Appeltaart maken? Gebruik de BBQ!

Appeltaart maken? Gebruik de BBQ!

Heb je zin in een appeltaart, maar wil je deze een keer anders maken dan anders? Dan hebben wij een goed idee voor jou. Maak de appeltaart op je BBQ! Je denkt nu zeker ‘Een taart maken op een BBQ? Dat kan toch niet!’. Integendeel, een taart van de BBQ is minstens zo lekker als uit de oven en zelfs ons favoriet. In dit blog leggen we je stap voor stap uit hoe ook jij een taart op de BBQ kunt maken.

Dit recept is geschikt voor 12 porties. Het bereiden van de appeltaart duurt ongeveer 30 minuten. Vervolgens moet deze een uur bakken op een BBQ die een stabiele temperatuur van 180 graden aan kan houden. Kan de BBQ dicht? Top! Dan gaat de temperatuur niet schommelen.

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Spatel
  • Springvorm Ø24 cm
  • BBQ
  • Pizzasteen

Optioneel

  • Een mixer met deeghaken (voor degene die liever niet met eigen handen kneden)

 

Ingrediënten

  • 75 g rozijnen
  • 175 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 pak Koopmans Appeltaart (kan ook van een ander merk, maar dit is ons favoriet)
  • 6 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • 20 g suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • Beetje bloem (voor het bestuiven)
  • Bak spray of stukje boter (op kamertemperatuur)

Optioneel

  • Slagroom

 

Stappen

Voorbereiding

Stap 1: Plaats de pizzasteen op het rooster van de BBQ en steek de BBQ aan. Laat deze oplopen tot een temperatuur van 180 graden. Houd deze temperatuur vervolgens constant.

Stap 2: Wel de rozijnen in lauwwarm water. Dep ze na 10 minuten droog of laat ze uitlekken in een zeef.

 

Appeltaart maken

Stap 3: Vet de springvorm in met bak spray of met een stukje boter.

Stap 4: Roer de boter zacht in een mengkom. Klop 2/3 van het ei apart los.

Stap 5: Voeg vervolgens het Koopmans pak voor appeltaart en het losgeklopte ei toe aan de zachte boter. Kneed deze met de handen of met de mixer met deeghaken tot een geheel. Zorg dat dit een samenhangend stuk deeg wordt.

Stap 6: Verdeel het deeg in 3 stukken. Leg 1 stuk apart voor de bovenkant. Gebruik de overige 2 stukken om de bodem en zijkanten van de springvorm te bedekken met deeg. Zorg dat de laag overal even dik is. Zet vervolgens de springvorm apart.

Stap 7: Schil de appel en verwijder de klokhuizen. Snijd deze in kleine stukjes en doe dit samen in een bak.

Stap 8: Meng de appelstukjes met de suiker, kaneel en rozijnen.

Stap 9: Vul de springvorm met de appelstukjes. Zorg ervoor dat de vulling overal even dik is.

Stap 10: Pak het derde stuk deeg en rol deze in meerdere slierten. Plaats de helft van de slierten horizontaal en de helft verticaal, waardoor er een ruitpatroon ontstaat.

Stap 11: Bestrijk vervolgens de rand en de slierten met het overige gedeelte van het ei. De voorbereiding is klaar!

 

Tijd om te bakken!  

Stap 12: Is de BBQ op een stabiele temperatuur van 180 graden? Dan kan de springvorm op de pizzasteen geplaatst worden. Sluit de deksel, zodat de temperatuur ook constant blijft. Bak deze vervolgens in 60-75 minuten goudbruin.

Stap 13: Laat de appeltaart een paar minuten afkoelen. Tot slot is het tijd om de taart in stukjes te snijden en de slagroom erbij te pakken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

moestuin
Zomerse moestuintips

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
tuinplanten
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Vacatures