Maak zelf chocolademelk!

Tags:
Maak zelf chocolademelk!

De sjaals, mutsen en handschoenen worden weer uit de kast gehaald. De kaarsjes worden aangestoken, kleedjes liggen op de bank en ons favoriete winterdrankje mogen we weer uit de kast halen: warme chocolademelk met slagroom. Heb jij dit heerlijke drankje dit jaar al gedronken? Met onze recepten maak je in een handomdraai de lekkerste chocolademelk gewoon thuis. Heerlijk!

Alle recepten zijn voor één kop warme chocolademelk. Daarnaast kun je jouw favoriete toppings toevoegen als laatste stap. Kies voor mini marshmallows, slagroom of stukjes chocolade. Geef je eigen touch aan de chocolademelk. Geniet ervan!

Recept 1: Chocolademelk met echte chocolade

In dit recept maak jij je eigen chocomelkblokjes. Dit geeft een heerlijk romige en pure smaak. Dit kost wel iets meer tijd. Tip! Maak meerdere blokjes chocola om te bewaren in de koelkast. kun je de volgende keer snel een warme choco maken.

Benodigdheden

 • IJsblokjeshouder
 • Tapasprikkers
 • Pannetje
 • Je favoriete mok

Ingrediënten

 • 250 ml melk
 • 10 g van jouw favoriete chocola. Onze favoriet: pure chocolade.
 • 2,5 g ongezouten roomboter
 • 7,5 ml verse slagroom

Stappen

Stap 1: Breek je favoriete chocoladereep in kleine stukjes.

Stap 2: Zet je pannetje op het laag vuur. Doe de slagroom in het pannetje en verwarm deze. Kook de slagroom echter niet. Voeg nu de boter toe. Als deze helemaal gesmolten is voeg je de stukjes chocolade toe. Roer dit mengsel goed door tot een mooi geheel.

Stap 3: Schenk het mengsel in de ijsblokjeshouder. Doe een tapasprikker in elk blokje. Zet de ijsblokjeshouder vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast.

Stap 4: Toe aan die heerlijke kop warme chocolademelk? Verwarm de melk en breng deze tegen de kook aan. Schenk dit vervolgens in je mok. Plaatst je zelfgemaakte spoon in je mok en roer goed met het tapasstokje, zodat de chocolade smelt en je een heerlijke chocolademelk krijgt.

Recept 2: Chocolademelk met cacaopoeder

Een makkelijkere manier is het maken van chocolademelk met cacaopoeder. Hoe meer cacao, hoe meer de chocoladesmaak wordt. Aarzel niet om meer toe te voegen.

Benodigdheden

 • Pannetje
 • Je favoriete mok

Ingrediënten

 • 250 ml melk
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 eetlepel cacaopoeder

Stappen

Stap 1: Zet je pannetje op het vuur. Voeg de melk toe met de suiker en cacaopoeder. Klop het geheel goed door en warm dit tegen de kook aan.

Stap 2: Heb je een mooi geheel? Dan kun je jouw heerlijke chocolademelk in je mok schenken. Dan is jouw chocolademelk al klaar om te drinken. Of voeg jij nog toppings toe?

Recept 3: Chocolademelk met Nutella

Last but not least: Nutella chocolademelk. Dit is voor de echte Nutella lovers. Ook wij zijn fan! Het recept en de stappen zijn precies hetzelfde als bij recept twee. Alleen vervang je de suiker en cacaopoeder voor twee eetleppels Nutella. 

Welk recept ga jij uitproberen? Liever genieten van chocolademelk in een restaurant? Kom naar het tuincafé van Eurofleur. Tot dan!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ontdek onze tips voor exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer...
Vacatures