Tips tegen muggen en wespen

Tips tegen muggen en wespen

Niet iedereen wordt blij van muggen en wespen in tuin. Dat snappen wij! Daarom zijn wij op onderzoek gegaan voor jou om deze insecten zoveel mogelijk uit jouw tuin te weren. Lees snel verder en ontdek onze handige tips tegen muggen- en wespenvrije zomer.

Ben je net iets lekkers aan het bereiden of zit je heerlijk ontspannen in de tuin te eten; krijg je gezelschap van een mug of een wesp. Maar de kleine vliegende beestjes komen je ook vaak zoemend opzoeken in je slaap. Met onze tips houd jij de muggen en wespen op afstand en kun je weer gerust genieten van de zomerse dagen.

Geur is je het beste wapen

Geur is de grootste trigger voor wespen en muggen. De geur van etenswaren en -resten trekt deze vliegende insecten aan. Berg deze dus zo snel mogelijk op en gooi de etensresten meteen weg in een goed afgesloten vuilnisbak. Want deze geuren vinden de insecten heerlijk en komen ze met de hele bende van ellende eropaf.

Maar niet alle geuren zijn zo aangenaam voor bijen en wespen. Wist je dat de geuren van citroen, lavendel, rozemarijn en geranium- of tomatenbladen de beestjes op een groot afstand houden? De sterke geur is namelijk de grootste vijand van muggen en bijen. Plant deze planten in grote potten en plaats ze gezellig op een zonnige plek en de vensterbank. Geen insecten en het staat ook nog eens gezellig. Win-win!

Vallen deze planten niet in je smaak? Dan kun je ook dit magische recept gebruiken: snijd een citroen in halfjes en steek vervolgens de kruidnagel in de partjes. Leg dit wondermiddel op een schaaltje en plaats het bij het raam. Dit zal de insecten afschrikken. Echt waar.

Deze tools zijn jouw beste vrienden

Naast de natuurlijke lifehacks, zijn er in de tussentijd veel handige tools ontwikkeld die de muggen en wespen op afstand houden. Zo kun je bij ons Tuincentrum vlieggordijnen voor de deuren en ramen vinden. Deze vlieggordijnen houden de vliegende insecten buiten je huis. Ook kun je ecologische sprays, geurkaarsen en oliebranders als wapen tegen de muggen en bijen gebruiken. Deze tools bevatten namelijk de geur van de bovengenoemde planten. Plaats de geurkaarsen en oliebranders in de tuin of op het balkontafel en geniet van het heerlijke zomerweer.

Kom langs bij Eurofleur!

Heb jij al een lijstje gemaakt met wat jij nodig hebt? Kom dan snel langs bij Tuincentrum Eurofleur. Heb je vragen of heb je advies nodig? Onze medewerkers staan je met vol enthousiast te woord. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze webshop. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Vacatures