Zomers kinderfeestje in eigen tuin

Zomers kinderfeestje in eigen tuin

Mag jouw (klein)kind in de zomer de  kaarsjes uitblazen? Dan is zij/hij echt een geluksvogel! Want de zomerse sfeer maakt van je dag al een feestje.

Een tuinfeestje is leuk voor jong en oud. Laat de kinderen samen in de buitenlucht genieten en een leuke buitenactiviteit doen. Op deze manier heb jij minder kans op rommel in huis. Kind blij, jij blij. Win-win! Maar hoe organiseer je een leuk kinderfeestje in je tuin?

Dit heb je nodig:

  • Leuke papieren lantaarns
  • 6 houten pallets (afhankelijk van de gastenlijst natuurlijk)
  • Tapijt
  • Tafelkleed
  • Leuk servies
  • Zit kussens
  • Verjaardag versiering
  • Lekker eten!

Verzin een kleuren thema en ga als volgt te werk:

Stap 1: De basis

Begin eerst met de setting. Waar heb je ruimte in de tuin en waar is er niet te veel zon? Probeer een plekje uit te zoeken bij een boom of onder een parasol. Zorg voor voldoende schaduw en smeer de kids van tevoren goed in.

Leuk plekje gevonden? Begin dan met het bouwen van je kinderparadijs. Leg een leuk tapijt op de grond en zet daar de pallets op. Zorg ervoor dat de tafel twee pallets hoog is. Zo kunnen de kinderen comfortabel zitten en genieten van het heerlijke eten.

Stap 2: Van simpel tot een tuinsprookje

Is de basis klaar? Begin dan met het leukste deel: de versiering! Het is geen geheim dat lampen sfeer brengen aan elke tuin. Maar papieren lantaarns voegen net wat meer magie aan je tuin. Dus hang de papieren lantaarns boven de pallets aan een boom of aan de parasol. Laat je creativiteit hierin vooral gaan!

Heb je een vrolijk tafelkleed die ook vies mag worden? Leg die dan over de pallets heen. En tada, je tafel is bijna ready. Het is nu tijd om over te gaan tot papieren servies. Makkelijk met het opruimen! Heb je een druk tafelkleed? Kies dan voor neutrale kleuren in je tafeldecoratie. Is je tafelkleed eentonig? Vrolijk de tafel dan op met kleuren en patronen van de tafeldecoratie. Leg nog wat heerlijke zitkussens op het tapijt en je feestje kan beginnen!

Stap 3: Etenstijd!

Weet jij al wat je gaat maken? Wij hebben nog wat leuke ideeën verzameld voor de zomerse gerechten. Maak een heerlijke fruitsalade met kleurrijk fruit. Lekker en gezond! Pak er wat smaakvol beleg voor op het stokbrood erbij.

Tip: leg je gesneden stokbrood in mandjes. Dit item is een leuke toevoeging aan je feestelijke tafel. Houd het eten luchtig en fris. En wij wensen je veel feestplezier!

Heb jij je lijstje al klaar met wat je moet hebben?

Kom dan snel langs bij ons Tuincentrum Eurofleur en vind daar alle artikelen die je nodig hebt. Heb je vragen of advies nodig? Onze medewerkers staan je met vol enthousiasme te woord. Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze webshop. Tot snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures