Hoe moet ik bloembollen planten?

Hoe moet ik bloembollen planten?

Bloeiende bollen in de lente, betekent dat je in de herfst als aan het werk moet. Denk aan tulpen, narcissen, krokussen en sneeuwklokjes. Zo geniet je al vanaf het voorjaar van de opkomende bloemenpracht. Geen zorgen, heb je niet geplant in de herfst, dan kun je nu ook bloembollen planten. Ze komen later uit en zo heb je in de zomer een mooie bloeiende border.

De zomerbloeiers, ook wel knollen genoemd, zoals dahlia’s, begonia’s, anemonen en gladiolen zijn grote favorieten. Elk jaar worden ze fanatiek geplant, dus wees er op tijd bij met het aanschaffen. Deze zomerbloeiers voelen zich het prettigst in de aarde in het voorjaar, het liefst na de laatste nachtvorst. Houd het weerbericht dus goed in de gaten.

Waar plant je bloembollen?

Het fijne aan bollen is dat ze multifunctioneel zijn. Heb je een kleine tuin of alleen een terras? Plant ze dan in bloembakken die je kunt verplaatsen naar de gewenste plek. Heb je meer ruimte, verspreid ze dan in een border, in groepjes bij elkaar of bij het gazon. Of ga creatief aan de slag en maak patronen met verschillende bloembollen.

Hoe plant je bloembollen?

Wanneer je jouw favoriete bloembollen hebt verzameld, een plan hebt en het juiste tuingereedschap hebt, is het tijd voor actie.

  1. Zorg dat de aarde goed los zit en vermeng dit vervolgens met universele potgrond.
  2. Heb je grotere bloembollen? Maak dan een gat dat twee keer zo diep als de bol hoog is of gebruik een van onze bollenplanters
  3. Nu kun je de bol of meerdere bollen in het gat plaatsen en deze dichtmaken met aarde.
  4. Geef vervolgens de bloembollen goed water zodat ze goed gaan groeien.
  5. Nu kan je genieten van het moois!

Support de bijen en vlinders

Vlinders en bijen zijn gek op bloembollen en bloemen met veel nectar. Bijen houden bijvoorbeeld van een variatie aan bloemen, zoals margrieten en kamperfoelie. Laat je niet misleiden door gekleurde bloemen, want kleur betekent niet direct veel nectar. Ook het blauwe druifje, anemoon, tulp en sierui zijn populair.

Jouw tuin verrijken met bloembollen?
Op zoek naar de mooiste bloemen en bloembollen voor jouw tuin? Kom dan langs in Tuincentrum Eurofleur. We helpen je hier graag bij het beantwoorden van je vragen en geven je advies. Geen tijd om langs te komen? Bekijk de producten via onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures