10x katvriendelijke kamerplanten

Tags:
10x katvriendelijke kamerplanten

Wil je iemand verblijden met een mooi plukboeket of kekke kamerplant van tuincentrum Eurofleur? Dat is altijd een goed idee! Wel is het belangrijk even stil te staan bij het sóórt boeket of plant dat je diegene cadeau doet. Wanneer de ontvanger een vrolijke kat heeft die thuis nogal de dienst uitmaakt, kan het geven van een kamerplant hele nare gevolgen hebben. Wist je namelijk dat bepaalde kamerplanten giftig zijn voor katten? De bladeren, stengels of bloemen kunnen stoffen bevatten waar katten erg ziek van worden. Vanwege de nieuwsgierige aard van het beestje is het dus slim om voor katvriendelijke planten en bloemen te kiezen. Eurofleur vertelt je welke dat zijn!
 

Kamerplanten kopen

 

Welke planten zijn veilig voor mijn kitten, kat of poes?


Misschien hebben we je een beetje laten schrikken en heb je het idee voor groen cadeau al een beetje losgelaten. Niet doet! Het is immers echt niet zo erg als het lijkt. Er zijn enorm veel planten die perfect passen in een thuis met een kat. Het welbekende kattengras is zelfs een heel welkome toevoeging in een kattenhuis. De kleine tijger kan hier heerlijk aan ruiken en zelfs knabbelen. Zet dus gerust één van onderstaande planten op de eettafel, kast of vensterbank:
 

 1. Calathea triostar
 2. Goudpalm
 3. Kattengras
 4. Kentiapalm
 5. Olifantenpoot
 6. Orchidee
 7. Leliegras
 8. Pannenkoekplant
 9. Varens
 10. Waaierpalm

Bloemen bestellen

 

Giftige kamerplanten voor katten

Er zijn helaas ook een aantal groene rakkers die geen goede match met katten zijn. Over het algemeen kan gezegd worden dat kamerplanten met opvallende bladpatronen veelal giftige sappen bevatten. Haal deze planten dus niet in huis of zet ze op een plek waar ze absoluut veilig staan voor je trouwe kater:

 • Monstera

 • Alocasia

 • Aloë vera

 • Croton

 • Lepelplant

 • Yucca

 • Amaryllis

 • Dieffenbachia

 • Ficus

 • Lelie

Die laatste moeten we nog even extra benadrukken. Wanneer een kat immers met het water, de bladeren of een ander deel van de lelie in contact komt, is de directe schade vaak niet overzien. Je kat kan namelijk acuut last krijgen van nierfalen. Houd een bos bloemen met een lelie dus zeker buiten de deur.

Katvriendelijke planten | Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Tip! Hoe houd je je katten uit de buurt van planten en bloemen?


Wist je dat je met aluminiumfolie katten uit de buurt van jouw groene en bloeiende aanwinst kunt houden? Het staat misschien niet heel knap, maar het is wel effectief. Plaats de folie rondom de plant of de bos bloemen. Katten haten het immers als hun pootjes het zilveren materiaal aanraken en zullen er dus ver van wegblijven. Is jouw kat een echte daredevil en maakt hem die glinsterende folie niks uit? Ga dan op zoek naar potgrond waar leeuwenpoep (ja, echt) in zit. Dit is voor mensen geurloos, maar katten blijven er het liefst bij uit de buurt.

Heeft jouw kat een giftige plant gegeten?

Een aantal symptomen die erop wijzen dat jouw nieuwsgierige kat tóch aan een giftige kamerplant heeft geknabbeld, is als hij moet braken, diarree heeft, lustloos is en weinig tot niks meer eet. Neem dan ook snel contact op met de dierenarts wanneer je merkt dat jouw poes opeens in een ander dier verandert. Bij tuincentrum Eurofleur vind je dus allerlei planten die wél in een kattenhuis passen. Onze medewerkers kunnen je meer vertellen over kamer- en tuinplanten die passen bij een huis waar katten, maar ook honden rondlopen. Een huis zonder groen is immers maar een saaie boel. Tot snel in Leusden!

Conact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures