Appeltaart maken? Gebruik de BBQ!

Appeltaart maken? Gebruik de BBQ!

Heb je zin in een appeltaart, maar wil je deze een keer anders maken dan anders? Dan hebben wij een goed idee voor jou. Maak de appeltaart op je BBQ! Je denkt nu zeker ‘Een taart maken op een BBQ? Dat kan toch niet!’. Integendeel, een taart van de BBQ is minstens zo lekker als uit de oven en zelfs ons favoriet. In dit blog leggen we je stap voor stap uit hoe ook jij een taart op de BBQ kunt maken.

Dit recept is geschikt voor 12 porties. Het bereiden van de appeltaart duurt ongeveer 30 minuten. Vervolgens moet deze een uur bakken op een BBQ die een stabiele temperatuur van 180 graden aan kan houden. Kan de BBQ dicht? Top! Dan gaat de temperatuur niet schommelen.

Benodigdheden

 • Mengkom
 • Spatel
 • Springvorm Ø24 cm
 • BBQ
 • Pizzasteen

Optioneel

 • Een mixer met deeghaken (voor degene die liever niet met eigen handen kneden)

 

Ingrediënten

 • 75 g rozijnen
 • 175 g boter (op kamertemperatuur)
 • 1 ei
 • 1 pak Koopmans Appeltaart (kan ook van een ander merk, maar dit is ons favoriet)
 • 6 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold)
 • 20 g suiker
 • 2 theelepels kaneel
 • Beetje bloem (voor het bestuiven)
 • Bak spray of stukje boter (op kamertemperatuur)

Optioneel

 • Slagroom

 

Stappen

Voorbereiding

Stap 1: Plaats de pizzasteen op het rooster van de BBQ en steek de BBQ aan. Laat deze oplopen tot een temperatuur van 180 graden. Houd deze temperatuur vervolgens constant.

Stap 2: Wel de rozijnen in lauwwarm water. Dep ze na 10 minuten droog of laat ze uitlekken in een zeef.

 

Appeltaart maken

Stap 3: Vet de springvorm in met bak spray of met een stukje boter.

Stap 4: Roer de boter zacht in een mengkom. Klop 2/3 van het ei apart los.

Stap 5: Voeg vervolgens het Koopmans pak voor appeltaart en het losgeklopte ei toe aan de zachte boter. Kneed deze met de handen of met de mixer met deeghaken tot een geheel. Zorg dat dit een samenhangend stuk deeg wordt.

Stap 6: Verdeel het deeg in 3 stukken. Leg 1 stuk apart voor de bovenkant. Gebruik de overige 2 stukken om de bodem en zijkanten van de springvorm te bedekken met deeg. Zorg dat de laag overal even dik is. Zet vervolgens de springvorm apart.

Stap 7: Schil de appel en verwijder de klokhuizen. Snijd deze in kleine stukjes en doe dit samen in een bak.

Stap 8: Meng de appelstukjes met de suiker, kaneel en rozijnen.

Stap 9: Vul de springvorm met de appelstukjes. Zorg ervoor dat de vulling overal even dik is.

Stap 10: Pak het derde stuk deeg en rol deze in meerdere slierten. Plaats de helft van de slierten horizontaal en de helft verticaal, waardoor er een ruitpatroon ontstaat.

Stap 11: Bestrijk vervolgens de rand en de slierten met het overige gedeelte van het ei. De voorbereiding is klaar!

 

Tijd om te bakken!  

Stap 12: Is de BBQ op een stabiele temperatuur van 180 graden? Dan kan de springvorm op de pizzasteen geplaatst worden. Sluit de deksel, zodat de temperatuur ook constant blijft. Bak deze vervolgens in 60-75 minuten goudbruin.

Stap 13: Laat de appeltaart een paar minuten afkoelen. Tot slot is het tijd om de taart in stukjes te snijden en de slagroom erbij te pakken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures