Tuintrend: organische vormen

Eurofleur in Leusden is hét tuincentrum dat altijd op zoek is naar de nieuwste trends om jouw tuin een sprankelende transformatie te geven! We kunnen niet wachten om je te vertellen over dé nieuwste tuintrend die de harten van tuinliefhebbers wereldwijd verovert: het gebruik van organische vormen. Dag strakke randen, hallo dansende lijnen! Onze groene oase wordt wilder, speelser en meer in harmonie met de natuur.

Organische border

Wanneer je denkt aan borders en bloembedden, denk je waarschijnlijk al gauw aan vierkante of rechthoekige bakken. Er is echter een nieuwe trend aangebroken: geen rechte lijnen meer die je tuin in vakken verdelen, maar grillige vormen die als het ware dansen tussen je planten. Deze organische borderranden voegen een gevoel van beweging en vrijheid toe aan je buitenruimte. Ze omarmen de natuurlijke groei van je bloemen en struiken. Het resultaat is een tuin die eruitziet alsof hij rechtstreeks uit een sprookje komt. Ga bijvoorbeeld voor een ronde border van cortenstaal of leg een rand aan met behulp van keien of bakstenen.

Tip! Laat planten de rand bedekken: Laat je planten een deel van de rand bedekken om een naadloze overgang tussen de border en de omringende tuin te creëren. Kies bijvoorbeeld voor bodembedekkers of laaggroeiende planten die zich langs de rand kunnen verspreiden.

Tuinplanten

 

 


Organische vormen: dé tuintrend van dit moment!

Organische vormen: dé tuintrend van dit moment!

Tuinmeubelen met afgeronde hoeken

Zeg maar dag tegen die scherpe, hoekige ontwerpen! De tijd is aangebroken om te genieten van zachte, vriendelijke vormen, óók voor je tuinmeubilair. Denk aan stoelen met ronde rugleuningen die je uitnodigen voor een ontspannen zit. Of aan tafels met zachte, gebogen lijnen waaromheen je gezellig kunt samenkomen met vrienden en familie. Er zijn tegenwoordig zelfs loungesets met afgeronde hoeken. Ontdek in ons tuincentrum het exemplaar van YOI: het lijkt net een bank voor in huis! Deze organische vormen brengen een gevoel van speelsheid en comfort in je buitenruimte. Ze nodigen je uit om jezelf te laten gaan, te ontspannen en te genieten van het buitenleven.

Tuinmeubelen


 

Vloeiende bloemen

Ook de beplantingsvlakken, struiken en hagen náást je tuinmeubelen verdienen aandacht! Vergeet de strak afgekaderde perken die je tuin een rigide uitstraling geven. Het is tijd om de natuur haar gang te laten gaan. Creëer beplantingsvlakken die zich niet aan de regels houden, maar organisch in elkaar overlopen. Wolken van heesters en hagen met een bolling zijn helemaal van nu. Ze maken van jouw buitenplek een zeer romantische stek. Het resultaat is een tuin vol beweging, met bloemen en planten die lijken te dansen in de wind. Het is een lust voor het oog en een feest voor de natuur!
 

De voordelen van organische vormen

En laten we vooral niet vergeten hoe organische vormen het gevoel van ruimte in je tuin kunnen versterken. Door te spelen met rondingen en vloeiende lijnen, kun je optische illusies creëren die je tuin groter doen lijken. Denk bijvoorbeeld aan een gebogen pad dat je door de tuin leidt, waardoor je nieuwsgierig wordt naar wat er om de hoek te ontdekken valt. Of aan een kronkelende border die een gevoel van diepte en gelaagdheid toevoegt aan je buitenruimte. Deze slimme toepassing van organische vormen geeft je tuin een magisch gevoel van avontuur en laat je elke hoek en bocht verkennen.

Tip! Je kunt met kleine aanpassingen een groots effect bereiken. Denk aan een ronde bloempot, ovale tuinkussens of een vloerkleed met golvende lijnen. Zelfs verlichting kan bijdragen aan de organische sfeer, met lantaarns die langs kronkelige paden worden geplaatst of hanglampen die zachtjes wiegen in de wind. 

Tuincentrum Eurofleur in Leusden is het meest trendy tuincentrum van het land!

Kortom, het gebruik van organische vormen in je tuin brengt een speelse en harmonieuze sfeer met zich mee. Het laat de natuur haar gang gaan en creëert een omgeving waarin je kunt ontspannen en genieten van de schoonheid om je heen. Bij Eurofleur, nabij Amersfoort en Woudenberg, helpen we je graag bij het vinden van de juiste planten, materialen en decoraties om deze prachtige trend in jouw buitenruimte tot leven te brengen. Ontdek hoe je met onze unieke selectie van producten en deskundig advies een tuin kunt creëren waar organische vormen tot leven komen. Ons enthousiaste team staat klaar om je te begeleiden bij het maken van keuzes die passen bij jouw persoonlijke stijl en de specifieke behoeften van je tuin.

Openingstijden & contact

Achtergrond

Tuinmeubel tips in je inbox!

Wil je regelmatig onze digitale nieuwsbrief vol tips, nieuwtjes en inspiratie over tuinieren ontvangen? Meld je dan hier aan! Fleur van Eurofleur houdt je graag op de hoogte van alles wat er speelt in ons tuincentrum. Leer meer over de laatste aanbiedingen, de mooiste producten en meest interessante blogs.
Wij slaan je gegevens secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...
tuinplanten
Zon op je bol: planten die tegen droogte kunnen

Plannen om deze zomer voor langere tijd op vakantie te gaan? Of heb je een tuin op het zuiden met droge, zanderige grond? Wij tippen planten die tegen zonnige (en dus ook droge) omstandigheden kunnen!

Lees meer...
tuinplanten
Planten die goed tegen nattigheid kunnen

Het klimaat is duidelijk van slag. Daarom is het slim én duurzaam om bij de keuze van je tuin- en balkonplanten rekening te houden met de omstandigheden waarin ze het best gedijen. Willen ze zon en droge grond of juist meer schaduw en natte voeten? Ons tuincentrum in tipt de beste planten voor vochtige plekken!

Lees meer...
Vacatures