Hoe maak ik een kerstkrans?

Tags:
Hoe maak ik een kerstkrans?

Waarom kerst het meest gezellige seizoen van het jaar is? Dat komt natuurlijk door de prachtige versiering voor binnen en buiten. De kerstversieringen worden weer uit de dozen gehaald en de straten worden bespoeld met mooie kerstkransen aan de deuren, kerstboompjes in potten en de sfeervolle kerstverlichting aan de huizen. Ook de winkels worden aangevuld met mooie kerstversiering. Maar hoe bijzonder is het om zelf iets te maken?

De leukste kerstversiering om zelf of samen te maken is toch zeker de kerstkrans. Je kan het helemaal naar je eigen smaak versieren en het zo gek (of niet) maken als je wilt. Daarnaast is dit de meest knusse kerstversiering voor op je voordeur, de salon- of eettafel. Hebben we je warm gemaakt en wil je weten hoe je dit nou zelf kan maken? Lees dan snel verder!

Dit is wat je nodig hebt:

  • Kerstvorm van steekschuim
  • IJzerdraad
  • Kerstgroen, denk aan dennentakken en mos
  • Versiering, denk aan lichtjes, kleine kerstballen en sierappels
  • Goed humeur

Stap 1: Kom in de kerstsfeer

Maak je kerstkrans helemaal naar eigen smaak, door eerst inspiratie op te doen op het web of op Pinterest. Bepaal met welke kleuren je aan de slag wil gaan en welke versiering je daarvoor nodig hebt. Want onthoud: voorbereiding is het halve werk. Verder is het belangrijk om in de kerststemming te komen. Dit betekent dat het tijd is voor de leukste kerst hits, het liefst die je ook zelf kan meezingen.

Stap 2: Begin met het kerstgroen

Start vervolgens met het omwikkelen van je kerstkrans met mos. Op deze manier heb je een groene basis. Wikkel het mos vast met ijzerdraad. Steek vervolgens ander kerstgroen dat je hebt verzameld in de kerstkrans. Ga je aan de slag met dennentakken? Zorg er dan voor dat ze allemaal één richting op gaan. Ook leuk: dennenappels. Op deze manier heb je een groene en natuurlijke basis. Tijd voor de volgende en misschien wel de leukste stap.

Stap 3: Versier het!

Na een goede en groene basis, is het tijd voor de versiering. Pak je kerstballen, kerstverlichting, (droog)bloemen en maak het zo gek als je wilt. Bepaal eerst wat waar komt en maak het vervolgens vast met ijzerdraad. Maak het af met een prachtige rode strik en je eigen kerstkrans is af!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
11 tips voor een biodiverse tuin

Lees onze 11 praktische tips voor een biodiverse, klimaatbestendige en natuurinclusieve tuin!

Lees meer...
kamerplanten
Fris je kamerplanten op

Wist je dat je kamerplanten nu het langer licht is wat meer zorg en aandacht nodig hebben? Ons tuincentrum in Leusden heeft handige opfristips voor je kamerplanten.

Lees meer...
kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Vacatures