3 voordelen van tuinbeplanting

3 voordelen van tuinbeplanting

De Klimop en Hortensia’s zijn prachtige planten voor in je tuin. Met planten maak jij je tuin sfeervol en breng je het tot leven. Daarnaast maakt jouw groene tuin een deel uit van de natuur. Maar groen doet het ook super op balkons en natuurlijk ook op terrassen. Dat is ook niet gek. Want de groene parels brengen veel voordelen met zich mee. Zowel voor jou als voor de omgeving.

Zonder beplanting kunnen we geen kant op als mens. We hebben het nodig voor ons eigen gezondheid, het onderhoud van het milieu en nog veel meer andere aspecten van het leven. Denk daarom goed na bij het bepalen van je tuinontwerp en probeer je tuin voor 60% in te richten met groen. Waarom? Dat ontdek je in ons artikel.

Goed voor de insecten

Volgens meerdere wetenschappers dalen de hoge aantallen van de insecten. En daar kunnen wij als mens ons eigen steentje aan bijdragen. Hoe? Met prachtige planten voor onze tuin. Want de insecten zijn in ons milieu noodzakelijk. Zij spelen de grootste rol in de voedselverzorging en zorgen ook voor plant bestuiving. Voorzie daarom je tuin, balkon of terras van voldoende beplanting en probeer zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen te gebruiken.

Meer groen is regenproof

Moeder natuur kent verschillende plantensoorten. Twee daarvan zijn de planten die voor een natte bodem bestemd zijn en planten die het juist goed doen bij droge bodems. Om je Nederlandse tuin slim in te richten, zijn de planten voor natte bodems de juiste keuze om in je border te planten. Dat komt doordat wij in Nederland vaak hevige regenbuien hebben en de wortels van deze planten goede geleiders voor het regenwater zijn. Op deze manier zakt het water de grond in en blijft het niet in de tuin liggen.

Groen moet je doen

Daarnaast is het geen geheim, dat planten je buitenplekje compleet maken. Want de groene parels zijn hét item wat niet in je tuin, balkon of terras mag ontbreken. Zo vrolijken de gekleurde bloemen jouw tuin op, zorgen de bomen voor meer schaduw en sfeer en geven de verschillende soorten struiken de mediterranen of chique franse vibes. Je kan alle kanten op en er is voor zowel elke planten liefhebber als voor de niet planten liefhebbers wat wils. Want de buitenplanten hoeven niet heel lastig in verzorging te zijn.

Dus heb jij nog geen of te weinig planten in je buitenruimte?

Dan is het nu tijd om daar wat aan te doen. Kom langs bij ons Tuincentrum Eurofleur of bekijk onze webshop.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures