Fan van de viool

Tags:

... En nee, dan hebben we het niet over het instrument. Ondanks zijn wat oubollige karakter is de viool de voorjaarsbloeiende favoriet van velen! Met zijn bijzondere bloeiende aantrekkingskracht is het viooltje een ware trendsetter in de tuin. Viooltjes zijn klein van stuk, maar maken een grote impact, onder andere omdat ze zo kleurrijk en lang groeien en bloeien. Kom langs om jouw favoriete Viola te scoren! We hebben ze in kweekbakjes, opgemaakte schalen en zelfs hangzakken voor aan de muur.

Viooltjes voor iedereen

De fijne viooltjes van Eurofleur zijn er in een breed scala aan kleuren en kleurcombinaties. Hierdoor zijn ze een echte eyecatcher in de border, in een schaal op de tuintafel of in een plantenbak naast de voordeur. Daarnaast zijn viooltjes een perfecte aanvulling op andere tuinplanten. Plant violen in combinatie met een stel stoere vast planten of een paar andere voorjaarsbloeiende tuintoppers. Vergeet ook onze bollen op pot niet!

Scoor jouw favoriete violen bij Eurofleur in Leusden!

Tuinplanten


 

Ook leuk: niet alleen zijn violen prachtig om te zien, maar sommige soorten ruiken ook nog eens heerlijk zoet. Ze zijn niet voor niets een van de meest populaire voorjaarsbloeiende planten!

Maar waarom is Viola eigenlijk zo populair?

Allereerst zijn ze gemakkelijk te verzorgen en te planten. Ze gedijen goed in zowel zon als schaduw en zijn geschikt voor zowel borders als potten. Ze kunnen ook goed tegen koude temperaturen, wat betekent dat ze al vroeg in het voorjaar kunnen worden geplant en dan bloeien tot in de zomer. Een ander voordeel van viooltjes is dat ze zeer veelzijdig zijn. Ze kunnen worden gebruikt om kleur toe te voegen aan borders en bloembedden, maar ze zijn ook perfect voor het opfleuren van potten en hanging baskets. En als je van tuinieren houdt, dan zijn er tal van creatieve manieren om viooltjes te gebruiken, bijvoorbeeld als randplant of als onderdeel van een bloemenmandala.

Blog: het maarts viooltje

 

Violen tips

Na een lange, donkere winter is er niets zo heerlijk als het zien van de kleurrijke bloemen die uit de grond komen en ons eraan herinneren dat het buitenleven weer begint. Viva Viola! Als je van plan bent om viooltjes te planten, is het belangrijk om te weten hoe je ze het beste kunt verzorgen. Hier zijn enkele tips:

  • Plant viooltjes in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te droge grond of grond die te lang nat blijft.
  • Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen, maar vermijd direct zonlicht op het heetst van de dag.
  • Geef viooltjes regelmatig water, vooral tijdens warme, droge periodes. Maar let op dat je ze niet te veel water geeft, want dan kunnen ze gaan rotten.
  • Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de plant gezond te houden en de bloei te verlengen.

Violen kopen doe je bij tuincentrum Eurofleur

Bij tuincentrum Eurofleur hebben we een breed assortiment voorjaarsbloeiende viooltjes in alle kleuren en maten. Of je nu op zoek bent naar paarse, gele of roze bloeiers, of naar kleine of grote bloemen, we hebben het allemaal. Onze experts staan klaar om je te helpen de perfecte viooltjes te vinden en je te adviseren over hoe je ze het beste kunt verzorgen. Tot snel in Leusden!

Openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

kamerplanten
Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Leusden geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
onkruid
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
moestuin
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...
Vacatures