Kerstdorp tips voor beginners

Tags:
Kerstdorp tips voor beginners

Een zee aan lichtjes, miniatuur gebouwen onder de sneeuw en bewegende kerstpoppetjes. We hebben het over onze jaarlijkse, sfeervolle kerstshow! De meest bijzondere tijd van het jaar en ook zeker ons favoriet. Wil jij ook van je eigen kerstdorp genieten? Dat kan! Hoe begin ik met een kerstdorp, is meestal de eerste vraag die je dan tegenhoudt. Het lijkt heel moeilijk, maar dat is het zeker niet. Bij Eurofleur hebben wij hier al jarenlang ervaring mee en we delen graag onze kennis met jullie.

Tip 1: Start je verzameling

Wat leuk dat je met je eigen kerstdorp aan de slag gaat. Deze vijf elementen heb je nodig om je verzameling te starten en je kerstdorp op te zetten:

  1. Kersthuisjes
  2. Poppetjes
  3. Boompjes
  4. Verlengsnoer
  5. Kunstsneeuw

Dus start je collectie en laat iedereen weten dat jij je eigen kerstdorp begint. Zet het ook vooral op je verlanglijstjes. Zo heb jij binnen no-time een hele verzameling.

Tip 2: Maak een plan

Heb je al een merk en/of collectie op het oog? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit merken als Lemax en Luville. Luville staat bekend om de vrolijke Efteling figuren. Ga je liever voor nostalgie, kies dan voor de Caddington colectie van Lemax. Waar komt jouw kerstdorp te staan? Op een tafel, onder de kerstboom of ergens anders? Meet de oppervlakte die je nodig hebt en schets je kerstdorp uit. Bedenk een thema die bij jouw kerstdorp past. Neem in je schets op hoeveel huisjes je kwijt wil en kan. Zo weet je hoeveel stroompunten je daarvoor nodig hebt. Bedenk ook of je voor een vlak kerstdorp gaat of voor een kerstdorp met bergen. Wij adviseren om bij jouw eerste kerstdorp voor plat te kiezen. Want een vlak kerstdorp is wat makkelijker en blijft even prachtig. Maar wie van een uitdaging houdt, ga aan de slag met bergen!

Tip 3: Creëer een eigen verhaal

Heb je de onderdelen van je kerstdorp al in huis? Bedenk dan het verhaal dat zich in jouw kerstdorp gaat afspelen. Je wil namelijk dat jouw kerstdorp kloppend is. Staat er een oliebollenkraam? Zorg er dan voor dat er wat poppetjes in de rij of bij een tafel staan. Ga jij een piste maken? Gaaf! Zet er dan skiënde en sleeënde poppetjes neer. Zo creëer je een levend en sfeervol kerstdorp, net als bij de kerstshow van Tuincentrum Eurofleur.

Tip 4: Gebruik glinsterende losse sneeuw

Het leukste altijd voor het laatst bewaren. Dus strooi de sneeuw op het laatste moment, wanneer jouw kerstdorp compleet is. Kies voor glinsterende sneeuw in plaats van een sneeuwdoek. Glinsterende sneeuw laat jouw kerstdorp glimmen en maakt het realistisch. Gebruik nog eventueel een kwastje of een tandenstoker om de poppetjes sneeuw vrij te maken. Klaar? Dan is dit het moment dat je trots mag zijn op jezelf en op het door jou gebouwde kerstdorp. Dat heb je goed gedaan!

Start jij jouw kerstdorp collectie bij Eurofleur?

Bij ons Tuincentrum Eurofleur vind je alles wat jouw kerstdorp nodig heeft. Binnenkort openen wij de deuren van onze kerstshow, waar jij de kerstsfeer kan proeven en inspiratie kan opdoen. Heb je meer vragen over het maken van je eigen kerstdorp? Onze ervaren collega’s helpen je hier graag bij. Tot snel bij Tuincentrum Eurofleur.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mooie Moederdag cadeautips

Het is bijna Moederdag: tijd om je moeder in de bloemetjes te zetten! Letterlijk of figuurlijk. Ons tuincentrum puilt uit van mooie planten (voor buiten én binnen) en sfeervolle accessoires waarmee je haar zeker opfleurt.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor de maand mei

Er is nu van alles te doen om de tuin, het balkon of (dak)terras fris en fleurig te maken. Ons tuincentrum in Leusden zet 15 klussen en klusjes voor deze maand op een rij. Fijn en ontspannend om te doen, zeker bij een stralend lentezonnetje.  

Lees meer...
duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
Vacatures