Do It Yourself: bloemenarrangement

Tags:
Do It Yourself: bloemenarrangement

Verse bloemen vrolijken altijd een huis en een persoon op. Niet gek, want het is een kleurrijk geschenk uit de natuur. Zo kun je tegenwoordig verschillende bloemenarrangementen bij de bloemisten kopen. Maar het is nog leuker om er zelf mee aan de slag te gaan. Het maakt je arrangement een stuk persoonlijker. Daarnaast is het een leuke hobby om mee aan de slag te gaan en je skills hierin te verbeteren.

Wil jij ook je eigen bloemenarrangement leren maken? Volg dan de stappen van Eurofleur en maak je eigen fleurige arrangement voor in huis of als cadeau.

Stap 1: Kleurenpalet is de basis

De basis is belangrijk. Laten we daarom daarmee beginnen. Bepaal met welke tinten je wil werken. Ga je voor een lentethema? Kies dan voor tinten zoals roze, paars en geel. Ga je toch voor zachte crème en groentinten; plaats dan je arrangement in een opvallende en unieke vaas. Zo valt het arrangement goed op. Daarnaast is het voor de langere levensduur belangrijk om je vaas, water en gereedschappen goed schoon te houden. Let hier dus goed op voordat je aan de slag gaat.

Stap 2: Speel met de kleur

Het leukste moment van de bloemenarrangement: kies de bloemen waar jij bij van wordt. Probeer te spelen met grote en kleine bloemen. Geef bijvoorbeeld meer ondersteuning aan het arrangement door de grotere bloemen lager te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat het steviger staat en mooier oogt.

Om het arrangement organisch en natuurlijk te laten lijken kun je de bloemen op hun natuurlijke hoogtes plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan bloemen die lager groeien in de natuur, door die dan ook in het arrangement laag te plaatsen. Werk je met bloemen die hoger groeien? Gebruik ze dan hoger in het arrangement.   

Stap 3: Laat je arrangement leven

Geef je boeket groene accenten, door groene en ontluikende takken te gebruiken. Hiervoor hoef je niet helemaal naar de bloemist. Probeer om je huis heen te kijken, want vaak is daar ook wat leuks te vinden en is het ook nog eens volledig gratis.

Daarnaast zijn accentbloemen je beste vriend. Hiermee kun je meer kleur en textuur aan het bloemenarrangement geven. Wil je meer pop aan je gebruikte kleurenpalet geven? Dat kan heel goed met accentbloemen. Ga voor tinten die ook terug te vinden zijn in het interieur van de kamer waar je het arrangement gaat plaatsen.

Stap 4: Geef je eigen fleur

Zijn er nog lege plekken? Om het bloemenarrangement vol en compleet te maken is het tijd voor jouw creativiteit. Probeer de lege plekken in te vullen met decoratieve elementen zoals houten planten, veren, pampasgras en linten.

Wees creatief bij het kiezen van een vaas. Ga bijvoorbeeld voor een te gekke vorm en kleur of kies voor een karaf. Kortom, wees creatief en leef je uit met het maken van je eigen fleurige bloemenarrangement.

Heb jij onze stappen gevolgd? Laat het dan ons weten en stuur een foto van je kunstwerk. Wij zijn ernaar benieuwd. Heb je vragen over je tuin of heb je advies nodig? Kom dan langs bij Eurofleur en onze collega’s helpen je graag met de juiste kennis. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze aanbod op de website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures