Hoe richt ik mijn kleine tuin in?

Hoe richt ik mijn kleine tuin in?

   

Weet jij niet wat je met je kleine tuin, balkon of dakterras aan moet deze zomer? Geen zorgen. Bij Eurofleur helpen we je maar al te graag. Want een klein buitenplekje inrichten is veel leuker dan je dacht!

Klein, maar fijn! Zeggen we dan bij Eurofleur. Een kleine tuin kan namelijk voor grote pret zorgen. Benieuwd hoe jij van je eigen buitenplekje kunt genieten deze zomer? Lees dan vooral verder.

Tip 1: Compacte meubel

Richt je tuin bewust in. Gebruik meubels die minder ruimte innemen. Zo kun je kiezen voor een bistro set: twee kleine stoelen met een tafeltje. Het neemt niet te veel ruimte in en geeft je tuin of balkon een knus gevoel. Wil je comfortabel zitten en wegzakken in de kussens? Kies dan voor hoekbanken. Door ze in een hoek te plaatsen hou je nog ruimte over voor accessoires.. Wist je ook dat een hoekbank gevoelsmatig extra ruimte creëert? Heb je meer zitplekken nodig? Dan zijn klapstoelen een must. Die kun je uitklappen wanneer je extra stoelen nodig hebt en weer gemakkelijk opbergen. Daarnaast zijn er ook tuinmeubels die je extra opbergruimte geven. Een echte win-win situatie. Hoe fijn is dat! Er is dus genoeg meubelkeuze!

Tip 2: Optische illusie

Er zijn veel tips en tricks die jouw tuin of balkon ruimer laten lijken. Hoe dat precies zit? We hebben ze voor je verzameld. Je creëert bijvoorbeeld al een hoop ruimte door de juiste kleuren te kiezen. Ga voor lichte kleuren zoals wit, beige en pastel om optisch meer ruimte te creëren. Donkere kleuren nemen namelijkveel ruimte in. Vermijd daarom kleuren zoals zwart en bruin.

Speel met de optische illusie door spiegels aan de muur te hangen. Dit is een oude en vertrouwde truc. Zo lijkt het alsof jouw tuin eindeloos is. En de gouden tip: plaats een grote pot vooraan in de tuin. Nu lijkt alles wat achter staat veel kleiner en oogt jouw kleine tuin een stuk groter.

Tip 3:  Fleur het op 

Het is geen geheim meer: planten en bloemen brengen  meer leven. Planten zijn onmisbaar in elke tuin of balkon. Ze maken alles een stuk gezelliger. Ook jouw kleine tuin of balkon kent veel mogelijkheden voor de fleurige en groene parels. Kies planten uit waar jij blij van wordt en plant ze in trendy potten. Heb je echt te weinig ruimte voor buitenpotten? Werk dan de hoogte in. Er zijn veel verschillende wandrekken waar je planten aan kunt hangen. Wil je jungle vibes? Yes, daar hoopten we al op! Met clematis breng jij de jungle aan de muur in je tuin.  

Tip 4: Klein maar fijn

Wie is er nou niet gek op mini’s? Voor kleine spullen is er altijd wel een ruimte te vinden. Daarnaast oogt het zo leuk. Want wie wil er nou geen biefstuk bereiden in een eigen BBQ? Met een compacte Kamado barbecue heb je dat zo gedaan. Het neemt niet veel ruimte in beslag en maakt net zo’n verrukkelijke biefstuk als zijn grote broer.

Tip 5: Bring the lights

Tijdens de zomerse avonden wil je niet zo snel naar de woonkamer verhuizen. Breng daarom gezelligheid in je tuin met lampjes. Met hangende lichtsnoeren creëer je een fijne sfeer. Zo bespaar je ruimte op de grond. Maar met lantaarnlampjes op de grond of op tafels maak je het ook een stuk knusser. En wil je ook in de avond van je planten genieten? Gebruik dan tuinverlichting voor in je buitenpotten. Light it up!

Kom langs bij Eurofleur!

Heb jij al een lijstje gemaakt met wat jij nodig hebt? Kom dan snel langs bij Tuincentrum Eurofleur. Heb je vragen of heb je advies nodig? Onze medewerkers staan je met vol enthousiast te woord. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze webshop. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures