Top 5 makkelijke kamerplanten voor op de studentenkamer

Tags:
Top 5 makkelijke kamerplanten voor op de studentenkamer

Ben of ken je iemand die binnenkort het comfortabele leven bij papa en mama gaat verruilen voor een studentenkamer in de grote stad? Door je nieuwe onderkomen een beetje groen in te richten, weet je zeker dat je je studententijd een vliegende start geeft. Groen is immers gezond, het geeft een ruimte sfeer en is ook nog eens goed voor je productiviteit. Perfect voor elke student!
 

Kamerplanten kopen


 

Wel moet er uiteraard voor dat groen worden gezorgd en juist dát kan voor een student nog flink lastig zijn. Eerlijk is eerlijk; er zal meer tijd worden besteed aan de studie en aan het bestuderen van leuke horecatenten dan aan het in leven houden van  kamerplanten. Daarom hebben we een aantal gemakkelijk te verzorgen planten voor je op een rijtje gezet. Deze planten kunnen een beetje verwaarlozing, een niet-ideale standplaats en wat droogte prima handelen! Ontdek de studentenproof kamerplanten van tuincentrum Eurofleur in Leusden!

1. Yucca (palmlelie)

Deze plant komt oorspronkelijk uit de droge gebieden van Noord- en Midden-Amerika, en is qua taaiheid, stoere looks en uithoudingsvermogen goed te vergelijken met een cowboy. Hij heeft niet veel water nodig, maar stelt een beetje zonlicht wel op prijs. Gewoon dat gordijn dus af en toe eens open doen! Dan heb je tijdens je hele studie veel plezier van de Yucca.

2. Howea forsteriana (kentiapalm)

Iedereen weet: studenten hebben het druk. Haal dus dat rustgevende vakantiegevoel eens naar je studentenwoning. Dat geeft je inspiratie en motivatie tijdens die uren hard zwoegen op papers of het leren van tentamens. Kies eens voor de tropische kentiapalm! Deze kamerpalm is eenvoudig te verzorgen, doet het prima in de schaduw en kan zelfs een lage luchtvochtigheid verdragen. Zelfs als jij weer een tijdje bij papa en mama logeert, doet de Howea lekker zijn ding.

3. Zamioculcas

De Zamioculcas is een echte krachtpatser die haast niet kapot te krijgen is. Dát moeten we natuurlijk hebben. Hij groeit nog even mooi bij weinig licht en vindt het helemaal niet erg als je de gieter af en toe links laat liggen. De wasachtige, gladde bladeren reflecteren zonlicht en fleuren elke studentenkamer op. Hij groeit redelijk langzaam, dus het is geen plantenmonster dat straks je hele kamer in beslag neemt.

Zamioculcas kopen? | Tuincentrum Eurofleur

4. Beaucarnea (olifantenpoot)


Als je goed naar deze plant kijkt, zie je direct waar hij zijn Nederlandse naam aan te danken heeft. De sterke stam geeft al wel aan dat deze plant zeker tegen een stootje kan. Wat minder water vindt 'ie geen probleem en ook de droge lucht van de verwarming kan 'ie best handelen. Je kunt je kamer dus precies zo inrichten zoals jij wil, zonder rekening te hoeven houden met de standplaats van de Beaucarnea.

 

Al onze blogs over kamerplanten
 

 

5. Sansevieria (vrouwentong)

De knappe Sanseveria geeft jouw kamer niet alleen een hele sfeervolle uitstraling, maar hij doet nog nét even wat meer zijn best voor jou. Hij heeft namelijk een luchtzuiverende werking. Dat kan jij als hardwerkende student wel gebruiken. De plant droogt graag volledig uit tussen de gietbeurten. De meest gemaakte fout bij de vrouwentong, is te veel water geven. Komt dat even goed uit...

Makkelijke kamerplanten kopen bij tuincentrum Eurofleur

Er zijn geen excuses meer: je kunt, zelfs als je geen groene vingers hebt, je studentenkamer in een gezellige groene jas steken. Ben jij zelf geen student, maar wil je er wel één verrassen. Een plant is altijd een goed idee. Kies één van bovenstaande plantentoppers en je bent verzekerd van een origineel cadeau. Onze winkel in %locaties% heeft een gigantische collectie kamerplanten én bijpassende potten. Ook als je niet studeert, kun je uiteraard bij ons terecht voor een makkelijke plant. We zien je graag binnenkort bij tuincentrum Eurofleur!
 

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures