Maak je gladde tegels schoon!

Maak je gladde tegels schoon!

Gladde tegels: we zijn er allemaal wel mee bekend. Je loopt naar de schuur en glijdt (bijna) uit over de gladde tegels. Hoogstwaarschijnlijk zit er mos en groene aanslag op je tegels. Wanneer dit nat wordt worden de tegels glad en glijd je gemakkelijk uit. In dit blog vertellen we je hoe je je gladde tegels schoon kunt maken om het uitglijden te voorkomen.  

Tuintegels schoonmaken, groene aanslag verwijderen, Hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt doen. 

Gebruik heet water 

Bij beginnende groene aanslag is het vaak al voldoende om de tegels schoon te maken met heet water en te schrobben met een harde borstel. Algen sterven namelijk af bij water met een temperatuur boven de 65 graden.  

Ga aan de slag met groene zeep 

Groene zeep, we vertrouwen er in Nederland allemaal op. Groene zeep helpt het best tegen het schoonmaken van betontegels en natuursteen. Neem een emmer heet water, een scheut groene zeep en verdeel het over de tegels. Met een harde borstel, bezem je de tegels schoon. Laat het een half uurtje intrekken en spoel daarna alles weg met heet water. Om het nog makkelijker te maken, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag gebruiken.  

Groen aanslag verwijderen met schoonmaakazijn 

Hardnekkige groene aanslag of mos? Gebruik dan schoonmaak- of natuurazijn. Het werkt op dezelfde manier als groene zeep: je laat het intrekken, borstelt het in en spoelt het vervolgens met heet water weg. Gebruik de verdeling ¼ azijn met ¾ water. Heb je flinke aanslag? Gebruik dan ½ azijn en ½ water. Overweeg bij flinke aanslag tussentijds de tuintegels vaker schoon te houden. Een harde bezem wekelijks gebruiken om de bladeren weg te werken, doet wonderen.  

Vermijd de hoge drukspuit, zout en chloor 

Naast de vele goede middelen, zijn er ook een aantal die je beter kunt vermijden. Maak bijvoorbeeld je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent snel klaar met schoonmaken en het onderhoud, maar je beschadigt de tegels ermee. Ze worden namelijk poreus door de hoge druk en hierdoor krijgen algen en vuil meer kans en wordt het verwijderen van de groene aanslag in de toekomst moeilijker. 

Ook chloor en zout raden we af om te gebruiken bij het reinigen van tegels, want die verbleken de kleur. Daarnaast is chloor een agressief middel en ook de planten, borders en graszoden krijgen te maken met schadelijke gevolgen van chloorwater. 

Tijd voor een tuinschoonmaak en op zoek naar de juiste middelen? Je bent altijd welkom in ons tuincentrum, dan helpen we je graag verder. Eurofleur is gevestigd in Leusden, vlakbij Amersfoort. Wij staan je graag te woord.  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
De perfecte kleurcombinaties voor je border: tips & inspiratie

Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste kleuren en waar moet je op letten bij het aanplanten van je plantenborder?

Lees meer...
tuinplanten
Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
Vacatures