De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Tags:
De leukste kerstdiner-ideeën voor een onvergetelijk feest!

Een drie gangen diner, gourmetten en Michael Bublé op repeat. Veel mensen vieren kerst ieder jaar op dezelfde manier. Gezellig samen zijn en eten met familie of vrienden. Daarbij kan een feestelijk gedekte tafel natuurlijk niet ontbreken. Door de kersttafel feestelijk aan te kleden valt jouw brunch of diner nog beter in de smaak. Zorg er daarom voor dat de tafel eruit ziet om door een ringetje te halen. Wij hebben de beste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Beginnen bij de basis

De basis moet goed zijn. Begin daarom met een mooi tafelkleed, een opvallende tafelloper en bijpassend servies. Daarnaast is het een goed idee om te kiezen voor een bepaald kleurthema, dit kun je laten terug brengen in servies, tafelkleed, versiering, kaarsen en bloemen. De kleuren die dit jaar in de smaak vallen zijn (olijf)groen, beige, donkerblauw, rood en goud. Ben je van plan om een drie gangen diner op tafel te zetten? Kiezen dan voor borden met meerdere lagen, dat geeft direct een luxe uitstraling. Op deze manier zorg je echt voor een restaurant in eigen huis gevoel.

Feestelijke decoratie 

Een perfecte manier om de eettafel leuk aan te kleden is door middel van kaarsen. Het toevoegen van kaarsen tijdens het kerstdiner zorgt niet allen voor sfeervol licht, maar geeft ook een gevoel van ontspanning en rust. Naast kaarsen zijn bloemen en takken ook een must. Wat dacht je van een mooie dennen tak, eucalyptus of een mooie bos bloemen in de kleuren van jouw gedekte tafel? Zo creëer je direct opvulling voor jouw kersttafel.

Kers(t) op de taart 

Als jouw kersttafel gezellig is opgedekt met een mooi tafelkleed, tafelloper, servies, kerstgroen en mooie kaarsen, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Vouw de servetten in allerlei leuke vormen, zoals een kerstboom. Die kan je dan boven op de borden leggen, hoe leuk is dat? En wat dacht je van gouden confetti? Zo maak je jouw kersttafel helemaal compleet!
Wil jij ook jouw kersttafel helemaal in kerstsfeer brengen? Bij Tuincentrum Eurofleur in Leusden vind je de mooiste kersttakken, kaarsen en andere decoratie om er een onvergetelijke kerst van te maken!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
trends
Ontdek de Tenderflame tafelhaard bij Eurofleur!

Bij tuincentrum Eurofleur in Leusden verwelkomen we je graag om ons geweldige assortiment Tenderflame tafelhaarden te ontdekken. Of je nu binnen van een gezellig vuurtje wilt genieten of de loungehoek in de tuin in volle glorie wilt verlichten, er is een Tenderflame tafelhaard voor iedereen. In dit blogartikel nemen we je mee in de wereld van Tenderflame en laten we zien waarom deze haarden dé perfecte keuze zijn voor een sfeervolle en veilige ambiance.

Lees meer...
Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pin...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Vacatures