De voordelen van een kamado barbecue

De voordelen van een kamado barbecue

Koop bij Eurofleur een kamado en je geeft jezelf een fantastisch cadeau. Je bent immers verzekerd van een ijzersterke barbecue die heel je leven mee zal gaan. Daarnaast is de barbecue geschikt om vrijwel alle mogelijke gerechten mee te maken. Stomen, bakken, grillen... De kamado kan het allemaal. In ons assortiment vind je onder andere de keramische houtskool BBQ's van The Bastard en Grill Guru. Klik je digitale winkelwagentje vol en je gaat een zomer vol heerlijkheid te gemoed. Langskomen om de sfeer te proeven kan uiteraard ook. We zien je graag in Leusden!

Wat is een kamado nou eigenlijk?

Hotdogs, hamburgers, vis, groenten, pizza en zelfs brood – je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op een kamado bereiden. De veelzijdigheid van deze keramische barbecue spreekt dan ook heel wat semi-professionele barbecuers aan! Het knappe en stoere uiterlijk maakt de kamado daarnaast een graag geziene gast in menig tuin. Maar first things first: wat is een kamado eigenlijk? Een kamado is een eivormige keramische barbecue van Japanse oorsprong die bekend staat om zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak. 'Keramisch?', horen we je denken. Jazeker, deze houtskoolbarbecue is gemaakt van vuurvast keramiek. Dit helpt om vocht en warmte binnen de grill te houden, wat veel doet voor de kwaliteit van het voedsel. De plaatsing van de ventilatieopeningen aan de onder- en bovenkant, gecombineerd met de zeer dikke keramische wanden, zorgen voor een fantastische temperatuurbeheersing. 

Kamado online kopen
 

Is de kamado de investering waard?

We overdrijven niet als we zeggen dat je een kamado in principe voor het leven hebt. "Kies een kamado uit die de kinderen leuk vinden, want hij zal er nog steeds zijn als zij oud genoeg zijn om zelf te barbecueën", wordt vaak gezegd onder kamadofans. Kamado's vereisen ook minimaal onderhoud. In principe zijn het namelijk zelfreinigende grills. Het keramiek is immers makkelijk af te nemen. Gebruik alleen geen chemicaliën of houtskool met chemische toevoegingen, omdat deze in het keramiek trekken en het eten een vreemde smaak kunnen geven.

Goedkope kamado's koop je bij... | Eurofleur in Leusden!

Voor wie is een kamado?

Het investeren in een kamado-grill is het meer dan waard voor mensen die écht van grillen houden en het dan ook zeer regelmatig doen. Kamado's zijn tenslotte relatief duur, gewoonweg omdat ze echt heel goed zijn in wat ze doen. Grillen, bakken, koken, roken, stomen en roerbakken is geen enkel probleem. Met de juiste accessoires kun je in je kamado bijna alles maken. Met de deksel dicht kook je urenlang op één lading houtskool. Aangezien een kamado van binnen bijna luchtdicht is, verliest bijvoorbeeld het vlees geen vocht. Je zult smullen van het meest sappige vlees dat je ooit hebt geproefd!

Al onze BBQ's

 

Een kamado kopen bij tuincentrum Eurofleur in Leusden

Loop het water je in de mond? Dat kunnen we ons goed voorstellen! Een kamado is een goede, maar vooral heel lekkere investering! We zetten graag nog even de voordelen op een rij. Een kamado...:

  • geeft je de vrijheid te bereiden waar jíj zin in hebt; de mogelijkheden zijn eindeloos.
  • is zeer prettig voor het oog. Wat een knapperd!
  • is makkelijk schoon te maken en houden.
  • kan hitte goed reguleren en vasthouden. Dit maakt jouw gerechten subliemer dan die van een restaurant.
  • is gemaakt van hoogwaardige materialen en gaat zeer lang mee.

Kom langs bij ons tuincentrum in Leusden, nabij Zeist, Maarsbergen, Woudenberg en Amersfoort, om onze kamado's van The Bastard en Grill Guru in het echt te bewonderen. We geven graag antwoord op al je vragen! Online je aankoop doen kan uiteraard ook. In onze webshop vind je ook allerlei accessoires die je barbecue-avontuur compleet maken. Tot snel bij Eurofleur, dé specialist op het gebied van BBQ's!

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures