Versier jouw tuin met krokussen

Versier jouw tuin met krokussen

Het wordt weer warmer en dat betekent dat de krokussen weer te zien zijn. Heb jij ze al gezien? Elk jaar tijdens het voorjaar duiken de krokussen in verschillende steden weer op. Zo ook in Amersfoort. De prachtige bloemen creëren een strook van kleur langs de Amersfoortse stadsmuur. Daar wordt je toch vrolijk van!

De kleurrijke voorjaarsbloeiers zijn het teken van de lente. Wanneer je deze bloemetjes in februari weer naar boven ziet komen, weet je al genoeg! De koude wintermaanden zijn voorbij, we kunnen weer bijna zonder jas de straat op. Genieten! Dat gevoel wil je toch ook bij jou in huis halen? In deze blog vertellen we jou alles over hoe je dat het beste kan doen.

Krokussen in jouw tuin of huis

Vaak zie je een strook krokussen langs de weg groeien, maar ook bij jouw in de tuin of in huis kunnen deze bloemetjes een aanwinst zijn. Krokussen staan namelijk bekend om hun opvallende kleuren. Blauw, geel, wit, paarstinten, gestreept of niet gestreept, de krokussen kunnen het allemaal. Deze kleuren kunnen jouw huis of tuin helemaal opvrolijken!

In de tuin kan je verschillende soorten krokussen combineren. Zo ontstaat er een kleurrijke explosie. Plant de bollen in clusters naast elkaar voor een speels effect. Creëer één geheel binnen door de krokussen in een pot of een lage vaas te zetten. Zo stralen jouw huis en tuin stralen één en al vrolijkheid uit.

Wanneer plant ik mijn krokussen?

Om jouw krokussen in het voorjaar te laten bloeien moet je de bollen al in de late zomer planten. Wanneer je een al bloeiende krokus wilt planten kan dat wat later. Deze kunnen namelijk nog tot aan de late herfst geplant worden.

Wil je meerdere jaren kunnen genieten van jouw krokussen? Dat kan prima! Krokussen vermeerderen zichzelf namelijk. Ze maken nieuwe bolletjes aan die in de lente zich ontwikkelen tot nieuwe krokusjes. Je hoeft zelf dus niet elk jaar nieuwe bollen te planten. De krokussen doen dat werk voor jou.

Wat hebben mijn krokussen nodig?

Houd bij het planten van krokussen rekening met aan aantal zaken. Zo vinden verschillende vogels en kleine dieren, zoals eekhoorns en muizen, de bollen lekker. Plant de bollen daarom zo’n 10 tot 15 centimeter diep onder de grond. De vogels kunnen er zo in ieder geval niet bij. Heb je veel eekhoorns en muizen in de tuin? Dan kan je de bollen altijd onder gaas planten, zodat de diertjes er niet bij kunnen.

Naast dat ze een lekkernij zijn voor dieren is het belangrijk dat de grond goed is voor de krokus. Wanneer de grond te nat is en de krokussen in water blijven staan zullen ze namelijk gaan rotten. Ook de voeding in de grond is belangrijk voor deze bloemetjes. Om ze extra hard te laten groeien kan je mest of ander organisch materiaal gebruiken. Daarnaast doen krokussen het alleen goed op een plek waar veel zon is. Je kan ze planten in de volle zon of in de lichte schaduw. Volledige schaduw zullen ze niet leuk vinden, waardoor ze niet of nauwelijks doorkomen.

Ben jij ook zo’n fan van de lentebloemen?

Wij ook! Kom gezellig langs bij Eurofleur en voorzie jouw tuin van de mooiste voorjaarsbloemen. Onze medewerkers helpen jou graag met al jouw vragen. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze producten via onze website.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...
Vacatures