Lange muur styling tips

Lange muur styling tips

Een lange muur in huis brengt veel styling mogelijkheden met zich mee. Want een lange muur betekent extra veel ruimte en dus extra veel mogelijkheden. Maar we snappen je volledig als je het moeilijk vindt om het sfeervol en huiselijk te maken. Daar helpt Eurofleur je maar al te graag mee. Lees deze blog dus vooral verder en ontdek de stylingtips die van je muur een blikvanger maken.

Tip 1: Zet een pronkkast aan de muur

Een mooie pronkkast tegen de muur, maakt de muur in no time een stuk gezelliger. Want je kan eindeloos spelen met dit meubelstuk. In deze kast kun je namelijk heel veel kwijt. Breng hier en daar wat groens in de kast, door je favoriete kamerplanten erin te plaatsen. Mix en match met trendy potten en vazen. Het liefst ga je voor verschillende kleuren en vormen om dat speelse aan je muur te brengen. Heb je een mooie souvenir van je heerlijke vakantie of een mooi aandenken van een speciale dag? Die is dan zeker niet te missen in de kast.


Nog een leuke tip: als je de kast met de korte kant tegen de muur plaatst, dan kun je in de kamer twee ruimtes creëren. 

TIP 2: Maak gebruik van wandplanken

Een lange muur is dus ideaal om als blikvanger te gebruiken. Zonde om dat niet te doen dus. Maar hoe trek je de alle aandacht? Heel simpel! Hang mooie wandplanken of rekken op. Mix en match met verschillende woonaccessoires, zoals verlichting en maak het levendig door kamerplanten toe te voegen. Op deze manier geef je de interieur een karakter en maak je jouw huis sfeervoller.

TIP 3: Planten, planten en nog eens planten

Voor de plantenliefhebbers is zo’n muur ideaal. Want dat betekent extra veel ruimte voor je groene vrienden. Probeer ook hier te spelen met verschillende soorten en maak gebruik van alle mogelijkheden die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een grote statige plant op de grond plaatsen of een plant laten bungelen tegen de muur door het op te hangen aan het plafond. Plaats andere planten op de wandplanken en je groene wand is compleet. Een win-win situatie voor jou, want het staat super gezellig in je huis en zuivert ook nog eens de lucht.

TIP 4: Durf te experimenteren

Een snelle truc om van je muur een feestje te maken: maak een wall art. Hang je favoriete posters en foto’s op aan de muur. Laat ze in verschillende formaten printen en doe ze in leuke lijsten. Zo heb je in één handomdraai een gezelligheid aan de muur hangen. 


Handig in behangen? Deel dan je kamer in met verf en behang of beplak de muur volledig. Zo kun je verschillende gedeeltes creëren in je huis door te kiezen voor een rustig behangetje voor in de woonkamer en voor een wat drukkere in de eetkamer. Ga jij voor een effen kleur of voor een print?

Kom langs bij Eurofleur voor inspiratie

Voor meer inspiratie ben je welkom bij ons in het tuincentrum. Onze medewerkers denken graag met je mee en helpen je bij het maken van de juiste keus. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan de producten via onze website. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Vacatures