Waarom kiezen voor kunstplanten?

Waarom kiezen voor kunstplanten?

Eerlijk is eerlijk: als u de mogelijkheid heeft, zullen we altijd adviseren voor échte kamerplanten te kiezen. Ze zijn mooi, geven leven, brengen je dichter bij de natuur en zijn goed voor lichaam en geest. Er zijn echter tal van redenen te bedenken waarom juist kunstplanten meer jouw ding zullen zijn. Zeker wanneer je vingers aan de lichtgroene kant zijn, zijn kunstplanten een uitkomst. Niemand wil immers dat jouw groene aanwinst al vrij snel een tragische dood sterft. In dit blog lichten we een aantal voordelen van kunstplanten uit.

Kunstbloem- en plantenKunstplanten zijn ideaal voor drukke plantenbaasjes

Met zijde- of kunstplanten ben je altijd verzekerd van een groen en gezellig interieur, ook wanneer je een druk gezinsleven hebt of voor werk veel van huis bent. Veel vrije tijd is voor velen niet vanzelfsprekend en dus kan de verzorging van je kamerplanten er nog wel eens bij in schieten. Met een kunstplant haal je een niet-van-echt-te-onderscheiden plant in huis waar je totaal geen omkijken naar hebt. Je hoeft je dus nooit meer druk te maken over een water-geef-schema of over die bruine plek die steeds groter wordt. Vroeger zag je duidelijk het verschil tussen een echte en een neppe kamerplant, maar tegenwoordig zijn kunstplanten haast levensecht. Af en toe een doekje over het stof halen en je plant straalt weer alsof je ‘m net hebt gekocht.

Kamerplanten showroom

 

Nepplanten zijn een praktische toevoeging

Ook wanneer je een vrij donker huis hebt, is een kunstplant een uitkomst. De meeste kamerplanten kunnen niet goed tegen schaduw en zullen het niet overleven wanneer je deze in een hoek zet die onbereikbaar is voor natuurlijk licht. Heb je juist een huis op het zuiden dat wordt overgoten met direct zonlicht? Ook dat vinden de meeste kamerplanten niet fijn. Een radiator, openhaard of een tochtige, koude ruimte? Het kan je kunstplant allemaal niet schelen. Het biedt jou de vrijheid om een touch of green toe te voegen op een plek waar jij blij van wordt, ondanks de omstandigheden.

Kunstplanten kopen | Tuincentrum EurofleurTIP: Ga eens de hoogte in! Kunstplanten bieden je dus de mogelijkheid om overal waar jij wil kunstplanten neer te zetten – óók op plekken waar je normaal niet bij zou kunnen. Hang een kunsthangplant op aan het plafond of zet een nepper op die hele hoge kast. Ook de keukenkastjes waar je nauwelijks bij kan, zijn de perfecte podia voor jouw nepplant. Je zou zelfs, bij wijze van spreken, een hele muur kunnen 'behangen' met kunstplanten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kunstplanten kunnen tegen een stootje

Wist je dat kunstplanten ook een uitkomst zijn voor mensen die last hebben van allergieën, zoals hooikoorts? Nooit meer niezen, hoesten of andere narigheid! Kunstplanten kunnen immers geen vervelende lichamelijke reacties oproepen. Ze zijn zo afgespoeld, waardoor stof ook geen rol speelt. Daarnaast zijn ze perfect voor huishoudens met dieren en/of jonge kinderen, aangezien ze wel tegen een stootje kunnen. Je hebt zo nooit meer het probleem dat je potgrond door het hele huis verspreid ligt.

Kunstplanten komen bij tuincentrum Eurofleur

Een plant met het eeuwige leven is ideaal voor mensen zonder groen-gen, maar met een hectisch gezinsleven. Groot of klein, er is altijd wel een kunstplant die die past bij jouw interieur. Zo maak je van jouw huis tóch een urban jungle, zelfs als de omstandigheden dit eigenlijk niet toelaten. Ook voor bijpassende bloempotten kan je uiteraard bij ons tuincentrum in Leusden terecht. Kom langs bij Eurofleur en laat je verrassen door ons assortiment. Onze medewerkers vertellen je graag meer over onze producten.

Contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
Vacatures