Kerstdorp tips voor beginners

Tags:
Kerstdorp tips voor beginners

Een zee aan lichtjes, miniatuur gebouwen onder de sneeuw en bewegende kerstpoppetjes. We hebben het over onze jaarlijkse, sfeervolle kerstshow! De meest bijzondere tijd van het jaar en ook zeker ons favoriet. Wil jij ook van je eigen kerstdorp genieten? Dat kan! Hoe begin ik met een kerstdorp, is meestal de eerste vraag die je dan tegenhoudt. Het lijkt heel moeilijk, maar dat is het zeker niet. Bij Eurofleur hebben wij hier al jarenlang ervaring mee en we delen graag onze kennis met jullie.

Tip 1: Start je verzameling

Wat leuk dat je met je eigen kerstdorp aan de slag gaat. Deze vijf elementen heb je nodig om je verzameling te starten en je kerstdorp op te zetten:

  1. Kersthuisjes
  2. Poppetjes
  3. Boompjes
  4. Verlengsnoer
  5. Kunstsneeuw

Dus start je collectie en laat iedereen weten dat jij je eigen kerstdorp begint. Zet het ook vooral op je verlanglijstjes. Zo heb jij binnen no-time een hele verzameling.

Tip 2: Maak een plan

Heb je al een merk en/of collectie op het oog? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit merken als Lemax en Luville. Luville staat bekend om de vrolijke Efteling figuren. Ga je liever voor nostalgie, kies dan voor de Caddington colectie van Lemax. Waar komt jouw kerstdorp te staan? Op een tafel, onder de kerstboom of ergens anders? Meet de oppervlakte die je nodig hebt en schets je kerstdorp uit. Bedenk een thema die bij jouw kerstdorp past. Neem in je schets op hoeveel huisjes je kwijt wil en kan. Zo weet je hoeveel stroompunten je daarvoor nodig hebt. Bedenk ook of je voor een vlak kerstdorp gaat of voor een kerstdorp met bergen. Wij adviseren om bij jouw eerste kerstdorp voor plat te kiezen. Want een vlak kerstdorp is wat makkelijker en blijft even prachtig. Maar wie van een uitdaging houdt, ga aan de slag met bergen!

Tip 3: Creëer een eigen verhaal

Heb je de onderdelen van je kerstdorp al in huis? Bedenk dan het verhaal dat zich in jouw kerstdorp gaat afspelen. Je wil namelijk dat jouw kerstdorp kloppend is. Staat er een oliebollenkraam? Zorg er dan voor dat er wat poppetjes in de rij of bij een tafel staan. Ga jij een piste maken? Gaaf! Zet er dan skiënde en sleeënde poppetjes neer. Zo creëer je een levend en sfeervol kerstdorp, net als bij de kerstshow van Tuincentrum Eurofleur.

Tip 4: Gebruik glinsterende losse sneeuw

Het leukste altijd voor het laatst bewaren. Dus strooi de sneeuw op het laatste moment, wanneer jouw kerstdorp compleet is. Kies voor glinsterende sneeuw in plaats van een sneeuwdoek. Glinsterende sneeuw laat jouw kerstdorp glimmen en maakt het realistisch. Gebruik nog eventueel een kwastje of een tandenstoker om de poppetjes sneeuw vrij te maken. Klaar? Dan is dit het moment dat je trots mag zijn op jezelf en op het door jou gebouwde kerstdorp. Dat heb je goed gedaan!

Start jij jouw kerstdorp collectie bij Eurofleur?

Bij ons Tuincentrum Eurofleur vind je alles wat jouw kerstdorp nodig heeft. Binnenkort openen wij de deuren van onze kerstshow, waar jij de kerstsfeer kan proeven en inspiratie kan opdoen. Heb je meer vragen over het maken van je eigen kerstdorp? Onze ervaren collega’s helpen je hier graag bij. Tot snel bij Tuincentrum Eurofleur.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
kamerplanten
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Leusden weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
bloembollen
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Leusden vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
tuinplanten
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
Vacatures