5 planten tegen muggen

5 planten tegen muggen

Heb jij ook last van muggen in je huis en tuin? Geen paniek! Eurofleur heeft vijf plantsoorten voor je verzameld die een afwerend effect hebben op de zoemende beestjes.

Deze planten voeren niet alleen hun werk goed uit, ze staan ook nog eens leuk in je huis en tuin. Win-win situatie voor jou dus! Benieuwd? Lees dan snel verder en houd de muggen buiten de deur.

Geranium

De Geranium is een prachtige plant die het zoemende geluid van de muggen uit je huis verjaagt. Dit komt doordat een geranium een sterke geur afgeeft en daarmee de muggen afweert. Een geranium bloeit langdurig met gekleurde bloemen. Zo is deze plant verkrijgbaar in verschillende kleuren en kun je een bijpassende kleur voor in je interieur kiezen. Dit plantje staat daarom goed in elke woonkamer en slaapkamer.

Kattenkruid

Kattenkruid is een prachtige bodemdekker in de tuin. De plant groeit in groepen en kent verschillende varianten. Elke variant is mooi om te zien en werkt goed tegen de muggen dankzij een bijzondere en goed werkende geur. Met kattenkruid houd jij de muggen van je tuin weg en kun je tot laat in de avond zonder een zoemend geluid in je tuin genieten.

Kamperfoelie

Kamperfoelie behoort tot de familie klimplanten. Het is een gemakkelijke plant, die niet al te veel om verzorging vraagt. Daarnaast bloeit deze plant ook prachtig. Ga jij een kamperfoelie aanschaffen om het tegen de muggen te gebruiken? Let dan wel goed op de soort die je koopt. Diegene die het sterkst ruikt, is diegene die je moet hebben. Want die geur werkt als een afwerend effect op de muggen.

Munt

Munt is een heerlijke plant voor in de gerechten en in het drinken. Een muntplant geeft een frisse en scherpe geur af. Heerlijk voor jou in de zomer en een vreselijke geur voor de muggen. Dat is dan ook de reden waarom elke muntsoort goed tegen de muggen én bijen werkt. Ga jij voor de gewone munt of de Marokkaanse munt?

Koekoeksbloem

Ooit van de Koekoeksbloem gehoord? Het is een prachtige bloem, die met zijn geur de muggen afschrikt en juist de vlinders aantrekt. Koekoeksbloem is een grijsgroene plant met lange, stevige stengels. In de zomer verschijnen er opvallend gekleurde bloemen. De plant is sterk en is daarnaast ook nog eens winterhard.

Klaar met muggen?

Bij ons Tuincentrum Eurofleur verkopen wij al deze planten. Kom je langs?

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
vaderdag
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Leusden vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
Vacatures