Hoe moet ik bloembollen planten?

Hoe moet ik bloembollen planten?

Bloeiende bollen in de lente, betekent dat je in de herfst als aan het werk moet. Denk aan tulpen, narcissen, krokussen en sneeuwklokjes. Zo geniet je al vanaf het voorjaar van de opkomende bloemenpracht. Geen zorgen, heb je niet geplant in de herfst, dan kun je nu ook bloembollen planten. Ze komen later uit en zo heb je in de zomer een mooie bloeiende border.

De zomerbloeiers, ook wel knollen genoemd, zoals dahlia’s, begonia’s, anemonen en gladiolen zijn grote favorieten. Elk jaar worden ze fanatiek geplant, dus wees er op tijd bij met het aanschaffen. Deze zomerbloeiers voelen zich het prettigst in de aarde in het voorjaar, het liefst na de laatste nachtvorst. Houd het weerbericht dus goed in de gaten.

Waar plant je bloembollen?

Het fijne aan bollen is dat ze multifunctioneel zijn. Heb je een kleine tuin of alleen een terras? Plant ze dan in bloembakken die je kunt verplaatsen naar de gewenste plek. Heb je meer ruimte, verspreid ze dan in een border, in groepjes bij elkaar of bij het gazon. Of ga creatief aan de slag en maak patronen met verschillende bloembollen.

Hoe plant je bloembollen?

Wanneer je jouw favoriete bloembollen hebt verzameld, een plan hebt en het juiste tuingereedschap hebt, is het tijd voor actie.

  1. Zorg dat de aarde goed los zit en vermeng dit vervolgens met universele potgrond.
  2. Heb je grotere bloembollen? Maak dan een gat dat twee keer zo diep als de bol hoog is of gebruik een van onze bollenplanters
  3. Nu kun je de bol of meerdere bollen in het gat plaatsen en deze dichtmaken met aarde.
  4. Geef vervolgens de bloembollen goed water zodat ze goed gaan groeien.
  5. Nu kan je genieten van het moois!

Support de bijen en vlinders

Vlinders en bijen zijn gek op bloembollen en bloemen met veel nectar. Bijen houden bijvoorbeeld van een variatie aan bloemen, zoals margrieten en kamperfoelie. Laat je niet misleiden door gekleurde bloemen, want kleur betekent niet direct veel nectar. Ook het blauwe druifje, anemoon, tulp en sierui zijn populair.

Jouw tuin verrijken met bloembollen?
Op zoek naar de mooiste bloemen en bloembollen voor jouw tuin? Kom dan langs in Tuincentrum Eurofleur. We helpen je hier graag bij het beantwoorden van je vragen en geven je advies. Geen tijd om langs te komen? Bekijk de producten via onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
tuinplanten
Maak je tuin vakantieproof

Vooruitzien is regeren. Neem nu alvast maatregelen om ervoor te zorgen dat je tuin vakantieproof is.

Lees meer...
trends
Trend: LEGO bloemen!

LEGO bloemen zijn de nieuwste trend in interieurland die zowel jong als oud betovert! Bij tuincentrum Eurofleur zijn we dolenthousiast over deze vrolijke, creatieve en onderhoudsvrije bloemsensatie. Lees verder om alles te ontdekken over deze fantastische toevoeging aan je huis.

Lees meer...
tuintips
Op reis in eigen tuin: inspiratie en ideeën voor een Italiaanse sfeer

Italië, het land van zonovergoten landschappen, heerlijke gerechten en een ontspannen levensstijl... Jij wil deze betoverende sfeer toch ook naar je eigen tuin halen? Met een paar slimme keuzes en inspirerende ideeën transformeer je jouw buitenruimte tot een oase van mediterrane charme.

Lees meer...
Vacatures