Is jouw balkon al lente proof?

Is jouw balkon al lente proof?

Je hebt het zeker al gemerkt dat het zonnetje steeds vaker uit de wolken komt schijnen. Het voorjaar staat om de hoek en dagen worden steeds meer lichter en langer. Hoe leuk is het om de voorjaarszonnestralen op je balkon op te vangen? Tijd om je balkon lente proof te maken dus. Of je een groot of een klein balkon hebt, met onze tips tover jij je balkon om tot de gezelligste plek waar je straks vaker te vinden zult zijn dan in de woonkamer. Lees dus vooral verder!

Zittend relaxen

First things first. Een heerlijke zit plek is onmisbaar om te kunnen relaxen op jouw gezellige balkon. Daar heb je veel mogelijkheden voor. Want wat dacht je van de pallets als een zitbank te gebruiken? Veel gezelliger en leuker dan losse stoelen. Je kan het over de gehele breedte van je balkon gebruiken om het knus te maken. Heb jij wel een groot balkon? Plaats er dan een leuk tafeltje erbij en zet er een leuke plant op.

Wat ook een mogelijkheid is, is een hangstoel! Heel leuk en bespaart je ook nog eens wat ruimte. Plaats er een mooi kleed onder en omcirkel het met je favoriete buitenplanten. Zo is je bohemian hoekje helemaal af. Laat die complimenten maar binnenstromen.

Vind je het heerlijk om vrienden over de vloer te hebben, maar heb je niet veel ruimte? Dan is een hoekbank ideaal. Plaats een leuke tafel in het midden en geniet samen van de dag.

Beton of vloerkleed?

Een betonnen vloer is enorm hip op het moment, maar er zijn nog zo veel leuke andere mogelijkheden om je vloer leuk aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan vloerkleden. Mix en match met verschillende soorten en vormen. Super gezellig en enorm comfortabel. Kies voor een vloerkleed dat tegen een spatje regen kan. Want aan de regenbuien is helaas niks te doen.

Extra Eurofleur tips

Last but not least, wij hebben nog handige tips om de ruimte op jouw balkon optimaal te benutten. Ga bijvoorbeeld voor een balkonbar in plaats van een tafeltje. Ideaal voor als je veel gasten over de vloer krijgt.  Ruimte genoeg voor een extra glas of boord.

Verwerk een lattenbodem aan de muur. Klinkt gek, maar is heel leuk! Of een balkonhek met verticale spijlen en dan kun je nog altijd wat aan de horizontale balken hangen, zoals planten of lijsten. Een eigen muurbar hangt ook leuk aan de muur. Perfect om de flessen en glazen op te bergen.

Het laatste wat je nog nodig hebt, zijn lichtslingers. Ze staan leuk bij een bohemian inrichting, maar maken ook een strakke inrichting compleet.

Jouw balkon lente proof maken?

Voor meer inspiratie ben je welkom bij ons in het tuincentrum. Onze medewerkers denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keus. Geen tijd om langs te komen? Bekijk de producten via onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Vacatures