten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kunstplanten kunnen tegen een stootje

Wist je dat kunstplanten ook een uitkomst zijn voor mensen die last hebben van allergieën, zoals hooikoorts? Nooit meer niezen, hoesten of andere narigheid! Kunstplanten kunnen immers geen vervelende lichamelijke reacties oproepen. Ze zijn zo afgespoeld, waardoor stof ook geen rol speelt. Daarnaast zijn ze perfect voor huishoudens met dieren en/of jonge kinderen, aangezien ze wel tegen een stootje kunnen. Je hebt zo nooit meer het probleem dat je potgrond door het hele huis verspreid ligt.

Kunstplanten komen bij tuincentrum Eurofleur

Een plant met het eeuwige leven is ideaal voor mensen zonder groen-gen, maar met een hectisch gezinsleven. Groot of klein, er is altijd wel een kunstplant die die past bij jouw interieur. Zo maak je van jouw huis tóch een urban jungle, zelfs als de omstandigheden dit eigenlijk niet toelaten. Ook voor bijpassende bloempotten kan je uiteraard bij ons tuincentrum in Leusden terecht. Kom langs bij Eurofleur en laat je verrassen door ons assortiment. Onze medewerkers vertellen je graag meer over onze producten.

Contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Vacatures