Hoe kies ik een echte kerstboom uit?

Tags:
Hoe kies ik een echte kerstboom uit?

Een kerstboom is het meest magische tijdens de feestdagen. Het is een plek waar je samen komt met je dierbaren om te versieren. Daarnaast maakt het de kamer een stuk gezelliger, voornamelijk in de avond wanneer de lampjes aan gaan. En al helemaal tijdens de feestdagen wanneer het tijd is voor het leukste moment: het openen van de verrassende kerstcadeaus. 

Ga jij dit jaar voor een echte kerstboom? Fantastische keuze. Maar hoe kies je een dennenboom uit die bij jou en je woning past? Eurofleur helpt je graag op weg met handige tips en weetjes. Dus lees vooral verder en kom erachter hoe jij de juiste kerstboom kiest.  

Welk formaat kerstboom moet ik kopen?

Voordat je een kerstboom gaat kopen, is het handig om te weten waar je de kerstboom wil hebben. Zo kun je beter inschatten hoe breed en hoog je dennenboom kan zijn. Wil je een kerstboom tot aan het plafond? Vergeet dan niet dat er nog een piek op de boom komt. Is een grote kerstboom niks voor jou? Kies dan voor de mini’s. Ontzettend schattig en makkelijk in de omgang. Leuk voor op de vensterbank, tafel of een saai hoekje. Leuk om het te combineren met meerdere kerstboompjes.

Kerstboom met of zonder kluit?

Ons voorkeur gaat uit naar de kerstbomen met een kluit of in een pot. Dit komt doordat de kerstboom langer mee gaat en je de kerstboom daarna weer gemakkelijk kunt planten. Geef de boom na de aankoop wat water en geniet lang van de verse geur. Ga je toch voor een kerstboom zonder kluit? Houd dan rekening met dat het vers gekapt is. Bovendien adviseren wij om de boom water te geven met wat suiker. Op deze manier krijgt je boom extra voedingsstoffen. Zorg er wel voor dat de boom voortdurend in een laagje water staat, zodat het niet uitdroogt.

Kan de echte kerstboom binnen en buiten geplaatst worden?

Kerstbomen kunnen goed tegen lage en warme temperaturen. Deze wonderbomen blijven elk seizoen mooi groen. Houd er wel rekening mee met dat het echte buitenbomen zijn. Dus haal jij de kerstboom naar binnen? Laat je boom dan de eerste paar dagen in de schuur of garage staan. Op deze manier went de boom aan de binnentemperaturen. Ook voorkom je zo dat de boom zijn prachtige, groene naalden verliest. Wil je de kerstboom na de feestdagen in je tuin planten? Ook dan is het goed voor de boom om even een paar dagen in de garage of in de schuur door te brengen. Hierdoor kan de kerstboom alvast aan de lage temperaturen wennen.

Echte kerstboom kopen bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden

Goed nieuws: echte kerstbomen zijn weer verkrijgbaar bij onze tuincentrum. Bezoek ook onze kerstshow om inspiratie op te doen en shop de leukste kerstversiering.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...
15 tuin- en balkontips voor september

Er zijn genoeg klussen te doen om nog lang te kunnen genieten van een fleurige tuin of kleurrijk balkon zo aan het einde van de zomer.

Lees meer...
Geef je tuin een tropische vakantiesfeer

Ontdek onze tips voor exotische tuin- en potplanten plus sfeervolle accessoires die je helpen het vakantiegevoel vast te houden.

Lees meer...
Vacatures