Top 5 kamerplanten als cadeau

Tags:
Top 5 kamerplanten als cadeau

Op zoek naar een origineel cadeau-idee? Geef iemand een kamerplant cadeau! Of het nou Valentijnsdag, iemands verjaardag of een doodgewone donderdagmiddag is; een groen geschenk zal iedereen verblijden. Omdat er bij tuincentrum Eurofleur nogal wat te kiezen is op het gebied van kamerplanten, hebben we een selectie gemaakt van onze 5 favoriete kamerplant cadeaus. Allemaal zijn ze geschikt voor een andere gelegenheid. Lees verder en ontdek het zelf…

1. Pachira: een geldboom gun je toch iedereen?

Tsja, van die naam wordt iedereen toch wild? De Pachira, die onder de naam ‘geldboom’ nog veel bekender is, staat symbool voor geluk en rijkdom. Het is dan ook het perfecte cadeau om iemand succes mee te wensen op zijn nieuwe werk of als iemand net een pittige tijd heeft meegemaakt. Je steekt met de Pachira iemand een zeer positieve hart onder de riem. Ook is het een leuk cadeau wanneer een vriend of vriendin gaat trouwen of samenwonen met zijn of haar partner. Hang wat biljetten in de boom en je hebt een fantastisch groen cadeau.

Kamerplanten showroom



2. Monstera: een graag geziene gast op elke housewarming

Zeker voor een housewarming is een mooie kamerplant in pot een topcadeau. Uiteraard is het een goed idee van tevoren na te gaan wat iemands persoonlijke smaak is. Is iemand van de klassieke stempel, houdt diegene van bombastische kleuren of mag het allemaal redelijk ingetogen? Er is zowaar een plant die bij alle interieurstijlen past: de Monstera (gatenplant). Met zijn stoere, trendy, maar ook retro en tijdloze uitstraling is deze knapperd in elke woonruimte een graag geziene gast. Daarnaast is de plant zeer makkelijk qua verzorging. Je wilt de nieuwe eigenaar immers niet opzadelen met gedoe… Topcadeau, al zeggen we het zelf!

3. Sansevieria: dag ouderlijk huis, hallo studentenkamer!

We moe(s)ten er allemaal eens aan geloven: je vertrouwde ouderlijke woning inruilen voor een veel te kleine en veel te dure studentenwoning. Zo op papier klinkt het niet heel gezellig, maar het is voor bijna iedereen een moment dat gevierd mag worden. Een groene topper maakt een studentenkamer een stuk sfeervoller én gezonder. Echter, een student moet je geen plant geven die heel veel liefde en aandacht wilt. Hij of zij heeft immers wel wat beters te doen. De Sansevieria (vrouwentong) is daarom ons voorstel. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en doet het over het algemeen bijzonder goed op elke plek in huis. Zon of schaduw, het maakt deze klassieker niks uit. Klinkt goed, toch?

4. Anthurium: vier de liefde

Tijd voor een bloeiende kamerplant! Met een beetje fleur en kleur kan je heel veel mensen heel erg blij maken. Wie wordt er immers niet vrolijk van een bloeier? We kunnen in dit lijstje natuurlijk niet om de Anthurium heen. Deze hartendief wordt gekenmerkt door zijn roze, witte of rode bloem in de vorm van een hart. Het is daarom het perfecte cadeau tijdens Valentijnsdag of als je je liefde gewoon eens spontaan wilt verrassen. De flamingoplant, zoals de Anthurium in het Nederlands heet, is niet voor niks een zeer populaire bloem in een trouwboeket… De plant houdt ervan om in vochtige grond te staan en geeft graag een beetje zon op zijn bolletje.

Kamerplanten kopen | Tuincentrum EurofleurBloempot kopen



5. Begonia Maculata: wanneer je iets wilt aanstippen

De Begonia Maculata, ook wel stippenplant genoemd, is de perfecte plant voor iemand die je met stip op 1 zet. In andere woorden: het is een plant die je cadeau doet aan iemand die veel voor je betekent of iets bijzonders heeft bereikt. Daarnaast is de Begonia gewoonweg een topper om te zien. Hij is vanwege de planttekening leuk te verwerken in het interieur en is ook zeer fotogeniek. Het is tevens een relatief compacte plant, dus de ontvanger zal er altijd een leuk plekje voor kunnen vinden. Misschien wil je ‘m ook jezelf wel cadeau doen!?

Kamerplanten kopen doe je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

Er is altijd reden voor een feestje en dus ook altijd reden voor een het kopen en geven van een kamerplant. Bovenstaande en allerlei andere knappe kamerplanten vind je natuurlijk bij tuincentrum Eurofleur in Leusden. In onze webshop vind je vast een sneak preview van wat we je allemaal kunnen bieden… Kom langs en kies jouw favoriet uit. Heb je vragen over ons assortiment? Onze groenexperts staan zeven dagen per week voor je klaar!

Openingstijden en contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinonderhoud
Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Leusden geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
bloemen
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
gazon
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
moestuin
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
Vacatures