Tuinkalender mei

Tuinkalender mei

3 tips om jouw tuin klaar te stomen voor de zomer

Het is mei! Dé bloeimaand van het jaar. De temperatuur stijgt en de dagen worden langer. Langzaamaan voel je dat de zomer eraan komt. Het is de tijd van het jaar dat de bloemen in bloei gaan en je tuin beetje bij beetje fleuriger wordt. De judasboom, meidoorn en verschillende rozen staan voor je klaar om je tuin kleur te geven. Betekent wel dat er deze maand een beetje extra zorg gevraagd wordt door je tuin. Geen zorgen; wij hebben drie tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen.
 

Tip 1: Let op de heiligen

Van 11 tot 14 mei is er spraken van IJsheiligen. Tijdens deze vier naamdagen is er volgens het katholieke geloof nog sprake van nachtvorst. Is het de 14e geweest? Dan zou het over zijn met de koude temperaturen in de nacht. Nu kan je daar natuurlijk niet helemaal vanuit gaan, maar is het wel een fijne richtlijn voor je tuin. Plaats dus gevoelige planten en groenten, zoals een pompoen- of tomatenplant, pas buiten na half mei. Ook vinden ze het fijn om te kunnen wennen. Zo kun je ze overdag buiten zetten en ’s nachts nog even naar binnen halen. Wordt het dan écht mooi weer? Dan kunnen ze gewend en wel helemaal naar buiten.

Twijfel je of jouw planten al naar buiten kunnen? We helpen je graag in de winkel.
 

Tip 2: Jouw gras groener dan dat van de buren

In mei schiet je gazon de lucht in. Je hoeft maar te knipperen met je ogen en je kunt weer maaien. Doe dit voor een gezond gazon dan ook minimaal één, maar het liefst twee keer in de week met een goeie grasmaaier. Niet korter dan 4 á 5 centimeter. Met mest zorg je ervoor dat het gras versterkt. Is het een tijdje heel droog? Maai dan gelieve eventjes niet. Zo blijft jouw gras gezond en kun je er de hele zomer van genieten.
 

Tip 3: Zet je sproeiers maar aan

Water geven is een must. Vooral deze maand waarin er veel zonnige dagen voor komen. Blijft het een tijdje écht droog? Dan is het mega belangrijk om goed water te blijven geven. Óók aan de bomen. Wil je water besparen? Vang dan nu al regenwater op in een regenton. Dit water kun je het hele jaar gebruiken. Gebruik je een sproeier? Besproei je planten het liefst ’s ochtends als de temperatuur nog niet zo hoog is. De plant heeft dan tijd om het water op te nemen voor het verdampt door de warmte. Besproei je je planten in de avond? Dan kan het zijn dat er ’s nachts schimmel op gaat groeien. ’s Morgensvroeg is dus jouw go to tijd om je planten te wateren en ze te laten groeien en bloeien.
 

Deze producten zijn bij ons verkrijgbaar in de winkel:

 

 

Gardena Zwenksproeier classic polo 280 m2
 

 

Roto regenton 120 liter bruin

 

 

ECOstyle Gzon-az 10kg

 

 

 

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Kom langs bij onze winkel! Onze collega’s helpen je graag met al je vragen. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan ons aanbod op de website.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures