De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Tags:
De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Een drie gangen diner, gourmetten en Michael Bublé op repeat. Veel mensen vieren kerst ieder jaar op dezelfde manier. Gezellig samen zijn en eten met familie of vrienden. Daarbij kan een feestelijk gedekte tafel natuurlijk niet ontbreken. Door de kersttafel feestelijk aan te kleden valt jouw brunch of diner nog beter in de smaak. Zorg er daarom voor dat de tafel eruit ziet om door een ringetje te halen. Wij hebben de beste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Beginnen bij de basis

De basis moet goed zijn. Begin daarom met een mooi tafelkleed, een opvallende tafelloper en bijpassend servies. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor een bepaald kleurthema, dit kun je laten terug brengen in servies, tafelkleed, versiering, kaarsen en bloemen. De kleuren die dit jaar in de smaak vallen zijn (olijf)groen, beige, donkerblauw, rood en goud. Ben je van plan om een drie gangen diner op tafel te zetten? Kiezen dan voor borden met meerdere lagen, dat geeft direct een luxe uitstraling. Op deze manier zorg je echt voor een restaurant in eigen huis gevoel.

Feestelijke decoratie 

Een perfecte manier om de eettafel leuk aan te kleden is door middel van kaarsen. Het toevoegen van kaarsen tijdens het kerstdiner zorgt niet allen voor sfeervol licht, maar geeft ook een gevoel van ontspanning en rust. Naast kaarsen zijn bloemen en takken ook een must. Wat dacht je van een mooie dennen tak, eucalyptus of een mooie bos bloemen in de kleuren van jouw gedekte tafel? Zo creëer je direct opvulling voor jouw kersttafel.

Kers(t) op de taart 

Als jouw kersttafel gezellig is opgedekt met een mooi tafelkleed, tafelloper, servies, kerstgroen en mooie kaarsen, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Vouw de servetten in allerlei leuke vormen, zoals een kerstboom. Die kan je dan boven op de borden leggen, hoe leuk is dat? En wat dacht je van gouden confetti? Zo maak je jouw kersttafel helemaal compleet!
Wil jij ook jouw kersttafel helemaal in kerstsfeer brengen? Bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je de mooiste kersttakken, kaarsen en andere decoratie om er een onvergetelijke kerst van te maken!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

tuintips
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...
kerst
Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
kerst
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
kerst
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
Vacatures