Tuinkalender april

Tuinkalender april

Hallo april! De maand wanneer alles weer tot leven komt. Het is ook de tijd van het jaar waarin we steeds meer kunnen genieten van de lange dagen. En hoe heerlijk dat de natuur weer in volle bloei is. Vogels maken nestjes en velen dieren keren weer terug na een lange winterslaap. Kortom, de lente is begonnen en dat betekent dat we weer een hoop te doen hebben. Voorbereiding is the key en daar helpen we graag bij. Verzamel onze tips en plan alvast een weekend in om aan de slag te gaan.

Tip 1: Beplanting in april


Heb je geen winterharde bomen, zoals fruitbomen in je eigen tuinassortiment? Dan hebben ze deze wintertijd heerlijk binnen doorgebracht. Maar het is weer tijd om ze langzaam aan de kou te laten wennen. Hoe? Zet ze regelmatig buiten en laat ze steeds langer buiten staan. Vergeet ze niet binnen te halen voordat je gaat slapen!
Nog geen rozen geplant, maar wil je ze wel heel graag? Maak je geen zorgen! Je kunt ze nog planten. Laat er geen gras over groeien en plant ze nu nog. Zo geniet je van deze prachtbloem in de zomer.
En vergeet de zomerbollen deze maand niet! Want april regen is de boer zijn zegen. Voor welke kleur ga jij dit seizoen?

Tip 2: Tijd voor je gazon


Begin nu met het bemesten van het gazon. Want een mooi gazon krijg je niet vanzelf. Het heeft je tijd en aandacht nodig. Bemesten draagt bij aan een voedingsrijke en gezonde bodem. Dus bemesten maar!
Maai vanaf nu elke maand het gras. Zo wordt je gazon sterk en dik. Knip het gras dat over de klinkers heen groeit af en geniet van je strakke gazon.

Tip 3: De bloeiers van april

Vanaf nu is het echt tijd voor het maandelijks onderhoud. Zo is de haag weer aan zijn eerste trimbeurt toe en staat deze er straks op zijn paasbest bij.  Dat is natuurlijk wat we willen.
Deze maand is het jouw laatste kans om de rozen te snoeien voor de groei. Tip van ons: knip regelmatig de uitgebloeide bloemen van de rozen af. Hierdoor zullen je rozen langer bloeien.
Vul en fris je bloembakken op. Zorg voor verse grond, organische mest en plant alles waar jij blij van wordt. Zo kun je gaan voor Begonia’s of juist voor bloembollen Zo is jouw tuin of balkon straks een heerlijke kleurrijke plek die ook nog eens heerlijk ruikt.

Hulp nodig bij jouw tuin?

Kom langs Eurofleur en onze collega’s helpen je graag met de juiste kennis. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze aanbod op onze website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

moestuin
Zomerse moestuintips

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
tuinplanten
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Vacatures