Verhoog je concentratie en productiviteit met deze 4 planten

Verhoog je concentratie en productiviteit met deze 4 planten

De zomervakantie is weer ten einde gekomen en dat betekent dat een nieuw school- en werkseizoen van start is gegaan. Maak jij je zorgen of jouw concentratie en productiviteit nog wel op peil is? No worries! Want dit probleem kennen we allemaal maar al te goed. Maar gelukkig is er voor elk probleem een oplossing: luchtzuiverende planten.

Laat moeder natuur je hierbij helpen. Want er zijn groene parels die jouw concentratie een boost geven. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat planten voor meer concentratie, focus en productiviteit zorgen. Daarnaast staat groen leuk in huis en vrolijkt het de thuiswerkplek in no time op. Win-win situatie dus.

Rubberplant

De rubberplant heeft een luxe en rustige uitstraling. Deze luchtzuiverende plant helpt de studenten die hard aan het blokken zijn voor hun tentamens, de thuiswerkers én harde werkers op kantoor. Het is een gemakkelijke plant die in elk interieur goed tot zijn recht komt. Zet deze groene amigo in een leuke bloempot en plaats deze in helder, maar indirect zonlicht.

Overigens is deze plant ook heel makkelijk in de verzorging. Dat moet als muziek in de oren klinken. De rubberplant heeft één keer per week een beetje water nodig en zo af en toe een heerlijke douche met een plantenspuit. In de winter houdt deze plant een winterslaap en dat betekent dat je de plant eens per twee weken water kan geven.

Klimop

De Klimop is een speelse en unieke plant en is enorm goed voor je concentratie. De klimop houdt van zonnestalen, dus zorg er vooral voor dat de plant op een zonnige plek komt te staan. Op deze manier kan je goede vriend zo veel mogelijk zonnestralen opvangen en geef jij je werkruimte een groene boost. Verder is deze concentratie booster net als de rubberplant makkelijk te verzorgen. Ook hier geldt: één keer per week water geven en ‘s winters één keer per twee weken.

Lepelplant

De lepelplant brengt de gezelligheid met zich mee door zijn prachtige diepgroene bladeren en witte uitstekende bloemen. De plant floreert heel goed in huis, want volgens het onderzoek van NASA over de luchtzuiverende planten, zuivert deze plant veel chemische stoffen uit de lucht.

De Lepelplant houdt van een warme standplaats met licht zonlicht. Wil jij de plant water geven? Check dan even met je vingers hoe droog de grond van de plant is en geef vooral een lading met water wanneer de bladeren beginnen met hangen. Ook vindt deze groene parel het fijn om vochtige lucht om zich heen te hebben, door met een plantenspuit zo af en toe wat water te spuiten.  Huisdierbaasjes opgelet: de Lepelplant is niet huisdiervriendelijk en kan giftige stoffen in zich bevatten.

Vrouwentong

En dan de perfecte plant voor een thuiswerkplek met een leeg hoekje. Want deze plant doet het goed in de schaduw en zorgt ervoor dat jouw concentratie stijgt en je productief aan de slag kan gaan. Voor deze plant geldt dan ook de vuistregel: liever te weinig water dan te veel. Dus zit je in een creatieve workflow en vergeet je de tijd. No worries, deze plant zorgt graag voor jou en kan lang zonder water. Maar ook deze plant is niet huisdiervriendelijk.

Ga jij je concentratie een groene boos geven? Kom dan snel langs bij Eurofleur en kies jouw groene parels uit. Tot Snel!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

moestuin
Zomerse moestuintips

Hier volgt een flinke dosis inspirerende moestuintips voor de maand juli.

Lees meer...
tuinplanten
Zomerstekken in 11 stappen

Hier een praktisch stappenplan voor het nemen van zomerstekken.

Lees meer...
tuinplanten
Geef je balkon of terras een mediterrane sfeer

Wie houdt er nu niet van een ontspannen vakantiesfeer met mediterrane allure?

Lees meer...
tuinplanten
Weg met muggen en wespen in huis en tuin

Wij geven tips voor het wegjagen van muggen en wespen uit huis en tuin.

Lees meer...
Vacatures