Tuinplanten

Al last van jeukende handen om de tuin op te frissen? Dit jaar doe je dat met veel tuinplanten: siergrassen en vaste plantjes, zoals lavendel, edelweiss, gipskruid, kruisdistel, vingerhoedskruid en vergeet-mij-nietjes. Voor een grotere opvulling zijn er andere planten / bomen, zoals bamboe, varens, coniferen, rododendrons, mooie olijfbomen en diverse palmsoorten.

Tuinplanten online kopen

De combinatie van planten en bomen geven jouw tuin een frisse en moderne uitstraling. Je maakt deze look af met een mooie buitenpot van het merk ‘Elho’ of ‘Koopman’. De handgemaakte terracotta potten zijn ook buiten zeer populair en verkrijgbaar in verschillende kleursamenstellingen. Dé nieuwste trend in de tuin: zelf verschillende bloembollen mengen, deze nonchalant in tuin strooien en ze vervolgens op die plek planten waar ze op de grond vallen. Dit persoonlijke bloembollen mengsel geeft je in de zomer een tuin met unieke kleuren waar je heel blij van wordt! Ons tuincentrum in Leusden heeft enorm veel tuinplanten en mooie planten voor de tuin klaarstaan. Kijk rond in het grootste tuincentrum van Midden Nederland en laat je ook inspireren door de nieuwste trends. Het is goed om te weten dat niet iedere tuinplant geschikt is voor ieder willekeurige tuin. Zo moet je er rekening mee houden dat sommige tuinplanten graag in kleigrond staan en andere tuinplanten doen het juist beter op zand. Bij ons tuincentrum vind je altijd wel een tuinplant die in jouw tuin kan groeien én precies bij jouw smaak past. Eurofleur heeft namelijk een enorme variëteit aan tuin planten in huis. 

Bloembollen en zaden kopen

Uiteraard kun je in ons tuincentrum ook veel bloembollen en zaden kopen:

  • Bloembollen
  • Bloemzaden
  • Graszaad

Over het algemeen kun je tuinplanten onderverdelen in: eenjarige planten, vaste planten, heesters, moestuin, bloembollen en zaden. Door geurende planten te kopen is het nog eens extra genieten in jouw tuin. Er zijn namelijk enorm veel soorten (vaste) planten met heerlijke geurige bloemen. Bovendien kan je in jouw tuin of op je balkon genieten van een echt vakantiegevoel. Je haalt de Mediterranée namelijk gewoon hier naartoe met onze eigen mediterrane planten. 

Oosterhout, Waalwijk, Gorinchen, Zaltbommel tuinplant kopen Soest, Woudenberg, Achterveld en Soesterberg

Tuinplanten kopen

Zoals we net al zeiden, zijn tuinplanten er in enorm veel soorten en kleuren. Daarom is het aan te raden om vooraf eerst jouw tuin te testen en waar je de planten wilt gaan planten. Belangrijk is om hier rekening te houden met de hoeveelheid zon, schaduw en wind. Wanneer je alle belangrijke zaken opgehelderd hebt, kun je makkelijker de geschikte tuinplant voor de juiste plaats uitkiezen. 

Vaste planten in de tuin

Vaste planten zoals de Helleborus en Lavendel brengen enorm veel sfeer in de tuin aan. Een vaste plant is kleurrijk en om die reden erg leuk om te combineren met allerlei andere kleuren. Vaste planten zijn tuinplanten die in het voorjaar beginnen met bloeien en zomers uitbloeien tot prachtige creaties. In het najaar sterven de plantjes af om de winter ondergronds te spenderen. Naast deze vaste soort, is er ook de groenblijvende vaste plant die het hele jaar door groen blijft. Daarnaast is het goed om de vaste plant de tijd te geven om te groeien. Plant de vaste plant in een goed ruim gat en verbeter de grond met bijvoorbeeld Vivimus om ze een goede start te geven. Geef na het planten de plantjes voldoende water en blijf voorlopig water geven als er een droge periode volgt. Veel vaste planten kun je na de bloei in juni terug knippen voor een tweede bloei. Enkele populaire vaste planten zijn: Anemoon, Fuchsia, Helleborus, Siergrassen en Klaproos.

Dus kom gezellig langs ons tuincentrum in Leusden, nabij Soest, Woudenberg, Achterveld en Soesterberg voor de mooiste plantjes. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. Ook hebben wij mooie kamerplanten, woonaccessoires, tuinverlichting en een dierenafdeling. Kom gezellig langs.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 9 van 9 producten
Vergelijk (0)