De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Tags:
De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Een drie gangen diner, gourmetten en Michael Bublé op repeat. Veel mensen vieren kerst ieder jaar op dezelfde manier. Gezellig samen zijn en eten met familie of vrienden. Daarbij kan een feestelijk gedekte tafel natuurlijk niet ontbreken. Door de kersttafel feestelijk aan te kleden valt jouw brunch of diner nog beter in de smaak. Zorg er daarom voor dat de tafel eruit ziet om door een ringetje te halen. Wij hebben de beste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Beginnen bij de basis

De basis moet goed zijn. Begin daarom met een mooi tafelkleed, een opvallende tafelloper en bijpassend servies. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor een bepaald kleurthema, dit kun je laten terug brengen in servies, tafelkleed, versiering, kaarsen en bloemen. De kleuren die dit jaar in de smaak vallen zijn (olijf)groen, beige, donkerblauw, rood en goud. Ben je van plan om een drie gangen diner op tafel te zetten? Kiezen dan voor borden met meerdere lagen, dat geeft direct een luxe uitstraling. Op deze manier zorg je echt voor een restaurant in eigen huis gevoel.

Feestelijke decoratie 

Een perfecte manier om de eettafel leuk aan te kleden is door middel van kaarsen. Het toevoegen van kaarsen tijdens het kerstdiner zorgt niet allen voor sfeervol licht, maar geeft ook een gevoel van ontspanning en rust. Naast kaarsen zijn bloemen en takken ook een must. Wat dacht je van een mooie dennen tak, eucalyptus of een mooie bos bloemen in de kleuren van jouw gedekte tafel? Zo creëer je direct opvulling voor jouw kersttafel.

Kers(t) op de taart 

Als jouw kersttafel gezellig is opgedekt met een mooi tafelkleed, tafelloper, servies, kerstgroen en mooie kaarsen, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Vouw de servetten in allerlei leuke vormen, zoals een kerstboom. Die kan je dan boven op de borden leggen, hoe leuk is dat? En wat dacht je van gouden confetti? Zo maak je jouw kersttafel helemaal compleet!
Wil jij ook jouw kersttafel helemaal in kerstsfeer brengen? Bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je de mooiste kersttakken, kaarsen en andere decoratie om er een onvergetelijke kerst van te maken!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Woonaccessoires met buitenlandse invloeden vind je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Ben je toe aan wat spannende toevoegingen aan je woonkamer? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een nieuwe trend in woonland: het toevoegen van ‘exotische’ invloeden aan je interieur.

Lees meer...
Vacatures