Maak je gladde tegels schoon!

Maak je gladde tegels schoon!

Gladde tegels: we zijn er allemaal wel mee bekend. Je loopt naar de schuur en glijdt (bijna) uit over de gladde tegels. Hoogstwaarschijnlijk zit er mos en groene aanslag op je tegels. Wanneer dit nat wordt worden de tegels glad en glijd je gemakkelijk uit. In dit blog vertellen we je hoe je je gladde tegels schoon kunt maken om het uitglijden te voorkomen.  

Tuintegels schoonmaken, groene aanslag verwijderen, Hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt doen. 

Gebruik heet water 

Bij beginnende groene aanslag is het vaak al voldoende om de tegels schoon te maken met heet water en te schrobben met een harde borstel. Algen sterven namelijk af bij water met een temperatuur boven de 65 graden.  

Ga aan de slag met groene zeep 

Groene zeep, we vertrouwen er in Nederland allemaal op. Groene zeep helpt het best tegen het schoonmaken van betontegels en natuursteen. Neem een emmer heet water, een scheut groene zeep en verdeel het over de tegels. Met een harde borstel, bezem je de tegels schoon. Laat het een half uurtje intrekken en spoel daarna alles weg met heet water. Om het nog makkelijker te maken, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag gebruiken.  

Groen aanslag verwijderen met schoonmaakazijn 

Hardnekkige groene aanslag of mos? Gebruik dan schoonmaak- of natuurazijn. Het werkt op dezelfde manier als groene zeep: je laat het intrekken, borstelt het in en spoelt het vervolgens met heet water weg. Gebruik de verdeling ¼ azijn met ¾ water. Heb je flinke aanslag? Gebruik dan ½ azijn en ½ water. Overweeg bij flinke aanslag tussentijds de tuintegels vaker schoon te houden. Een harde bezem wekelijks gebruiken om de bladeren weg te werken, doet wonderen.  

Vermijd de hoge drukspuit, zout en chloor 

Naast de vele goede middelen, zijn er ook een aantal die je beter kunt vermijden. Maak bijvoorbeeld je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent snel klaar met schoonmaken en het onderhoud, maar je beschadigt de tegels ermee. Ze worden namelijk poreus door de hoge druk en hierdoor krijgen algen en vuil meer kans en wordt het verwijderen van de groene aanslag in de toekomst moeilijker. 

Ook chloor en zout raden we af om te gebruiken bij het reinigen van tegels, want die verbleken de kleur. Daarnaast is chloor een agressief middel en ook de planten, borders en graszoden krijgen te maken met schadelijke gevolgen van chloorwater. 

Tijd voor een tuinschoonmaak en op zoek naar de juiste middelen? Je bent altijd welkom in ons tuincentrum, dan helpen we je graag verder. Eurofleur is gevestigd in Leusden, vlakbij Amersfoort. Wij staan je graag te woord.  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuin- en balkontips voor oktober

Er zijn nog zat leuke klussen die je in oktober in de tuin en op je balkon kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Lees meer...

Het is herfst! Tijd om potten en bakken met herfstbloeiers, bessenstruikjes, wintergroene planten en voorjaarsbollen te vullen.

Lees meer...
Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Vacatures