Maak je gladde tegels schoon!

Maak je gladde tegels schoon!

Gladde tegels: we zijn er allemaal wel mee bekend. Je loopt naar de schuur en glijdt (bijna) uit over de gladde tegels. Hoogstwaarschijnlijk zit er mos en groene aanslag op je tegels. Wanneer dit nat wordt worden de tegels glad en glijd je gemakkelijk uit. In dit blog vertellen we je hoe je je gladde tegels schoon kunt maken om het uitglijden te voorkomen.  

Tuintegels schoonmaken, groene aanslag verwijderen, Hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Wij laten je zien hoe je dit het beste kunt doen. 

Gebruik heet water 

Bij beginnende groene aanslag is het vaak al voldoende om de tegels schoon te maken met heet water en te schrobben met een harde borstel. Algen sterven namelijk af bij water met een temperatuur boven de 65 graden.  

Ga aan de slag met groene zeep 

Groene zeep, we vertrouwen er in Nederland allemaal op. Groene zeep helpt het best tegen het schoonmaken van betontegels en natuursteen. Neem een emmer heet water, een scheut groene zeep en verdeel het over de tegels. Met een harde borstel, bezem je de tegels schoon. Laat het een half uurtje intrekken en spoel daarna alles weg met heet water. Om het nog makkelijker te maken, kun je een speciaal schoonmaakmiddel voor groene aanslag gebruiken.  

Groen aanslag verwijderen met schoonmaakazijn 

Hardnekkige groene aanslag of mos? Gebruik dan schoonmaak- of natuurazijn. Het werkt op dezelfde manier als groene zeep: je laat het intrekken, borstelt het in en spoelt het vervolgens met heet water weg. Gebruik de verdeling ¼ azijn met ¾ water. Heb je flinke aanslag? Gebruik dan ½ azijn en ½ water. Overweeg bij flinke aanslag tussentijds de tuintegels vaker schoon te houden. Een harde bezem wekelijks gebruiken om de bladeren weg te werken, doet wonderen.  

Vermijd de hoge drukspuit, zout en chloor 

Naast de vele goede middelen, zijn er ook een aantal die je beter kunt vermijden. Maak bijvoorbeeld je terras met sierbestrating nooit schoon met een hogedrukreiniger. Je bent snel klaar met schoonmaken en het onderhoud, maar je beschadigt de tegels ermee. Ze worden namelijk poreus door de hoge druk en hierdoor krijgen algen en vuil meer kans en wordt het verwijderen van de groene aanslag in de toekomst moeilijker. 

Ook chloor en zout raden we af om te gebruiken bij het reinigen van tegels, want die verbleken de kleur. Daarnaast is chloor een agressief middel en ook de planten, borders en graszoden krijgen te maken met schadelijke gevolgen van chloorwater. 

Tijd voor een tuinschoonmaak en op zoek naar de juiste middelen? Je bent altijd welkom in ons tuincentrum, dan helpen we je graag verder. Eurofleur is gevestigd in Leusden, vlakbij Amersfoort. Wij staan je graag te woord.  

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Vacatures