Bak jouw eigen vogeltaart!

Bak jouw eigen vogeltaart!

In de winter is het voor de dieren die buiten leven lastig om zichzelf te voorzien van voedsel. In plaats van een lekkere taart voor onszelf te bakken, is het nog leuker om onze vliegende vrienden een handje te helpen. Een zelfgemaakte vogeltaart is niet alleen heerlijk voor de vogels, daarnaast is het ook een vrolijke toevoeging op jouw tuintafel! In dit blog vind je het recept voor een feestelijke vogeltaart.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo ongebruikt frituurvet
  • 500 gram vogelzaad
  • (eetbare) decoraties, zoals: mos, kleine appeltjes, ongezoete cranberry’s, pinda’s, rozenbottels of maiskorrels
  • Een pan
  • Siliconen bakvormen
  • Schaal of houten plank

Hoe ga je te werk?

Stap 1: Smelt het ongebruikte frituurvet in de pan tot het vloeibaar is en voeg daarna het vogelzaad toe. Roer het geheel goed door.

Stap 2: Laat het mengsel een klein beetje afkoelen, zodat het vogelzaad straks niet meteen naar de bodem zakt.

Stap 3: Giet het mengsel daarna in een siliconen bakvorm. Hierdoor kun je jouw vogeltaart gemakkelijk uit de vorm halen. Laat het geheel hard worden. Dit kan ook met behulp van de koelkast of vriezer.

Stap 4: Is de taart hard? Haal de vogeltaart dan uit de vorm en stort deze op een ondergrond, zoals een mooie schaal of houten plank.

Stap 5: Versieren maar! Te beginnen met toefjes ‘slagroom’. Smelt een beetje frituurvet en blijf roeren tot dit een slagroomdikte heeft en gestold is. Blijf roeren, anders ontstaan er klonten. Doe het gestolde vet in een spuitzak en spuit mooie rozetjes op de taart.

Stap 6: Garneer met verschillende decoratiematerialen, zodat het een feestmaal wordt voor de vogels.

Haal je benodigdheden bij Eurofleur!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van dit recept? Ga dan zelf aan de slag om de vogels te voorzien van een heerlijk feestmaal. Kom langs bij Tuincentrum Eurofleur om al jouw benodigdheden in huis te halen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
bloembollen
Zomer in de bol met zomerbollen!

Het is maar nauwelijks lente en nu al de zomer in de bol?! Ja zeker! Ons tuincentrum in Leusden geeft je de ins en outs over de verzorging van de meest bijzondere zomerbollen.

Lees meer...
tuintips
15 tuintips voor april

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...
Vacatures