Bak jouw eigen vogeltaart!

Bak jouw eigen vogeltaart!

In de winter is het voor de dieren die buiten leven lastig om zichzelf te voorzien van voedsel. In plaats van een lekkere taart voor onszelf te bakken, is het nog leuker om onze vliegende vrienden een handje te helpen. Een zelfgemaakte vogeltaart is niet alleen heerlijk voor de vogels, daarnaast is het ook een vrolijke toevoeging op jouw tuintafel! In dit blog vind je het recept voor een feestelijke vogeltaart.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo ongebruikt frituurvet
  • 500 gram vogelzaad
  • (eetbare) decoraties, zoals: mos, kleine appeltjes, ongezoete cranberry’s, pinda’s, rozenbottels of maiskorrels
  • Een pan
  • Siliconen bakvormen
  • Schaal of houten plank

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Smelt het ongebruikte frituurvet in de pan tot het vloeibaar is en voeg daarna het vogelzaad toe. Roer het geheel goed door.

Stap 2: Laat het mengsel een klein beetje afkoelen, zodat het vogelzaad straks niet meteen naar de bodem zakt.

Stap 3: Giet het mengsel daarna in een siliconen bakvorm. Hierdoor kun je jouw vogeltaart gemakkelijk uit de vorm halen. Laat het geheel hard worden. Dit kan ook met behulp van de koelkast of vriezer.

Stap 4: Is de taart hard? Haal de vogeltaart dan uit de vorm en stort deze op een ondergrond, zoals een mooie schaal of houten plank.

Stap 5: Versieren maar! Te beginnen met toefjes ‘slagroom’. Smelt een beetje frituurvet en blijf roeren tot dit een slagroomdikte heeft en gestold is. Blijf roeren, anders ontstaan er klonten. Doe het gestolde vet in een spuitzak en spuit mooie rozetjes op de taart.

Stap 6: Garneer met verschillende decoratiematerialen, zodat het een feestmaal wordt voor de vogels.

Haal je benodigdheden bij Eurofleur!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit recept? Ga dan zelf aan de slag om de vogels te voorzien van een heerlijk feestmaal. Kom langs bij Tuincentrum Eurofleur om al jouw benodigdheden in huis te halen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Woonaccessoires met buitenlandse invloeden vind je bij tuincentrum Eurofleur in Leusden!

Ben je toe aan wat spannende toevoegingen aan je woonkamer? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er is namelijk een nieuwe trend in woonland: het toevoegen van ‘exotische’ invloeden aan je interieur.

Lees meer...
Vacatures