Leukste plantenhoekje in huis

Leukste plantenhoekje in huis

Je huis een groene boost geven? Maak dan een leuke plantenhoek in je huis. En wist je dat zo’n groene hoek veel voordelen met zich meebrengt? De lucht wordt namelijk gezuiverd, het maakt iedereen in het huis een stuk vrolijker en het maakt je woning knus. Volg onze stappen en maak je eigen super leuke plantenhoek.

Wat heb je nodig:

  • Je favoriete planten in diverse groottes, soorten en vormen
  • Verhogingen zoals krukjes en kratjes.
  • Plantenpotten in diverse kleuren, maten en vormen
  • Decoratie 

Stap 1: Kies een leuke hoek

Kies een leuke hoek uit in de kamer waar je het wil hebben. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om te variëren in de hoogte en breedte. Hou wel rekening met het licht dat de planten nodig hebben. Niet alle planten houden namelijk van veel zonlicht en niet alle planten vinden een schaduw prettig. De beste plek voor je groene amigo’s is waar het licht is zonder direct zon.

Stap 2: Bepaal welke planten je mooi vindt

Dan het allerbelangrijkst: planten kiezen! Ga je huis en het tuincentrum rond en zoek leuke planten uit. Voor een originele hoek is het leuk om te spelen met afwisseling. Kies daarom voor planten met verschillende groottes, bladvormen, bladkleuren en bladtekeningen. Een planten terrarium of bollen in pot kunnen ook een leuke toevoeging zijn voor je hoekje.

Stap 3: Zoek leuke potten en decoraties

Nu we weten welke planten we gaan gebruiken is het tijd voor potten. Bepaal het kleurenpalet waarmee je wil werken en match je potten met elkaar en met het interieur. Tip: een plant in een mand zorgt voor een knus geheel. Om je plantenboel op te vrolijken kun je ook voor een accentkleur kiezen. Laat deze terugkomen in je woonaccessoires zoals kaarsenhouders of lampen.

Stap 4: Speel met hoogtes

Verzamel verschillende verhogingen zoals, krukjes, tafeltjes, kratjes en omgekeerde bloempotten. Je kan beginnen op de grond en opbouwen naar boven. Tip: plaats achteraan een hoog krukje (of wat anders) en werk zo naar voren toe. Zo creëer je meer diepte. Wil je nog meer de hoogte in?? Dan kun je ook voor planken aan de wand kiezen of eindigen met een leuke hangplant aan het plafond. Door te spelen in de afwisseling zorg je voor een leuk geheel.

Voor al je benodigdheden kom je naar ons tuincentrum in Leusden. We helpen je hier graag bij het beantwoorden van je vragen en geven je advies. Geen tijd om langs te komen? Bekijk de producten via onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ontdek onze tips voor exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer...
Vacatures