Top 3 styling foutjes en hoe je ze kunt herstellen

Top 3 styling foutjes en hoe je ze kunt herstellen

Je slaat een woonmagazine open en de ene woonkamer ziet er nog mooier en stijlvoller uit dan de andere. Vervolgens kijk je thuis om je heen en lijkt het eerder op een rommelig, bij elkaar geraapt zooitje dan een afgestyled interieur. Dat is natuurlijk niet gek; de kans is immers niet groot dat je een opleiding tot interieurstylist hebt gevolgd. Toch kan ook jij jouw woning in een designparadijs veranderen door de meest gemaakte fouten te ontwijken. Hoe krijg je die prachtige groep spullen en planten bij elkaar als een stylist? We hebben onze woonexperts gevraagd naar hun beste styling suggesties en die delen we graag met je!

Fout 1: spullen, spullen spullen

Je hebt vast wel eens gehoord van de uitdrukking ‘less is more’. Dit geldt in zekere mate ook voor je interieur. We zeggen zeker niet dat je nu al je spullen in de kast moet opbergen en je huis in een minimalistische plek moet veranderen. Wel kunnen we zeggen dat overdaad overduidelijk schaadt. Als er overal iets ligt, krijgt je woning een onverzorgd uiterlijk in plaats van de strakke look die je probeert te bereiken. Groeperen is de oplossing.

Tip! Wist je dat een groep items in een oneven aantal voor je hersenen rustiger oogt dat bijvoorbeeld 4, 6 of 8 accessores bij elkaar? Maak je groepjes van 3, 5 of 7 items, dan kan je brein dit niet onbewust splitsen en zal het je groepje gaan zien als één geheel.

Binnenpotterie

 

Fout 2: standaard keuzes

Er is nog een veel voorkomende valkuil bij het inrichten of stylen van je woning: saaie symmetrie. We noemden net al dat even getallen je hersenen juíst aan het werk zetten, óók wanneer je twee dezelfde objecten naast elkaar zet. Dat lijkt misschien gek, want de reden dat je dat zou doen is waarschijnlijk juíst om rust te creëren. Je creëert echter vooral een saai element in je woonkamer, keuken of hal. Ga eens buiten de lijntjes en voeg wat persoonlijkheid toe. Een eigen foto, een souvenir of tweedehands item. Door iets unieks neer te zetten, voorkom je een standaard woning waar je snel op uitgekeken raakt.

Kamerplanten showroom

 

Stylingtips voor ieder interieur | Tuincentrum Eurofleur

Fout 3: accessoires die niet matchen

Een team hoekje stylen is niet hetzelfde als simpelweg een oneven aantal spullen bij elkaar zetten. Je moet er wel even goed over nadenken, want anders loop je de kans dat bijvoorbeeld de kleuren of materialen niet matchen:

  • Verwijder items die qua kleur met elkaar botsen. Dezelfde kleuren in dezelfde tinten zijn ook geen goed idee. Enig kleurcontrast in een kleurenschema is prettiger.
  • Als er genoeg verschil is in de textuur van de voorwerpen, lijken ze interessanter. Een fotolijst kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een plantje en een theelichthouder en een beeldje. De combinatie van koude en warme materialen zorgt voor een interessante mix.
  • Accessoires voelen vaak pas stylish wanneer ze op speelse wijze neer worden gezet. Gebruik dus items die qua hoogte (net) verschillen en zet ze zo neer zodat er wat diepte ontstaat.

Kussens & plaids

 

Woonaccessoires koop je bij tuincentrum Eurofleur

Misschien ben je inmiddels op een punt dat je je huis helemaal opnieuw in wilt richten. De eerste stap is om al je accessoires te verzamelen op één plek en met een schone lei te beginnen. Welke items ben je eigenlijk al een tijdje zat en welke accessoires matchen gewoonweg niet meer met de rest? Doe die weg en begin dan opnieuw met het maken van combinaties. Geef je huis een boost door ook wat nieuwigheden toe te voegen. Op onze sfeerafdeling is er heel wat moois te vinden. Onze medewerkers helpen je graag de items te vinden die precies passen bij jouw woning en smaak. We verkopen onder andere de prachtige woonaccessoires van Mica Decorations!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Vacatures