De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Tags:
De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Een drie gangen diner, gourmetten en Michael Bublé op repeat. Veel mensen vieren kerst ieder jaar op dezelfde manier. Gezellig samen zijn en eten met familie of vrienden. Daarbij kan een feestelijk gedekte tafel natuurlijk niet ontbreken. Door de kersttafel feestelijk aan te kleden valt jouw brunch of diner nog beter in de smaak. Zorg er daarom voor dat de tafel eruit ziet om door een ringetje te halen. Wij hebben de beste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Beginnen bij de basis

De basis moet goed zijn. Begin daarom met een mooi tafelkleed, een opvallende tafelloper en bijpassend servies. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor een bepaald kleurthema, dit kun je laten terug brengen in servies, tafelkleed, versiering, kaarsen en bloemen. De kleuren die dit jaar in de smaak vallen zijn (olijf)groen, beige, donkerblauw, rood en goud. Ben je van plan om een drie gangen diner op tafel te zetten? Kiezen dan voor borden met meerdere lagen, dat geeft direct een luxe uitstraling. Op deze manier zorg je echt voor een restaurant in eigen huis gevoel.

Feestelijke decoratie 

Een perfecte manier om de eettafel leuk aan te kleden is door middel van kaarsen. Het toevoegen van kaarsen tijdens het kerstdiner zorgt niet allen voor sfeervol licht, maar geeft ook een gevoel van ontspanning en rust. Naast kaarsen zijn bloemen en takken ook een must. Wat dacht je van een mooie dennen tak, eucalyptus of een mooie bos bloemen in de kleuren van jouw gedekte tafel? Zo creëer je direct opvulling voor jouw kersttafel.

Kers(t) op de taart 

Als jouw kersttafel gezellig is opgedekt met een mooi tafelkleed, tafelloper, servies, kerstgroen en mooie kaarsen, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Vouw de servetten in allerlei leuke vormen, zoals een kerstboom. Die kan je dan boven op de borden leggen, hoe leuk is dat? En wat dacht je van gouden confetti? Zo maak je jouw kersttafel helemaal compleet!
Wil jij ook jouw kersttafel helemaal in kerstsfeer brengen? Bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je de mooiste kersttakken, kaarsen en andere decoratie om er een onvergetelijke kerst van te maken!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures