Kamerplanten in je interieur toepassen? Lees onze stylingtips

Tags:
Kamerplanten in je interieur toepassen? Lees onze stylingtips

Geloof ons, kamerplanten kopen kan verslavend zijn. Begin je met één klein plantje, dan is de kans groot dat nog geen jaar later je hele interieur groen kleurt – en dat is absoluut iets positiefs. Planten zijn gewoonweg hartstikke leuk! Ze geven rust, zijn sfeermakers en geven je woning nét dat beetje pit. Je wilt echter niet dat je woning verandert in een onsamenhangend rommeltje met al die verschillende potten, bladkleuren en bloemen. Om het ‘gekke-plantenbaasje-dat-niet-meer-naar-buiten-kan-kijken-omdat-de-vensterbank-te-vol-staat-met-groen’- label te vermijden, geven we je hier graag een aantal tips om de kamerplanten prachtig tentoon te stellen.

De regel van 3: een oneven aantal kamerplanten

Ben je een echte interieurfanaat? Dan heb je hoe dan ook meerdere kamerplanten in huis. Kamerplanten zijn anno nu immers dé trend op interieurgebied. Als je het stylen redelijk in de vingers hebt, weet je dat clusteren dé tip is als het gaat om rust aanbrengen in je woning. Zo heb je misschien al eens gehoord over de ‘regel van 3’. Het is afkomstig uit de wiskunde, maar ook in het interieur prima toe te passen. Het houdt namelijk in dat oneven aantallen aantrekkelijker ogen. Zet dus nooit twee dezelfde planten naast elkaar, maar kies er voor drie of vijf. Het effect wordt versterkt wanneer je kamerplanten met een verschillende look combineert.

Kamerplanten showroom

 

Kies een groene hoek

Het clusteren van je planten laat je interieur een stuk meer feng shui laten aanvoelen. Het is altijd goed een paar plekken aan te wijzen waar jouw groen mag shinen, in plaats van op elk leeg plekje een potje te knallen. De vensterbank is uiteraard de klassieke plek, maar je kan ook een speciaal plantentafeltje aanschaffen. Tevens kun je een hoekje leegmaken en daar met krukjes of bloempotten op poten een prachtig stilleven creëren. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een roomdivider tot junglehoek omtoveren door deze compleet in het teken van groen te zetten. Je hoeft je overigens absoluut niet aan slechts één plek te houden. Al kies je er vijf! Zolang je je planten niet laat zwerven door de rest van de woonkamer.

Mixen & matchen van bloeivorm en bladkleur

Ook kan je kijken naar het soort planten dat je bij elkaar groepeert. Je snapt ook wel dat een enorme cactus en een bloeiende orchidee niet per se de meest mooie combinatie is. Wél is het leuk om planten te combineren die net een beetje verschillen. Let op bloemkleuren die in hetzelfde pallet zitten of kies voor planten met uiteenlopende bladvormen. Verschillende stamhoogtes kunnen ook leuk worden gecombineerd. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om een plant met een kleurrijke bladtekening te matchen met een plant met bijpassende bloemkleur. Met de kleur van je bloempotten versterk je dit uiteraard.

Bloempotten kopen

 

Kom langs bij tuincentrum Eurofleur in Leusden en voed je plantenverslaving

In onze webshop vind je een greep uit ons assortiment kamerplanten. Kijk gerust even rond in onze online showroom of kom naar onze winkel voor het complete assortiment. Vanwege de bijna dagelijkse verse aanvoer van groen verandert het assortiment continu! Onze medewerkers helpen je graag je groene collectie uit te breiden.

Openingstijden en contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures